fbpixel

Search icon
Search
To new-age μεζεδοπωλείο που άνοιξε τις πόρτες του στον «ανήσυχο» πεζόδρομο της Καλαποθάκη
MAGAZINE

To new-age μεζεδοπωλείο που άνοιξε τις πόρτες του στον «ανήσυχο» πεζόδρομο της Καλαποθάκη

Στο Voukakrato πιστεύουν στην καλή παρέα, στο καλό φαγητό και κρασί, στις γεύσεις που «ξυπνούν» αναμνήσεις


To new-age μεζεδοπωλείο που άνοιξε τις πόρτες του στον «ανήσυχο» πεζόδρομο της Καλαποθάκη στη Θεσσαλονίκη επαναπροσδιορίζει τον όρο «γαστρο-καφενείο» και δημιουργεί ένα φιλόξενο περιβάλλον, κατάλληλο για αξέχαστες γευστικές συναντήσεις. Στο Voukakrato πιστεύουν στην καλή παρέα, στο καλό φαγητό και κρασί, στις γεύσεις και στα αρώματα που «ξυπνούν» αναμνήσεις από την παιδική ηλικία. Εμπνέονται από την παράδοση και την προσαρμόζουν στο σήμερα. Ένα οικείο στέκι, με μεγάλες ανοιχτές φωτιές και μία εντυπωσιακή μπάρα η οποία δεσπόζει δίπλα από την ανοιχτή κουζίνα και τον ξυλόφουρνο, που προσκαλεί όποιον το επισκεφτεί να γίνει μέλος μιας ευχάριστης παρέας. 

Η ονομασία “Voukakrato” αντανακλά την παράδοση και την αυθεντικότητα που χαρακτηρίζουν κάθε πιάτο που σερβίρεται, ενώ το μενού υπογράφει ο Νίκος Τσομπανίδης, έχοντας πάντα στο πλευρό του τους σεφ Απόστολο Τσακτσίρα και Χριστίνα Μάου. Μαζί, αξιοποιούν την ανοιχτή φωτιά του ξυλόφουρνου για να δώσουν χαρακτήρα στη γεύση, ενώ όλες οι παρασκευές σε ζύμες, πίτες και ψωμιά γίνονται από τα χέρια τους, μαζί με τα γλυκά και τα αλίπαστα. Η μαγειρική εκεί βασίζεται στη δύναμη της απλότητας και στην ανάδειξη της άριστης ελληνικής πρώτης ύλης. Τον πρώτο λόγο έχουν τα φρέσκα υλικά, που παρουσιάζονται σ’ ένα νόστιμο και καλά επιμελημένο εποχιακό μενού. Έτσι, αναδεικνύεται η νοστιμιά κάθε πιάτου! 

ico03455.jpg

Απολαυστικές, σπιτικές γεύσεις, μαγειρεμένες με μεράκι, από παραδοσιακά τηγανητά κεφτεδάκια σε καθαρό λάδι με σάλτσα τομάτας που θυμίζουν «γιαγιά», συνταγές με φρέσκα ελληνικά ψάρια σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπως ρεβιθάδα στη γάστρα με κρίταμο και γαρίδες (γαριδορεβιθάδα), μια συνταγή του Νίκου Τσομπανίδη όπου τα τελευταία 8 χρόνια έχει ξεχωρίσει και αγαπηθεί από όλες τις ηλικίες, αλλά και θαλασσινά, όπως χταπόδι στον ξυλόφουρνο, ολοκληρώνουν ένα καρέ ελληνικών και μεσογειακών γεύσεων που μένουν ανεξίτηλες σε όποιον τις απολαύσει.

*The Detail: Το όνομά του προέρχεται από τη βυζαντινή κουζίνα, όπου «βουκάκρατο» ήταν το γεύμα που έπαιρναν πριν από το πρωινό και σήμαινε «ψωμί βουτηγμένο στο κρασί».

Info: Καλαποθάκη 6, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 220059, Facebook: Voukakrato, Instagram: @voukakrato

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024