fbpixel

Search icon
Search
Η JW Anderson SS24 ήταν μια ασυνήθιστη, αναδρομική συλλογή που συγκίνησε τους θεατές
TRENDS & CATWALKS

Η JW Anderson SS24 ήταν μια ασυνήθιστη, αναδρομική συλλογή που συγκίνησε τους θεατές

Ο Ιρλανδός επέκτεινε τις τρισδιάστατες γοητείες του, κατασκευασμένες από πλαστελίνη


Το JW Anderson του Jonathan Anderson έκλεισε εντελώς τον χώρο The Roundhouse του Camden στο βορειοδυτικό Λονδίνο, τον οποίο είχε καταλάβει ο Christopher Kane τις προηγούμενες σεζόν. Ο Ιρλανδός σχεδιαστής υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής εμφάνισης της Charlie XCX, η καλλιτέχης που πρωταγωνίστηκε και σε καμπάνια του οίκου. Η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 του JW Anderson συνέχισε να επεκτείνει την πρόσφατη γοητεία του με τα τσιμεντοποιημένα υλικά, βλέποντας τον να δημιουργεί φορέσιμα τρισδιάστατα γλυπτά.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Jonathan Anderson, ταυτόχρονα επιμελείται την έκθεση του, "On Foot" στη gallery Offer Waterman του Λονδίνου, που εγκαινιάζεται στις 18 Σεπτεμβρίου 2023. Εκεί κάνει curate έργα από μια σειρά καλλιτεχνών - συμπεριλαμβανομένης της εκδοχής της Anthea Hamilton για τον viral συμπλέκτη περιστεριών του - παράλληλα με τα δικά του σχέδια.

377531348-205907435652635-5887321226714059705-n.jpg
The invitation, Source: @jwanderson

Όσον αφορά το Spring Ready-To-Wear '24 show του, οι εποχιακές εμπνεύσεις του Anderson ξεκίνησαν με μια περίπλοκη πρόσκληση για το show, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους ένα χρωματισμένο μπλοκ πλαστελίνης για να παίξουν. Από πλαστελίνη φτιάχτηκε το μπλε φούτερ με κουκούλα και το λευκό σορτσάκι από τον σχεδιαστή στην αρχή της ομώνυμης επίδειξης στο Λονδίνο. Έχουμε συνηθίσει σε εννοιολογικές ψευδαισθήσεις από αυτόν, αλλά για όλους τους Βρετανούς, η αποκάλυψη του υλικού προκάλεσε τρυφερά χαμόγελα και αθώες παιδικές αναμνήσεις. Το υλικό καθιερώθηκε στην πασαρέλα, πλάθοντας το σε cropped tees και διπλωμένα σορτς. 

00001-jw-anderson-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Κατά κάποιο τρόπο, αυτό ήταν ένα εμβληματικό ξεκίνημα για μια συλλογή που έκανε τον Anderson να επιστρέψει στη νεανική ενέργεια της μάρκας του. "Ήταν ένα είδος επαναφοράς στο παρελθόν για να βρούμε ένα νέο μονοπάτι", δήλωσε.

Στα biker jackets με κουκούλα προσθέθηκαν χοντροκομμένα κορδόνια περίσφυξης για μια προστατευτική εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα αστραφτερές χάντρες υφάνθηκαν με κομψότητα, δημιουργώντας φορέματα με τσέπες που πάγωσαν στο χρόνο. 

00007-jw-anderson-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00006-jw-anderson-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Τα κλασικά μπουφάν ΜΑ1 bomber jackets διογκώθηκαν, ενώ τα σχέδια από φτερά έφυγαν ενάντια στον άνεμο του εσωτερικού χώρου σε παραγεμισμένα outerwear ρούχα. Όσον αφορά τις κλασικές καμπαρντίνες έλαβαν ένα mini make-over. Τα απλά μπλουζάκια και παντελόνια φαντάστηκαν με ένα γυαλιστερό παραγεμισμένο ύφασμα που έμοιαζε με πολύχρωμες πλαστικές σακούλες, και καλοκαιρινά φορέματα με spaghetti straps επανασχεδιάστηκαν ως "total knit looks" σε μια περίτεχνη ύφανση, τύπου crochet.

00014-jw-anderson-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00024-jw-anderson-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Τα παντελόνια παρέπεμπαν σε cargos και τσαλακώνονταν στην κίνηση και αιωρούνταν χαμηλά, ενώ οι κυκλικές φιγούρες βρίσκονταν πάνω σε colour-blocked φορέματα που ξεσπούσαν στη μέση, ολοκληρώνοντας τη συλλογή με γυαλιστερές φούστες από πλέγμα και στριφτά φορέματα που προορίζονταν για το καλοκαίρι. 

00032-jw-anderson-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00003-jw-anderson-spring-2024-ready-to-wear-detail-credit-gorunway.webp

Η συλλογή ήταν επίσης γειωμένη με μια μεγάλη επίδειξη υποδημάτων: τσόκαρα, γεωμετρικά crochet look επίπεδα σανδάλια και μοκασίνια με ψηλά τακούνια. Επίσης, μας απέδειξε στην πράξη πως το fisherman sandal επέστρεψε και θα παραμείνει και την επερχόμενη σεζόν. 

All in all, η ψυχραιμία του σχεδιαστή ενάντια στην υπερβολή των αναλογιών, η ακρίβεια στην τοποθέτηση των χρωματικών πτώσεων και η ιδιοφυΐα του στο σχεδιασμό παπουτσιών βρέθηκε παντού.

Δείτε ολόκληρο το show παρακάτω