fbpixel

Search icon
Search
To ολοκαίνουριο Botanica Vaucluse είναι η επιτομή του garden restaurant
DESIGN NEWS

To ολοκαίνουριο Botanica Vaucluse είναι η επιτομή του garden restaurant

Ένα πολυτελές εστιατόριο και spa στο Σίδνεϊ κερδίζει τις εντυπώσεις


Αυτές τις μέρες, ένα νέο εστιατόριο στο Σίδνεϊ σερβίρει healthy food με βάση την τοπική κουζίνα, σ' ένα απίθανο περιβάλλον γεμάτο φυτά και ροζ άνετες πολυθρόνες. Επιπλέον, το Botanica Vaucluse έχει προχωρήσει σε ένα νέο επίπεδο. Ο χώρος δεν φιλοξενεί μόνο ένα εστιατόριο που προσφέρει πιάτα από το αγρόκτημα στο τραπέζι, αλλά και ένα spa, έναν υπέροχο κήπο και ένα καφέ που πρόκειται να ανοίξει σύντομα.

Και είναι όμορφο. Ο πρόσφατα ανακαινισμένος χώρος εστιατορίου -ο οποίος λειτουργούσε πέρυσι ως Sol Botanica- διαθέτει μια εντυπωσιακή είσοδο του designer Charlie Albone (Selling Houses Australia), με μια καμάρα από χαλκό. Το εσωτερικό μοιάζει με ένα εγχώριο θερμοκήπιο με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, που ανοίγουν στον κήπο όταν ο καιρός είναι ζεστός. Εδώ μπορεί κανείς να βρει βότανα, εσπεριδοειδή και θάμνους φράουλας. Βελούδινες ροζ καρέκλες συνδυάζονται με παστέλ και λευκούς τοίχους ενώ floral ταπετσαρίες σε κάποια σημεία ολοκληρώνουν τα vibes που παραπέμπουν σε αισθητική tea party.

botanica-vaucluse-supplied-nikki-to-3.jpeg


Η εστίαση στην υγιεινή διατροφή αρχίζει με τα εποχιακά προϊόντα, τα οποία προέρχονται κυρίως από τον κήπο του εστιατορίου -όπως λεβάντα, θυμάρι, βάλσαμο λεμονιού και βρώσιμα λουλούδια- και το αγρόκτημα 65 στρεμμάτων στο νότιο τμήμα του Σίδνεϊ, στην κοιλάδα Jamberoo κοντά στο Kiama. Το υλικά που δεν προέρχονται από εκεί, αγοράζονται από το Cooks Co-Op στο Sackville, όπως οι πάπιες που έχουν εκτραφεί σε βοσκότοπους που χρησιμοποιούνται για το πιάτο στήθος ψητής πάπιας με μάραθο και σαλάτα πορτοκαλιού ή το βόειο κρέας Victoria's O'Connor, ελεύθερης βοσκής και χωρίς ορμόνες, που συνδυάζεται με ντομάτα σε βούτυρο κόκκινου κρασιού, κρεμμύδι και καλαμπόκι.

Τις συνταγές υπογράφει ο σεφ Perry Hill ενώ το ημερήσιο μενού περιορίζεται σε τρία ή τέσσερα συστατικά ανά πιάτο. Τους πιο δροσερούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν γλυκά από παπαρουνόσπορους με πέστο και μοβ πράσα, ψητά ορτύκια με ψημένα αμύγδαλα και ζαχαρωμένα σύκα και τάρτες μαρέγκας για επιδόρπιο. «Αντιμετωπίζουμε τις εποχές με έναν πραγματικά άμεσο και φυσικό τρόπο», λέει ο Hill. "Δεν είμαστε υπερβολικοί, ούτε περιπλέκουμε τα πράγματα".

Τα κοκτέιλ ακολουθούν και αυτά τον κανόνα της εποχικότητας και ο κατάλογος περιλαμβάνει εξαιρετικές προτάσεις, όπως λεμόνι με μυρτιά, ένα κρύο νεγκρόνι και το Garden Grove Spritz, με ξηρό βερμούτ και αφρώδες κρασί με αγγούρι, γαρνιρισμένο με μέντα κήπου και σταφύλια. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν gin made in-house και μια αυστραλιανή λίστα κρασιών που εστιάζει στους φυσικούς, βιολογικούς και βιοδυναμικούς αμπελώνες.

Ο χώρος ευεξίας είναι το Sol Spa του Botanica, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο. Εδώ, οι θεραπευτές χρησιμοποιούν αρωματικά έλαια, μπαχαρικά και βότανα για περιποιήσεις προσώπου και μασάζ που συνοδεύονται από ολιστικές θεραπείες, καθώς και αποτοξινωτικές και αντιοξειδωτικές θεραπείες. Τον νέο χώρο θα ολοκληρώσει το καφέ, που πρόκειται να ανοίξει τον Ιούλιο και θα περιλαμβάνει ένα πιο απλό εστιατόριο με φρέσκα αγροτικά προϊόντα, καθώς και παραδοσιακά προϊόντα για πώληση.

Αυτό το απίθανο εστιατόριο με κήπο και spa, αποτελεί στην πραγματικότητα μέρος του Mark Moran Vaucluse, μιας πολυτελούς μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων αξίας 115 εκατομμυρίων δολαρίων, στην Old South Head Road. Ωστόσο, ο χώρο είναι ιδιαίτερα περιποιημένος και καλόγουστος και, σε κάθε περίπτωση, το εστιατόριο και το spa έχουν τις δικές τους εισόδους.

d17fc98f-b229-41de-a06a-6d1e4641ae81.jpg

Images: Nikki To