fbpixel

Search icon
Search
 Το μυθικό restaurant & bar στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί στη νέα του εποχή
CITY VIBES

Το μυθικό restaurant & bar στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί στη νέα του εποχή

Tο Avenue - Modern Cuisine υπόσχεται να δημιουργήσει την πιο αξέχαστη εμπειρία εξόδου στην πόλη


Ένας διαχρονικός γαστρονομικός προορισμός επαναπροσδιόρισε με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο την ταυτότητά του και μας υποδέχεται στον ανανεωμένο του κόσμο. Το πολλά υποσχόμενο     Avenue – Modern Cuisine άνοιξε πριν έναν μήνα τις πόρτες του και φροντίζει καθημερινά να μας χαρίζει μια αξέχαστη εμπειρία εξόδου, άκρως εναρμονισμένη με τη γοητευτική αλμύρα της Νέας Παραλίας. Το ιστορικό restaurant & bar της Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί στο νέο του ταξίδι με Μεσογειακές γεύσεις, ιδιότυπα cocktails καθώς και επιλογές από μία πλούσια κάρτα κρασιών. Ένας ξεχωριστός χώρος τριών στρεμμάτων πάνω στην πανέμορφη Νέα Παραλία, με ανυπέρβλητη θέα στον Θερμαϊκό, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει κάθε στιγμή της ημέρας και της νύχτας. Πρώτη του υπογραφή αποτέλεσε το εμβληματικό Thessaloniki Palace, έπειτα λειτούργησε ως Interni και τελευταίως ως Maison Crystal. Μέχρι σήμερα συνεχίζει με δεξιοτεχνία να αποτυπώνει το προσωπικό του premium στίγμα στη γαστριμαργική και αισθητική κουλτούρα της πόλης. 

Ας γνωρίσουμε μαζί τη φιλοσοφία του...

The magical outdoor 

avenue-external-2.jpg

Στον υπέροχο εξωτερικό χώρο του, κύριο ρόλο παίζει ένας ονειρεμένος κήπος που διαθέτει δύο μεγάλα μπαρ, σαλόνια και τζάκια, δημιουργώντας μια μοναδική ιεροτελεστία καφέ, φαγητού και ποτού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δίπλα στη μαγεία της θάλασσας. Σε όλα αυτά, έρχονται οι μουσικές εκδηλώσεις να προσθέσουν μια μοναδική ψυχαγωγική εμπειρία, με resident και guest DJs, καθώς και live events σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας. Ειδικά για τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες, είναι ο ιδανικός προορισμός για διασκέδαση και απόλαυση, μακριά από τους έντονους ρυθμούς που κυριαρχούν στην καρδιά της πόλης.

A fantastic inner sight 

17a2503.jpg

Προχωρώντας στο εσωτερικό, ένα γαλήνιο και ατμοσφαιρικό σκηνικό μας περιμένει με στόχο να μοιραστεί μαζί μας μια άκρως αισθητηριακή διαδρομή, με κινητήριο δύναμη τα γευστικά «πυροτεχνήματα». Soft λευκές και κρεμ αποχρώσεις κατέχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην επένδυση και διαμόρφωση των τοίχων και της καθεμιάς τραπεζαρίας, δομώντας την κατάλληλη βάση για το sophisticated μενού, το οποίο θα ακολουθήσει. Το ξύλο έχει αξιοποιηθεί με άρτιο τρόπο στα δάπεδα, αλλά και στις επιφάνειες των τραπεζιών, προσφέροντας την αίσθηση της ζεστασιάς και της άνεσης. Οι ψηλές τζαμαρίες λειτουργούν ως ισχυροί σύμμαχοι του φυσικού φωτός, το οποίο λούζει κάθε σημείο του. Κεντρικό στοιχείο, το οποίο κλέβει την παράσταση από τα πρώτα λεπτά είναι η αίσθηση της ομαλής ροής ανάμεσα στα εξωτερικά και εσωτερικά spots, δημιουργώντας την αίσθηση ενός ενιαίου και καλαίσθητου χώρου. 

kitchen.jpg

Οι σύγχρονοι κανόνες της γεωμετρίας και συμμετρίας πρωταγωνιστούν στα κρεμαστά φωτιστικά οροφής, χαρίζοντας το απαραίτητο φως σε κάθε πιάτο και ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη στενή σχέση μας μαζί του. Κέντρο της ολιστικής εμπειρίας αποτελεί η 360ο ανοιχτή κουζίνα, η οποία μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε με όλες μας τις αισθήσεις το φαντασμαγορικό θέαμα της προετοιμασίας του φαγητού. Στην άλλη άκρη, το ανοιχτό bar προετοιμάζει τα εξαιρετικά drinks & cocktails της επιλογής μας.

An exclusive dine & drink experience 

17a2702.jpg

Ένα ενδιαφέρον και υψηλής ποιότητας dine & drink μενού είναι έτοιμο all day long να μας συντροφεύσει σε μια refined τελετουργία, η οποία εγγυάται να ξυπνήσει και να τονώσει τις αισθήσεις μας. Κάθε γαστρονομική πρόταση του Avenue – Modern Cuisine χαρακτηρίζεται από ξεχωριστές αντιθέσεις, θέτοντας σε πρώτο πλάνο τη μεσογειακή επίγευση και άλλες εξαίσιες γαστρονομικές προτάσεις.

17a4327.jpg

Μια ευρεία γκάμα από γευστικές προτάσεις αναμένουν να μας συστήσουν σε ένα πολυδιάστατο σύμπαν, γεμάτο από μοναδικές αρωματικές νότες, οι οποίες στοχεύουν να σαγηνεύσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.  Μια fresh επιλογή αποτελεί το brunch, με πλήθος γεύσεων, με σεβασμό στην αγνή πρώτη ύλη και τη μοντέρνα και super δροσερή τελική εικόνα. Πέρα από αυτό το dish, μας υποδέχεται η λαχταριστή Focaccia, δροσερά green bowls και φρέσκα θαλασσινά αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της signature γαστρονομικής λίστας. Πρωτοτυπία και σύγχρονες προσεγγίσεις με σεβασμό στην τοπική παράδοση σερβίρουν τη μαγεία σε κομψά πορσελάνινα σερβίτσια.

A new experience with the best seaview is waiting for us! 

Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery! 

Info: Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 6. Instagram: @avenue_skg, facebook: @Avenue - Modern Cuisine