fbpixel

Search icon
Search
Το καταπληκτικό pop-up περίπτερο του οίκου Hermès συστήνει το περιοδικό Le Monde d'Hermès στο κοινό της Αθήνας
ARTS & CULTURE

Το καταπληκτικό pop-up περίπτερο του οίκου Hermès συστήνει το περιοδικό Le Monde d'Hermès στο κοινό της Αθήνας

Θα είναι ανοιχτό μέχρι 22 Σεπτεμβρίου παράλληλα με την Art Athina


Το περιοδικό του οίκου Hermès, το Le Monde d'Hermès, προκειμένου να συστηθεί στο κοινό, ώστε αυτό να ανακαλύψει το πνεύμα καινοτομίας και δημιουργικότητας που ανέκαθεν χαρακτήριζε τον οίκο παρουσιάζει στην Αθήνα από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2024, στο ομώνυμο περίπτερο που είναι ανοιχτό για όλους τους επισκέπτες στο Ζάππειο Μέγαρο στα πλαίσια της Art Athina. Οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν, μέσα από λέξεις και εικόνες, τις συλλογές και τις συζητήσεις που αποτυπώνουν την ποικιλομορφία του κόσμου του οίκου Hermès.

joey-farrell-for-hermes-athens-4-5-ratio-07.jpg

Το pop-up περίπτερο, που δημιουργικά παραπέμπει στην ετήσια θεματική του οίκου για το 2024 «το πνεύμα της Faubourg», καλεί τους επισκέπτες να βυθιστούν σε ένα βιωματικό ταξίδι στο εκπληκτικό σύμπαν του Le Monde d'Hermès.

joey-farrell-for-hermes-athens-4-5-ratio-17.jpg

Οι Mr & Mrs. Kiosk βρίσκονται εκεί για να υποδεχθούν με χαρά μικρούς και μεγάλους, που έχουν την ευκαιρία
να αλληλεπιδράσουν με τους καλλιτέχνες και τους εικονογράφους, καθώς και να δημιουργήσουν έναν πίνακα
ζωγραφικής μεγάλου μεγέθους και πορτρέτα που θα μπορούν να πάρουν μαζί τους ως αναμνηστικά. Οι επισκέπτες καλούνται να δοκιμάσουν τις χορευτικές τους ικανότητες και να συντονιστούν με τον ρυθμό σε μια χαρούμενη, ζωντανή χορευτική παράσταση με τη δύση του ηλίου. Πριν φύγουν, μπορούν να πάρουν μαζί τους το τεύχος του περιοδικού Le Monde d'Hermès και να γευτούν γλυκά και αναψυκτικά.

joey-farrell-for-hermes-athens-4-5-ratio-21.jpg

Το πρώτο περίπτερο Le Monde d'Hermès, εμπνευσμένο από τα χαρακτηριστικά περίπτερα εφημερίδων του Παρισιού,
παρουσιάστηκε στην Πράγα το φθινόπωρο του 2021. Ως αφετηρία μιας σειράς φιλόξενων και συναρπαστικών
εκδηλώσεων, ταξιδεύει από τότε σε ολόκληρο τον κόσμο και θα συνεχίσει τη διαδρομή του στη Σαγκάη προτού
επιστρέψει στο Βιετνάμ και στο Μπαχρέιν.

Le Monde d’Hermès, αποτυπώνοντας την ετήσια θεματική

joey-farrell-for-hermes-athens-4-5-ratio-16.jpg

Κάθε χρόνο ένας αρχισυντάκτης και ένας καλλιτεχνικός διευθυντής καλούνται να δημιουργήσουν δύο τεύχη μαζί με τις ομάδες του οίκου Hermès, που συνεργάζονται κάθε σεζόν με προσεκτικά επιλεγμένους συντάκτες, εικονογράφους και φωτογράφους. Με οδηγό τον φανταστικό κόσμο που αντλεί έμπνευση από την ετήσια θεματική, όλοι τους αποτυπώνουν στο περιοδικό Le Monde d’Hermès το ταλέντο και την ευρηματικότητά τους.

Φέτος, το Le Monde d'Hermès έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υμνήσει και να μοιραστεί μια συλλογή από απρόβλεπτα μυστικά και αναμνήσεις, με έμπνευση πέρα από τον χρόνο και τον χώρο και με ενδιαφέρουσα αφήγηση, φωτίζοντας διακριτικά την ετήσια θεματική του 2024 «Το πνεύμα της Faubourg». Μέσω αυτής της προσπάθειας καταγραφής, το τεύχος επιδίδεται σε μια επίδειξη του παράδοξου της ανεξάντλητης φύσης της Faubourg, ενός κατοικημένου και μαγευτικού τόπου. Ένα μίνι πολυκατάστημα, ένα μουσείο, ένα μενού, ένας κήπος, ένα στούντιο—με λίγα λόγια ένας λαβύρινθος απροσπέλαστος με τη λογική, μιας και αποτελεί μια ονειρική δημιουργία, όπως την οραματίστηκε ο Émile Hermès, και το συνονθύλευμα όλων των οραμάτων του οίκου Hermès, με την παρουσίαση των νέων συλλογών των 16 métiers του οίκου.

Το Le Monde d'Hermès, που δημιουργήθηκε το 1973, είναι ένα εξαμηνιαίο περιοδικό με 600.000 αντίτυπα, που εκδίδεται σε έντεκα γλώσσες.

joey-farrell-for-hermes-athens-4-5-ratio-06.jpg

Από το 1837, ο οίκος Hermès παραμένει πιστός στο μοντέλο της χειροποίητης δημιουργίας και στις ανθρωπιστικές αξίες του. Η ελευθερία της δημιουργίας, το πνεύμα της καινοτομίας, η συνεχής αναζήτηση όμορφων υλικών, η μετάδοση της εξαιρετικής τεχνογνωσίας και η αισθητική της λειτουργικότητας σφυρηλατούν τη μοναδικότητα του οίκου Hermès, ενός οίκου που δημιουργεί αντικείμενα φτιαγμένα για να αντέξουν στον χρόνο. Ως μια ανεξάρτητη, οικογενειακή επιχείρηση που περιλαμβάνει 16 métiers, ο οίκος Hermès παραμένει προσηλωμένος στη διατήρηση του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής του στη Γαλλία, όπου διαθέτει 60 εγκαταστάσεις παραγωγής και εκπαίδευσης, και στην ανάπτυξη του δικτύου του με περίπου 300 καταστήματα σε 45 χώρες. Ο όμιλος απασχολεί 23.200 άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ άλλων 14.300 στη Γαλλία, εκ των οποίων σχεδόν 7.300 είναι τεχνίτες*. Ο Axel Dumas, μέλος της έκτης γενιάς της οικογένειας, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Hermès από το 2013. Το Fondation d’entreprise Hermès, το οποίο ιδρύθηκε το 2008, υποστηρίζει έργα στους τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας, της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της μετάδοσης της τεχνογνωσίας, της βιοποικιλότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery! 

Info

Περίπτερο Le Monde d’Hermès
Έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 12.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ.
Ζάππειο Μέγαρο – Αθήνα

Φωτογραφίες: Joey Farrell