fbpixel

Search icon
Search
To νέο installation της Bottega Veneta σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Gaetano Pesce
DESIGN NEWS

To νέο installation της Bottega Veneta σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Gaetano Pesce

Μια ιδιαίτερη «σπηλιά» με τις τσάντες της σεζόν ss23


Ο ουμανιστής αρχιτέκτονας-σχεδιαστής-καλλιτέχνης Gaetano Pesce αποτελεί μεγάλη μορφή σε καθένα από τα πεδία του - ένας πραγματικός διεπιστημονιστής με εικονοκλαστική ατζέντα, ο οποίος, παρά την καριέρα του που μετράει επτά ολόκληρες δεκαετίες, εξακολουθεί να αρνείται να δειλιάσει ή να μαζοποιηθεί. Σε πολυάριθμα δημόσια και ιδιωτικά έργα που δημιούργησε παγκοσμίως, στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της πολεοδομίας, του εσωτερικού σχεδιασμού, του βιομηχανικού design και του σχεδιασμού εκθέσεων, ο συνεχής πειραματισμός ενός καλλιτέχνη που αρνείται την επανάληψη, διαπνέει τα πάντα.

mc49690-edit.jpg

«Ο χώρος στον οποίο παρουσιάζουμε τις τσάντες είναι "μια σπηλιά". Είναι στενός και περπατιέται, είτε υπόγειος είτε από πάνω, βρίσκεις μια διέξοδο. Αυτό που στην πραγματικότητα περπατάς είναι το περίγραμμα μιας φιγούρας που σουτάρει για ένα καλάθι. Αντιπροσωπεύει σχεδόν μια νίκη - δεν είναι σαφές αν μπαίνει μέσα. Σε αυτήν την περίπτωση, η νίκη είναι η ανακάλυψη, η ανακάλυψη της γλώσσας της αναπαράστασης. Πρόκειται για το άνοιγμα νέων δρόμων για τον σχεδιασμό», λέει ο Gaetano Pesce.

mc49820-edit.jpg

Μετά την ανάθεση που δόθηκε στον Pesce για τη δημιουργία ενός προσωρινού site-specific έργου τέχνης ως χώρο της επίδειξης για το fashion show της Bottega Veneta για το καλοκαίρι του '23, ο «διάλογος» συνεχίζεται κι εξερευνά ένα ακόμη στάδιο. Για άλλη μια φορά, δίνοντας και πάλι δημιουργική εξουσιοδότηση, και αυτήν τη φορά τοποθετημένη στη boutique Montenapoleone του brand, ο Pesce δημιουργεί μια μοναδική εγκατάσταση με τίτλο "Vieni a Vedere" (μτφρ Ελάτε να δείτε). Το καθηλωτικό installation που δημιουργήθηκε, χρησιμοποιεί ρητίνη και ύφασμα για να αναδείξει μια μοναδική εμπειρία, στην οποία ο επισκέπτης ταξιδεύει. Plus, πλαισιώνει μια έκδοση τσαντών που πραγματοποίησε η Bottega Veneta για τον καλλιτέχνη σύμφωνα με τα σχέδιά του.

Η εγκατάσταση είναι επισκέψιμη για μια εβδομάδα, μέχρι τις 22 Απριλίου, όπου μπορείτε επίσης να αποκτήσετε την τελευταία έκδοση των χειροποίητων τσαντών του καλλιτέχνη.

 "MY DEAR MOUNTAINS" ΚΑΙ "MY DEAR PRAIRIES"

bv-sdm-special-1080x1350-1.jpg

«Αυτό είναι το πρώτο μου σχέδιο τσάντας και είναι παραστατικό - δύο βουνά με μια ανατολή ή ένα ηλιοβασίλεμα. Ήθελα μια τσάντα με μια αισιόδοξη άποψη. Υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθεί οτιδήποτε στην Bottega Veneta και αυτή η it bag ανοίγει έναν τρόπο έκφρασης του μελλοντικού σχεδιασμού. Το design του μέλλοντος πρέπει να είναι παραστατικό και να επικοινωνεί - ένα τέτοιο αντικείμενο πρέπει να λέει μια ιστορία», υποστηρίζει ο Gaetano Pesce.

«Αγκαλιάζοντας» μια αγαπημένη φιγούρα και τις προσωπικές ιστορίες και όχι τις καθαρά λειτουργικές, οι τσάντες του Pesce αξιοποιούν το ιδιότυπο τόσο από πλευράς χειροτεχνίας όσο και από πλευράς δημιουργικότητας. Με βάση τα βουνά και τα λιβάδια, οι bags απηχούν την πρώιμη ζωή του στην Ιταλία, όπου μεγάλωσε κοντά στα βουνά στο Este, και τα λιβάδια της Αμερικής, μια αντανάκλαση του τόπου όπου ζει σήμερα.

bottegaveneta-poster-2x3-01.jpg

Πρόκειται για μια δημιουργία δια χειρός των τεχνιτών δέρματος της Bottega, ενώ το χαρακτηριστικό Intrecciato χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά, αλλά με έναν εντελώς νέο τρόπο σύμφωνα με τα σχέδια του Pesce. Τα βουνά και τα λιβάδια αντανακλώνται στις μοναδικές, έντονα χειροποίητες τεχνικές με εκπληκτικό αποτέλεσμα. Κάθε γυαλιστερή τσάντα είναι ζωγραφισμένη ξεχωριστά με την τεχνική airbrush, ώστε να μοιάζει με την υδατογραφική απόδοση του Pesce όσον αφορά τα βουνά σε δέρμα νάπα. Μια σχολαστική τεχνική βελονάκι χρησιμοποιείται για τα λιβάδια σε επτά αποχρώσεις του πράσινου μοσχαρίσιου και αρνίσιου δέρματος, θυμίζοντας τα σπειροειδή χόρτα. Oι τσάντες είναι limited-edition και αριθμημένες ως εξής: "My Dear Mountains" 15 με 1AP και "My Dear Prairies" 3 με 1AP.

Για τον εορτασμό αυτού του μοναδικού έργου του Gaetano Pesce, κάθε επισκέπτης της εγκατάστασης θα λάβει ένα δωρεάν δώρο. Μια αφίσα σχεδιασμένη από τον καλλιτέχνη μνημονεύει την εγκατάσταση και σοκολατάκια ζωγραφισμένα στο χέρι από τον Peyrano, τον ιστορικό σοκολατοποιό με έδρα το Τορίνο, δίνονται ως αναμνηστικό. Και τα δύο απηχούν τα προσωπικά σημαίνοντα, εξυψωμένα βουνά του Pesce.

«Το να έχεις ένα καλλιτεχνικό σχέδιο είναι πολύ σημαντικό. Θέλω οι άνθρωποι να εκφράζουν κάτι σε αυτό που κάνουν - τον εαυτό τους και την ταυτότητά τους. Πρέπει να μην ακολουθούμε μόνο τη λειτουργικότητα μέσω του σχεδιασμού, αλλά να εξερευνούμε το προσωπικό και το μοναδικό.», λέει Gaetano Pesce. 

See more here