fbpixel

Search icon
Search
To Loft Refúgio αποτελεί έναν πολυμορφικό χώρο με «ζεστή» και φιλόξενη ατμόσφαιρα
ESCAPE

To Loft Refúgio αποτελεί έναν πολυμορφικό χώρο με «ζεστή» και φιλόξενη ατμόσφαιρα

Με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Consuelo Jorge


Το Loft Refúgio, με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Consuelo Jorge είναι ένας διαδραστικός, άνετος χώρος που αντανακλά, επανασυνδέεται και ανανεώνεται διαρκώς, μια αναπαράσταση της επιθυμίας ενός σύγχρονου ανθρώπου. Μοναδικός σχεδιασμός, όπου η άνεση και η φύση συναντιούνται και η ευεξία εναρμονίζεται με το σχεδιασμό, παρέχοντας μοναδική αίσθηση σε έναν κομψό και φιλόξενο χώρο.

Τα 101μ² προσφέρουν μια εκλεπτυσμένη και ζεστή ατμόσφαιρα μέσα σε έναν ολοκληρωμένο χώρο που προσπαθεί να ενσωματώσει τη φύση σε ένα αστικό καταφύγιο. Μέσα από αναφορές σε φυσικά υλικά όπως το μπαμπού και η πέτρα, στόχος ήταν να μεταδώσει την αίσθηση της φυσικότητας διατηρώντας ταυτόχρονα την κομψότητα και ενισχύοντας, μέσω της τεχνολογίας, κλασικές επιστρώσεις. Η επιλογή τους καθοδηγείται από ζεστούς, γήινους τόνους, σε αντίθεση με το ανοιχτό γκρι ως ουδέτερο σκηνικό. Η αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος έχει σχεδιαστεί πλήρως για να προσφέρει μια ευχάριστη αίσθηση, ειδικά μέσω της επικλινής επένδυσης από ξύλο μπαμπού, το οποίο προκαλεί μια διαφορετική αισθητική αντίληψη.

2-ocTv2.jpg

Η ταπετσαρία, καθώς και τα χαλιά από φυσικές ίνες, εθνικές πέτρες, λινά υφάσματα, πορσελάνη αγγεία και πηλό, «συνομιλούν» αρμονικά μεταξύ τους και με την αρχιτεκτονική, δημιουργώντας έναν οικείο χώρο που χρησιμεύει ως καταφύγιο και προστασία, ένα καταφύγιο για τον αστικό άνθρωπο που αισθάνεται σε επαφή με τη φύση. Ακολουθώντας την ιδέα του χώρου, στην είσοδο του καθιστικού τοποθετήθηκε ένα μεγάλο φωτεινό πάνελ του DressALL, το οποίο δίνει ισορροπία και πλαισιώνει τον καναπέ. Επιπλέον, έχει πλήρως αυτοματοποιημένο σχεδιασμό, με ρυθμιζόμενο χειριστήριο λαμπτήρα, οδηγημένα LED, μηχανοκίνητα περσίδες και ενσωματωμένα ηχεία. Όλος ο σχεδιασμός φωτισμού αναπτύχθηκε από την Elaine Pires, από την Allure Lighting, με αποτέλεσμα ένα εκλεπτυσμένο και αρμονικό περιβάλλον.

Οι επισκέπτες συναντούν αρχικά το εξαιρετικό έργο του φωτογράφου τέχνης Leopoldo Plentz, με τίτλο «Exceção a Regra», το οποίο αντιπροσωπεύει το σημείο αναφοράς του διακοσμημένου περιβάλλοντος. Στο σαλόνι, ξεχωρίζει ο καναπές Fatto, που δημιουργήθηκε ειδικά για το Consuelo Jorge από τον FK Group, ιδιοκτήτη του brand. F.Way, εταιρεία που υπογράφει την καρέκλα Appia (σχέδιο του Christoph Jenni). Συνθέτοντας τη σοφίτα με γοητεία και εκτιμώντας το πράσινο στο χώρο, τα βάζα VASAP, με φυλλώματα που προσθέτουν ζωή και καθαρότερο αέρα στο περιβάλλον.

