fbpixel

Search icon
Search
To Iporanga House στη Βραζιλία μας διδάσκει τι σημαίνει ζωή χωρίς στρες
INTERIORS

To Iporanga House στη Βραζιλία μας διδάσκει τι σημαίνει ζωή χωρίς στρες

Υπό την επιμέλεια της Ana Angrimani Arquitetura


Η επιθυμία της οικογένειας -ένα νεαρό ζευγάρι και ένας μικρός γιος- ήταν μια κατοικία σε στυλ "hippie chic", μοντέρνα, με φυσικά φινιρίσματα και έπιπλα σχεδιαστών υψηλής ποιότητας, χωρίς όμως να παραμελείται η χαλαρή αντίληψη. Για το σκοπό αυτό, ήταν απαραίτητο να πραγματοποιηθεί πλήρης αναδιαμόρφωση της διαρρύθμισης του χώρου, καθώς και επέκταση του δομημένου χώρου. Καθώς βρίσκεται σε περιοχή προστασίας του περιβάλλοντος, η ομάδα αντιμετώπισε ορισμένες προκλήσεις κατά την ανακαίνιση, όπως εγκρίσεις συγκυριαρχίας και δημόσιου τομέα, καθώς και περιορισμούς για την κατασκευή πέραν αυτού που είχε ήδη καθιερωθεί και κατασκευαστεί ως συμβατική δομή από σκυρόδεμα. Ως εκ τούτου, παρουσιάστηκαν παρεμβάσεις κατά τη φάση της κατεδάφισης και το έργο προσαρμόστηκε όπως χρειαζόταν καθ' όλη τη διάρκεια της ανακαίνισης.

A smart renovation

iporanga-ana-angrimani-arquitetura-1.jpg

Οι κύριες απαιτήσεις ήταν ένα ευρύχωρο και ανεμπόδιστο σαλόνι ενσωματωμένο στην πισίνα, καθώς και μια κύρια σουίτα και η προσθήκη ενός ακόμη υπνοδωματίου. Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, το παλιό σαλόνι πέρασε από διαδικασία κατεδάφισης και στη συνέχεια η ομάδα έργου κάλυψε τον χώρο με μεταλλική δομή, έχοντας κατά νου ένα νέο περιβάλλον με λιγότερους πυλώνες και δομικά στοιχεία, δημιουργώντας πλάτος και υψηλότερη οροφή. Ο χώρος εξυπηρέτησης, ο οποίος καταλάμβανε ένα "ευγενές" τμήμα του ακινήτου, μεταφέρθηκε στον παλιό χώρο του υπνοδωματίου, επιτρέποντας ένα ανοιχτό και ολοκληρωμένο κοινωνικό περιβάλλον. Η επέκταση κατέστησε επίσης δυνατή την επέκταση της κύριας σουίτας και την προσθήκη ενός ακόμη υπνοδωματίου.

iporanga-ana-angrimani-arquitetura-16.jpg


The cozy atmosphere

iporanga-ana-angrimani-arquitetura-26.jpg

Τα κυριότερα σημεία για κάθε χώρο: Στο χώρο αναψυχής, μια σάουνα καλυμμένη με πέτρα και το μπάρμπεκιου που μπορεί να ενσωματωθεί στο σαλόνι ή όχι, με συρόμενες πόρτες, η πισίνα είναι καμουφλαρισμένη με τη βλάστηση- στην αίθουσα τηλεόρασης, το ξύλινο πάνελ και η επένδυση φέρνουν ζεστασιά- τα υπνοδωμάτια είναι μινιμαλιστικά, με λίγα στοιχεία, αλλά με μεγάλα ανοίγματα που βλέπουν στον κήπο- η κύρια σουίτα διαθέτει χώρο για κρεβάτι, αίθουσα τηλεόρασης, γραφείο, ντουλάπα και μπαλκόνι, όλα σε ένα ενιαίο δωμάτιο, παρέχοντας ένα μέρος για το ζευγάρι να έχει ιδιωτικότητα όταν το σπίτι είναι σε πλήρη πληρότητα. Στο σύνολό τους, το ξύλο cumaru και η πέτρα είναι τα κυρίαρχα τελειώματα, συμβαδίζοντας με μια ελαφριά παλέτα.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!
Source: ArchDaily

Photos: Julia Ribeiro