fbpixel

Search icon
Search
Tο χρώμα του 2024 σύμφωνα με την Behr που θα σας εκπλήξει
DESIGN NEWS

Tο χρώμα του 2024 σύμφωνα με την Behr που θα σας εκπλήξει

Οι επιλογές είναι μοναδικές ως προς την τόλμη τους. Θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια ευρύτερη αλλαγή;


Φανταστείτε όλες τις προτάσεις χρωμάτων κάτω από τον ήλιο και πιθανότατα θα σας έρθει στο μυαλό ένα ουράνιο τόξο με ατελείωτες επιλογές. Αλλά για την περίπτωση του Χρώματος της Χρονιάς 2024 της Behr, η κορυφαία εταιρεία χρωμάτων αποφάσισε να ακολουθήσει μια διαφορετική και πιο τολμηρή κατεύθυνση. Χθες ανακοίνωσε ότι η πολυαναμενόμενη ετήσια επιλογή της είναι το Cracked Pepper, μια ιδιαίτερη, στοχαστική και αναμφίβολα ευέλικτη απόχρωση του soft μαύρου.

«Οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να εξατομικεύσουν το σπίτι τους», λέει στο AD PRO η Erika Woelfel, αντιπρόεδρος του τμήματος χρωμάτων και δημιουργικών υπηρεσιών της Behr. Η Woelfel, πέρασε 12 μήνες με την ομάδα της και τους συνεργάτες τους στην εύρεση του most-awaited χρώματος.

stighmiotipo-othonis-2023-08-15-225838.png

Η επιλογή του Cracked Pepper μπορεί να θεωρηθεί σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα προσεκτικής εξέτασης των δεδομένων: Για αρχή, η Behr και η Home Depot, ο αποκλειστικός έμπορος λιανικής πώλησης της μάρκας χρωμάτων, παρατήρησαν ότι η συγκεκριμένη απόχρωση «έντυσε» ένα από τα κορυφαία προϊόντα που πωλήθηκαν στην παλέτα Designer Collection Palette της Behr από πέρυσι, μια επιλογή 30 neutral αποχρώσεων που επιλέχθηκαν από τις καλύτερες επιλογές των σχεδιαστών. Plus, μια νέα έρευνα που διεξήγαγαν οι εταιρείες σε Αμερικανούς ιδιοκτήτες σπιτιού διαπίστωσε ότι τα 2/3 των ερωτηθέντων θεωρούσαν ότι η χρήση μαύρου χρώματος έκανε ένα εσωτερικό να μοιάζει πιο τολμηρό και μοναδικό.

Όλα αυτά οδήγησαν σε μια σχετικά άτυπη συμφωνία για το χρώμα της χρονιάς 2024 της Behr. «Ξέρουμε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη αυτό το χρώμα...» λέει η Woelfel. «Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να δουν αυτά τα βαθύτερα, πιο σκούρα χρώματα. Δημιουργούν μια αίσθηση άνεσης στα σπίτια τους.» 

a.png
Cracked Pepper

Η συναισθηματική δυναμική της ανθρακί απόχρωσης εκτείνεται όμως πέρα από τη φιλόξενη αισθητική που προσφέρει. Όπως τονίζει η Woelfel, είναι lux, με αυθεντικό χαρακτήρα και συνδυάζεται σωστά με άλλα χρώματα που μπορεί να χρησιμοποιούνται ήδη στο εσωτερικό ενός σπιτιού. Έχει εύρος, ταιριάζει τόσο σ' έναν statement τοίχο όσο και για να περιβάλλει πλήρως το interior design ενός χώρου. Και το Cracked Pepper απευθύνεται σε διάφορα στιλ, από την παραδοσιακή διακόσμηση έως τον μοντέρνο σχεδιασμό.

Αλλά για τους πραγματικά εμμονικούς με τα χρώματα, η ανακοίνωση αυτού του «προσιτού, βιώσιμου και διαχρονικού» τόνου είναι μόνο το ήμισυ των μεγάλων ειδήσεων της Behr. Η εταιρεία ανακοινώνει επίσης την παλέτα τάσεων 2024, μια κλεφτή ματιά στα χρώματα που θα κυριαρχήσουν στους εσωτερικούς χώρους κατά το επόμενο έτος - όλα αυτά συνδυάζονται ωραία με το Cracked Pepper, φυσικά.

Τα αληθινά λευκά (Whipping Cream, Weathered White), τα ανοιχτά ουδέτερα (Even Better Beige, Chic Taupe) και τα παστέλ (Malt, Off Shore Mist) είναι όλα «προοδευτικές και βιώσιμες» επιλογές, σύμφωνα με την Woelfel.

Περιλαμβάνονται επίσης πιο ενεργητικές αποχρώσεις της φύσης (σκεφτείτε Amber Brew). Το Rumors, ένα βαθύ κόκκινο, και δεύτερον, το Provence Blue, ένα απαλό μπλε χρώμα με πινελιές πράσινου. Το πρώτο, είναι μια μοναδική επιλογή για μια χρωματική παλέτα, ενώ το δεύτερο είναι πολύ ευέλικτο.

u.png

Όταν ρωτήθηκε πώς οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων θα επωφεληθούν από όλα αυτά τα νέα, η Woelfel ανέφερε ότι ελπίζει ότι «θα τους δώσει ιδέες για να εμπνευστούν. Αυτός είναι πραγματικά ο στόχος μας, να καθοδηγήσουμε τους ανθρώπους». Πράγματι, η Color Trends Palette προσφέρει μια πιο εύχρηστη σειρά προτάσεων από τα φαινομενικά ατελείωτα δείγματα χρωμάτων.

Πηγή: Architectural Digest