fbpixel

Search icon
Search
Το μεγαλύτερο συνέδριο αρχιτεκτονικής στον κόσμο πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα στην Κοπεγχάγη
DESIGN NEWS

Το μεγαλύτερο συνέδριο αρχιτεκτονικής στον κόσμο πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα στην Κοπεγχάγη

Και θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου


Το πολυαναμενόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων UIA 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου. Το συνέδριο θα διερευνήσει και θα αναδείξει τις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής να διαμορφώσει καλύτερες κοινωνίες και να δημιουργήσει ένα πιο βιώσιμο δομημένο περιβάλλον. Το πρόγραμμα είναι γεμάτο με βασικούς διαλόγους, παρουσιάσεις και εκθέσεις στο Bella Center – και ξεναγήσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις και πειραματικά περίπτερα σε όλη την Κοπεγχάγη.

«Αειφόρο μέλλον – Μην αφήνετε κανέναν πίσω» 

8euqadra.jpeg

Το πρωταρχικό θέμα του συνεδρίου είναι «Βιώσιμο Μέλλον – Μην Αφήνετε κανέναν Πίσω». Το περιεχόμενο θα περιστρέφεται γύρω από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) και οι ομιλητές θα τονίσουν πώς η αρχιτεκτονική μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων.

Με συμμετέχοντες από περισσότερες από 135 χώρες, το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων UIA προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα για την ανταλλαγή γνώσεων και τη δημιουργία νέων επαγγελματικών συνδέσεων σε χώρες και ηπείρους. Αρχιτέκτονες και επαγγελματίες του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να ανταλλάξουν ιδέες και να δημιουργήσουν συνεργασίες που μπορούν να οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές στο αρχιτεκτονικό τοπίο παγκοσμίως.

«Πιστεύουμε ότι σε μια δεκαετία από τώρα, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα αναλογιστούν πώς αυτή η εκδήλωση στην Κοπεγχάγη έγινε ο καταλύτης για τον επαναπροσδιορισμό των πρακτικών τους. Η αποστολή μας είναι να ενθαρρύνουμε το δομημένο περιβάλλον να ανακαλύψει νέους τρόπους για να σχεδιάσει και να χτίσει κάτι που δεν είναι μόνο περιβαλλοντικά βιώσιμο, αλλά και κοινωνικά. Πρόκειται για τον επαναπροσδιορισμό του παραδείγματος και την οικοδόμηση ενός μέλλοντος όπου τα πλανητικά όρια, η συμπερίληψη και η βιοποικιλότητα βρίσκονται στον πυρήνα κάθε έργου», λέει η Mette Lindberg, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων UIA 2023.

Περίπτερα αρχιτεκτονικής

5c-2hvag.jpeg

Οι επισκέπτες στην Κοπεγχάγη μπορούν να εξερευνήσουν 15 περίπτερα αρχιτεκτονικής σε όλη την πόλη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Τα περίπτερα ονομάζονται «SDG Pavilions» και είναι πειραματικά έργα 1:1 για την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχιτεκτονικής και το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων UIA στην Κοπεγχάγη. Οι εξερευνητικές κατασκευές θα καλωσορίσουν τους επισκέπτες σε επιλεγμένες τοποθεσίες στην Κοπεγχάγη, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής λιμενικής περιοχής της πόλης. Κάθε περίπτερο είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ αρχιτεκτόνων, μηχανικών, παραγωγών υλικών, επιστημονικών ιδρυμάτων, ενώσεων και ιδρυμάτων, όλα που σχετίζονται με έναν ή περισσότερους από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Μια διαφορετική ομάδα νέων και καθιερωμένων δανικών αρχιτεκτονικών στούντιο έχουν σχεδιάσει τα SDG Pavilions, συμπεριλαμβανομένων των Schmidt Hammer Lassen, EFFEKT, Architects Without Borders Denmark, ReVærk, LOKAL, Leth & Gori, Rønnow Architects, GXN, FORMA, Terroir, AART, Mangor & Nagel , NOAA Architects, Studio Coquille, Tan & Blixenkrone, ATENASTUDIO και MAST.

Κορυφαίες παγκόσμιες φωνές και ηγέτες σκέψης

jaxzokzo.jpeg
Οι ομιλητές του συνεδρίου περιλαμβάνουν κορυφαίες παγκόσμιες φωνές και ηγέτες σκέψης που έχουν επιλεγεί για την έντονη συμβολή τους στην αρχιτεκτονική, την επιστήμη, τις επιχειρήσεις και την πολιτική. Ακολουθούν μερικοί από τους περισσότερους από 400 ομιλητές:

Bjarke Ingels (BIG), Carlo Ratti (MIT And Carlo Ratti Associati), Christian Benimana (MASS Design Group and The African Design Centre), Dorte Mandrup (Dorte Mandrup A/S), Francis Kéré (Kéré Architecture), Jan Gehl (Gehl ), Jeanne Gang (Studio Gang), Jesica Amescua Carrera & Mariana Ordóñez Grajales (Comunal), Junya Ishigami (Junya Ishigami + Associates), Kjetil Trædal Thorsen (Snøhetta), Kunle Adeyemi (NLÉ), Margrethe Vestagera (U) Thorne (The Obel Award), Martha Schwartz (Martha Schwartz Partners), Mette Skjold (SLA), Nathalie De Vries (MVRDV), Nyasha Harper-Michon (Archtivist), Oleksandr Kubrakov (Αναπληρωτής Πρωθυπουργός για την Αποκατάσταση της Ουκρανίας), Reinier De Graaf (OMA, Office For Metropolitan Architecture), Sandi Hilal (DAAR), Xu Tiantian (DnA _Design and Architecture), Yasmeen Lari (Heritage Foundation Of Pakistan), Yoshiharu Tsukamoto (Atelier Bow-Wow), Yvonne Farrell & Shelley Mcnamara (Grafton Αρχιτέκτονες).