1-BPYhb.jpg

Επιπλέον, το σαλόνι αποτελείται από το τζάκι, με φυσικό αέριο από την Comgás, το οποίο αγκαλιάζει και ενισχύει την κομψότητα του χώρου μαζί με το coffee table, διακοσμημένο από κεραμικά δοχεία Koncepta. Στη σκάλα, δημιουργήθηκε μια καλλιτεχνική εγκατάσταση από τον Consuelo Jorge από περισσότερα από εκατό πορσελάνης αντικείμενα που παράγονται από τον καλλιτέχνη Heloísa Galvão.

Φτάνοντας στην κουζίνα, η οποία είναι ενσωματωμένη στην τραπεζαρία, έχουμε τα ντουλάπια λειτουργούν ομοιόμορφα στον πάγκο, χρησιμοποιώντας το ίδιο υλικό, το Neolith, ως φινίρισμα στις πόρτες τους, παρέχοντας κομψότητα και τεχνολογία, καθώς και λειτουργικό σύστημα εσωτερικών συρταριών για αποθήκευση. Πάνω, ο πάγκος λαμβάνει το σύστημα Stone Cooking, από την Acabaflex, με άμεσα ενσωματωμένους καυστήρες. Το τραπέζι φαγητού του Misura Emme, σε συνδυασμό με τον πολυέλαιο της ιταλικής ομάδας Hangar Design Group, δείχνει τη δύναμη της μετατροπής ολόκληρου του περιβάλλοντος σε ένα πιο πολυτελές μέρος.

3-ymUOm.jpg

Τα κύρια σημεία του έργου και οι κύριοι τεχνολογικοί πόροι παρουσιάζονται από την EDM Brasil, της οποίας οι λεπτομέρειες φαίνονται στα πλαϊνά τοιχώματα της κουζίνας και του μπάνιου, που καλύπτονται από κυματοειδείς πλάκες χαλαζίτη Μυκόνου, σε επαναλαμβανόμενα ημικύκλια, τα οποία παρουσιάζουν μια οπτική ακολουθία μεταξύ των δύο χώρων, καθιστώντας τα περιβάλλοντα μοναδικά και αδιάκοπα. Η μαρμάρινη μπανιέρα, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Matarazzo City, το πρώτο ξενοδοχείο έξι αστέρων του δικτύου Rosewood Hotels & Resorts στη Νότια Αμερική, το οποίο κυκλοφόρησε σε συνεργασία με το Groupe Allard.

Ακόμα στο λουτρό, υποστηριζόμενο από το πάτωμα, "Gypsy Woman" από τον καλλιτέχνη και τον φωτογράφο Valdir Cruz, ενισχύει περαιτέρω τον χώρο, μαζί με τα κομμάτια που υπέγραψε η Consuelo Jorge για Metalworks, η οποία ξεκινά τη γραμμή Wave που αποτελείται από τον πάγκο, καθρέφτη, μεταλλικά ράφια και θερμομονωτικό ράφι με έντονη σχεδίαση εμπνευσμένη από οργανικές και ρευστές γραμμές, κατασκευασμένες από Corian. Το κρεβάτι στο κέντρο, αντιπροσωπεύει το καταφύγιο, χάρη στον θόλο με ύφασμα, που φέρνει περισσότερη αίσθηση άνεσης. Δίπλα στο κρεβάτι, το τραπέζι από ορείχαλκο και ο πάγκος Emerald Green χαλαζία συμπληρώνουν τον πολυτελή γυάλινο πολυέλαιο Flos Ντουλάπα κρεβατοκάμαρας κουζίνας, από αλουμίνιο και γυάλινο σκελετό, έχει ένα ελαφρύ ράφι ρούχων, το οποίο αναδεικνύει τα ρούχα της μάρκας Anna Vic.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!