Oι RCR arquitectes, βραβευμένοι με βραβείο Pritzker το 2017, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον γνωστό Καταλανό σεφ Albert Adrià για να δημιουργήσουν ένα «παγωμένο και αινιγματικό» εστιατόριο στη Βαρκελώνη. Ο Αlbert Αdrià, γνωστός για την πειραματική του κουζίνα και τα εκπληκτικά μενού, ξόδεψε τρία χρόνια σχεδιάζοντας το project και προσπάθησε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα αντανακλά τα avant-garde προϊόντα του. «Ο τύπος της κουζίνας που φτιάχνουμε καθορίζεται από τον χώρο» εξηγεί. «Για παράδειγμα, αν περιβαλλόμασταν από φύση θα μαγειρεύαμε εντελώς διαφορετικά πιάτα». Το όραμα του Αdrià ξεκίνησε μόλις γνωρίστηκε με τους RCR arquitectes, οι οποίοι δημιούργησαν ένα σχέδιο με νερομπογιές για την παρουσίαση του concept. Δουλεύοντας δίπλα στον αρχιτέκτονα Pau Llimona, η ομάδα αποφάσισε να πραγματοποιήσει το project χρησιμοποιώντας neolith, ένα υλικό φτιαγμένο από τη "TheSize". Oι RCR ήθελαν να εφαρμόσουν το εφέ της νερομπογιάς στο σύνολο του πέτρινου εσωτερικού, κάτι το οποίο δεν το είχε πετύχει κανείς πιο πριν. Μέσα από ενδελεχή έρευνα και ανάπτυξη, το neolith με τη βοήθεια της τεχνολογίας έκανε αναπαράσταση του σχεδίου σε πλάκες, παράγοντας μία απομίμηση της ζωγραφιάς. «Έπρεπε να επεκτείνουμε το πρωτότυπο σχέδιο, προσπαθώντας παράλληλα να μη χάσουμε την ποιότητα του ορισμού που προσέφερε η αρχική ζωγραφιά» εξηγεί ο Carlos Garcia, product designer στη "TheSize" και προσθέτει, ότι «κάθε pixel αντιστοιχούσε σε δύο μέτρα του πατώματος».
DESIGN NEWS
29 Ιανουαρίου 2018
Το νέο one of a kind εστιατόριο Enigma του σεφ Albert Adrià στη Βαρκελώνη
Με την υπογραφή των RCR arquitectes
by Stauroula Kleidaria29 Ιανουαρίου 2018
LATEST NEWS
YOU MAY ALSO LIKE
INTERIORS
15 Δεκεμβρίου 2024
Μια κατοικία στη Βούλα ανακαινίστηκε υποδειγματικά με εντυπωσιακούς open air χώρους
by Stauroula Kleidaria |8 photos
PEOPLE & MOMENTS
12 Δεκεμβρίου 2024