fbpixel

Search icon
Search
Το μοντέρνο chalet των Rothchild στις γαλλικές Άλπεις είναι συγκλονιστικό
DESIGN NEWS

Το μοντέρνο chalet των Rothchild στις γαλλικές Άλπεις είναι συγκλονιστικό

Έχει πανοραμική θέα στο ορεινό τοπίο και την αρχιτεκτονική υπογραφή του Alain Mazza


Μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που έληξε το 1918, οι Roths­childs ένιωθαν πια σχεδόν συντετριμμένα από τα χρόνια που διήρκεσε και πολύ κουρασμένοι για να συνεχίσουν να διασχίζουν την Ελβετία για ski trips. Η φημισμένη οικογένεια τραπεζιτών μετέφερε την επιχείρησή της λίγο έξω από το Megève, μια ορεινή πόλη κοντά στο Mont Blanc, την υψηλότερη κορυφή στις Άλπεις, η οποία μετατράπηκε σε γαλλικό, luxury θέρετρο αντίστοιχο του St. Moritz. 

Σήμερα, τα chalet που στολίζουν το χιονισμένο τοπίο, όπως αυτό που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Alain Mazza, που διατηρεί studio με έδρα το Chamonix, εξακολουθούν να είναι της ίδιας υψηλής αισθητικής με αυτά του διεθνούς jet set. Μόλις τρία μίλια έξω από τη Megève και σκαρφαλωμένο πάνω από την πόλη Praz-sur-Arly, το πραγματικά υπέροχο σπίτι που βλέπετε στις φωτογραφίες έχει εσωτερικά την υπογραφή των interior designers, Nathalie Oddo και Anne Gernez.

Το όραμά τους, ήταν ένας τεράστιος, σχεδόν ασκητικός χώρος, γεμάτος με φωτεινά και ανοιχτά δωμάτια, που αντιμετωπίζει την αρχιτεκτονική του κτίσματος ως ισότιμη, ενώ το interior design τη σέβεται και την αναδεικνύει. Η αίσθηση που αποπνέει ως επί το πλείστον βασίζεται στη χρήση του ξύλου που κυριαρχεί παντού και δημιουργεί μια ενοποιημένη, γήινη, χρωματική παλέτα σε όλους τους χώρους. Οι σειρές των παραθύρων έχουν πανοραμική θέα στο ορεινό τοπίο, που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα. Η ζεστασιά και η απλότητα του design γεννιέται από σεβασμό στο μέρος που βρίσκεται, όπως δήλωσαν οι designers χαρακτηριστικά. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, που έχει αρκετή φυσική ομορφιά για να εντυπωσιάσει τους Roths­childs, άλλωστε ήταν καλύτερο να αφήσουν τον εξωραϊσμό της Μητέρας Φύσης να είναι το κέντρο της προσοχής. 

37d06e1f99cc92bd9e6014fafa32239e.jpg

  
Ένας πολυέλαιος Murano του 1970 του Stéphane Olivier χαρίζει μεγαλοπρέπεια πάνω από το μαρμάρινο τραπέζι Bleu Nature, στην τραπεζαρία, ενώ γύρω η θέα στις γειτονικές κορυφές, συμπεριλαμβανομένου και του Mont Blanc είναι καταπληκτική.

Σίγουρα με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς ότι το ξύλο είναι το βασικό, δομικό υλικό του chalet και είναι εμφανές σε κάθε επιφάνεια, καλύπτοντας ακόμη και τους διάδρομους που οδηγούν στα υπνοδωμάτια των επισκεπτών.

d58724a90aefd8fdeb6205debe8cd5d1.jpg

c915d63d21626619a4fb12f9caa102b1.jpgΤο καθιστικό του chalet, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Alain Mazza ενώ το interior design επιμελήθηκαν οι Nathalie Oddo και Anne Gernez. Ο καναπές είναι της Caravane, τα τραπέζια της Semper, ενώ οι πολυθρόνες αγοράστηκαν από μια υπαίθρια αγορά του Παρισιού.  
edc020119chalet02-1546462239.jpg
edc020119chalet06-1546462239.jpg

Στο master bedroom, μια συρόμενη κατασκευή διαχωρίζει τον χώρο του ύπνου από το μπάνιο. Μια απρόμαυρη καρέκλα Airborne τραβάει την προσοχή δίπλα στο ενσωματωμένο στον τοίχο, γραφείο από reclaimed ξύλο. 

Σίγουρα κανείς θα παρατηρήσει την τόσο κομψή μπανιέρα Agape (Δελούδης) του κύριου λουτρού, η οποία είναι σχεδιασμένη από την Patricia Urquiola, ενώ τα ασπρόμαυρα πλακίδια στον τοίχο και το πάτωμα είναι από το Μαρόκο.

edc020119chalet07-1546462239.jpg
edc020119chalet08-1546462239.jpg

Και μόνο για την εσωτερική πισίνα, η οποία μπορεί μεν να είναι μικρή αλλά αρκεί για απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης, αρκεί κανείς να ονειρευτεί έστω και μια μόνο διανυκτέρευση στο υπέροχο αυτό κατάλυμα. Μάλιστα, ένα παράθυρο προσφέρει απίθανη θέα στις Άλπεις ενώ κανείς κολυμπά. Στα δεξιά, συρόμενα χωρίσματα σε ξύλο, γυαλί και μέταλλο οδηγούν σε αίθουσα άσκησης, για τους φανατικούς της άσκησης είναι ιδανικό!

Στην είσοδο, η ανάλαφρη σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο διαθέτει μεταλλικά καλώδια ανάρτησης και ξύλινα σκαλοπάτια, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι αιωρείται... Perfect!

Photo: Gilles Trillard

Source: elledecor.com