fbpixel

Search icon
Search
To ολοκαίνουριο Beefbar στο Παρίσι στεγάζεται σε ένα υπέροχο Art Nouveau ιστορικό κτίριο
INTERIORS

To ολοκαίνουριο Beefbar στο Παρίσι στεγάζεται σε ένα υπέροχο Art Nouveau ιστορικό κτίριο

Με την υπογραφή των αρχιτεκτόνων Humbert & Poyet


Το νέο εστιατόριο - design project των Humbert & Poyet, είναι το Beefbar που βρίσκεται στο όγδοο διαμέρισμα του Παρισιού, μια ανάσα από την Champ Elysees και άνοιξε τις πόρτες του τον Νοέμβριου του 2018, αντικαθιστώντας επάξια το εστιατόριο “Le Fermette Marbeuf”, το οποίο, ύστερα από μια σπουδαία πορεία στη γαλλική γαστρονομική σκηνή, έδωσε τη σκυτάλη σ' ένα νέο όνομα, με φρέσκες ιδέες, έτοιμο να ενθουσιάσει κάθε παριζιάνικο -και μη- ουρανίσκο!

Ο ιδιοκτήτης του Beefbar, Ricardo Giraudi ξεκίνησε το 2005 την αλυσίδα εστιατορίων και μετά το Μονακό, το Hong Kong και το Μεξικό έφτασε μόλις και στην Πόλη του Φωτός. Το αυθεντικό Art Nouveau κτίριο του 1898, σχεδιασμένο από τον εμβληματικό αρχιτέκτονα Emil Hurtré και ζωγραφισμένο από τον διάσημο εικαστικό Jules Wielhorski, είχε χαρακτηριστεί σαν ιστορικό μνημείο το 1983, ήταν όμως αρκετά ταλαιπωρημένο με κατεστραμμένα στοιχεία στην περίτεχνη οροφή του και στο δάπεδο, κι έτσι η αναπαλαίωση ήταν η μόνη λύση. Οι αρχιτέκτονες Emil Humbert και Christophe Poyet ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη μεγάλη ανακαίνιση, σχεδιάζοντας ένα μοναδικό εσωτερικό χώρο, που διατηρεί την αυθεντική αρχιτεκτονική ιστορία του κτιρίου και επιλέγοντας τους καλύτερους τεχνίτες που κατάφεραν να το επαναφέρουν στην αρχική του κατάσταση.

apr-beefbar-paris-humbert-poyet-c-francis-amiand-25.jpgapr-beefbar-paris-humbert-poyet-c-francis-amiand-22.jpg
Με μια σειρά από εντυπωσιακά και ξεχωριστά patterns, το αίθριο αποκαταστάθηκε πλήρως και επανέκτησε την αρχική του μεγαλοπρέπεια, όπως και τα διακοσμητικά στοιχεία του επίσης, ενώ χρωματίστηκε σύμφωνα με το πνεύμα της αρχικής του μορφής σε πράσινο και bronze -αποχρώσεις που σίγουρα μαρτυρούν την εποχή στην οποία οικοδομήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Η ιστορική και αισθητική κληρονομιά του κτιρίου ενέπνευσε τους αρχιτέκτονες να δημιουργήσουν μια εκλεπτυσμένη και κομψή ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας παλιά και προχωρημένα σύγχρονα στοιχεία σε έντονο contrast, ένα παιχνίδι αγάπης μεταξύ της νηφαλιότητας και του εκκεντρικού.
apr-beefbar-paris-humbert-poyet-c-francis-amiand-6.jpg

Έτσι το Beefbar Paris, σχεδιάστηκε σαν μία παραδοσιακή, άνετη και κομψή brasserie όπου to Art Nouveau (πράσινοι τόνοι, χαλιά με patterns) και το Art Deco (στοιχεία από μάρμαρο, επεξεργασμένοι τοίχοι, καθρέφτες-αντίκα, λακαριστά ξύλα και στοιχεία από μπρούντζο) έρχονται σε αντίθεση με την industrial οροφή και τις μαύρες, minimal εξωτερικές επενδύσεις από ξύλο -κάτι που σίγουρα προκαλεί δέος σε κάθε design lover.

Σαν μέρος της ταυτότητας του Beefbar, το κελάρι του κρέατος έχει σχεδιαστεί σαν ένα πολυτελές κουτί από ξύλο καρυδιάς, μάρμαρο και μπρούντζο. Ένα ακόμη στοιχείο που δημιουργεί έκπληξη είναι το μπαρ που οι δύο αρχιτέκτονες έντυσαν με δέρμα και καθρέφτες κομμένους σε φάσες. 

Ύστερα από μια τέτοια ξενάγηση λοιπόν, το μόνο σίγουρο είναι ότι το iconic αυτό παρισινό στέκι αποτελεί σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο συνάντησης της γαλλικής ιστορίας με το σύγχρονο lifestyle, και κάτι που αξίζει κανείς να συμπεριλάβει στη must see λίστα του όταν επισκεφτεί τη μαγική αυτή ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

apr-beefbar-paris-humbert-poyet-c-francis-amiand-27.jpg

Photographer: Francis Amiand