fbpixel

Search icon
Search
Το υπέροχο Château d’ Estoublon στην Προβηγκία μοιάζει να είναι βγαλμένο από παραμύθι
ESCAPE

Το υπέροχο Château d’ Estoublon στην Προβηγκία μοιάζει να είναι βγαλμένο από παραμύθι

Ένα ξενοδοχείο που μετατρέπεται στο απόλυτο όνειρο διαμονής κι εμπνέει μέσα από το design του


Ανάμεσα στις καταπράσινες οάσεις της Προβηγκίας, σε ένα σκηνικό που μοιάζει σαν να βγήκε απευθείας από τις σελίδες ενός παραμυθιού, το υπερπολυτελές Château d’ Estoublon ξεπροβάλλει και μας εντάσσει σε μια άλλη εποχή, χάρη στην όψη του και τη θεαματική αύρα που αποπνέει. Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη Arles, το κάστρο αυτό, που περιβάλλεται από αμπελώνες, τριανταφυλλιές κι εκατοντάδες ελαιόδεντρα, αποτελεί στολίδι ολόκληρης της περιοχής κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά διατηρημένα «μυστικά» της Προβηγκίας.

Αποτυπώνοντας στο έπακρο τη γαλλική κουλτούρα και φινέτσα, το κτίσμα είναι τοποθετημένο στο τέλος ενός κατάφυτο δρόμου και γίνεται συνώνυμο με την πολυτέλεια και την απόλυτη εμπειρία διαμονής, υπό τα χρώματα και τα αρώματα ενός παραμυθένιο σκηνικού, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις ενός resort και με θέα που έχει τον τρόπο να «κόβει» την ανάσα. Μια συνολική, ασυναγώνιστη experience που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και ανταποκρίνεται ιδανικά σε κάθε εποχή του χρόνου -πόσο μάλλον τώρα το καλοκαίρι που τα στοιχεία της φύσης βρίσκονται στο pick του.

250457177.jpg


Το πρώτο που αντικρίζει κανείς και κεντρίζει το ενδιαφέρον του, δεν είναι άλλο από το εκπληκτικό exterior σκηνικό -άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φύση και την ατμόσφαιρα της γύρω, τόσο σαγηνευτικής περιοχής. Όλα παραπέμπουν σε έναν επίγειο παράδεισο, μιας και τόσο μελετημένα έχουν πάρει τη θέση τους στους χαοτικούς κήπους του ξενοδοχείου.

Παράλληλα με τον contact με τo φυσικό περιβάλλον, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις ονειρικές pool areas, που μετατρέπονται στα απόλυτα spots χαλάρωσης των guests κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών μέσα στον χρόνο. Ακόμα, η όλη εικόνα του outdoor περιβάλλοντος κορυφώνεται και ο λόγος είναι τα living spaces που ενδείκνυται για αξέχαστα summer nights και όχι μόνο!

22f4dfe3-e7a3-4b30-a0a5-cfcd38731bad-bdg-piscine-exterieure-1920-x-1280.jpg


Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, όλη η μαγική σχεδιαστική φιλοσοφία φαίνεται πως συνεχίζεται. Πιο συγκεκριμένα, η έμπνευση που κρύβεται πίσω από το ispiring design έχει να κάνει με έναν συνδυασμό σύγχρονης πολυτέλειας και πλήρους λειτουργικότητας, εμπλέκοντας παράλληλα το traditional στοιχείο και την αρχιτεκτονική αίγλη του παρελθόντος που κατάφερε να αφήσει εποχή και να γίνει η βασική αρχή για όσα συνεχίστηκαν στον χώρο του art & design.

Αναφορές στην baroque αισθητική που εναρμονίζονται τέλεια με τη μοντέρνα αύρα, στοιχεία Art Nouveau που «πλημμυρίζουν» τους τοίχους και τις επιφάνειες, πέτρινα σημεία που μαρτυρούν την ιστορία του κτιρίου, χρώματα που χαρακτηρίζονται για τον pop χαρακτήρα του κι έρχονται να δημιουργήσουν υπέροχη αντίθεση με πιο ουδέτερες, γήινες αποχρώσεις, είναι μερικά από όλα αυτά που συνθέτουν το indoor σκηνικό. 

3f11efb5-d4d8-4abb-a5a6-118fb26535e0-bdg-bar-1920-x-1280.jpg


Τόσο οι living χώροι, όσο και τα δωμάτια και οι σουίτες, χαρακτηρίζονται για την άνεσή τους, που δε στερείται ούτε στο ελάχιστο την τόσο ενδιαφέρουσα διακόσμηση που κυριαρχεί από γωνιά σε γωνιά. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, οι ξεχωριστές ταπετσαρίες -γεμάτες χρώματα και μοναδικά μοτίβα, που ταιριάζουν τέλεια στους χώρους-, τα επιβλητικά artworks που κοσμούν τις κενές γωνίες και οι βελούδινοι καναπέδες, λειτουργούν σαν bonus στο όλο interior design και γίνονται αντικείμενα θαυμασμού.

Στην gallery μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του εντυπωσιακού ξενοδοχείου!