Το κουνουπίδι είναι λαχανικό της Μεσογείου γνωστό από τα αρχαία χρόνια στην Ελλάδα και την Αίγυπτο. Ενώ είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, συχνά ο κόσμος το αποφεύγει είτε γιατί το θεωρεί άνοστο είτε λόγω της ιδιαίτερης μυρωδιάς που αναδίδει, όταν βράζει.
Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος
Καθώς το κουνουπίδι έχει την τάση να εκλύει μια ιδιάζουσα μυρωδιά θείου, όταν θερμαίνεται και μάλιστα, όσο πιο πολύ μαγειρεύεται, τόσο πιο έντονη γίνεται αυτή η μυρωδιά. Για να την αποφύγετε ελαχιστοποιήστε το χρόνο μαγειρέματος, πράγμα που θα εμποδίσει και την απώλεια των θρεπτικών συστατικών του.
Ποια είναι τα οφέλη του
- Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C
- Αποτελεί σημαντική αντικαρκινική τροφή
- Συμβάλλει στην αποτοξίνωση του αίματος και του ήπατος
- Προστατεύει από εγκεφαλικά επεισόδια και εντερικές διαταραχές
- Διατηρεί τη χοληστερόλη σε θεμιτά επίπεδα
- Περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και συνιστάται για άτομα που ακολουθούν δίαιτα, καθώς παρέχει ένα αίσθημα κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα
- Είναι πολύ ευεργετικό για τις έγκυες γυναίκες
Συνταγές για να γίνει πιο γευστικό
Είναι αλήθεια πως το σκέτο βρασμένο κουνουπίδι δεν είναι και τόσο γευστικό, αν και ως σαλάτα με λεμόνι και ελαιόλαδο είναι εύγευστο και πολύ υγιεινό. Αν, όμως, δεν αγαπάτε τη συγκεκριμένη εκδοχή του, σας παραθέτουμε τρεις συνταγές μαγειρέματος, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν.