fbpixel

Search icon
Search
Το installation της Hermès στη Salone del mobile παρουσιάζει τα πιο φίνα αντικείμενα για το σπίτι
DESIGN NEWS

Το installation της Hermès στη Salone del mobile παρουσιάζει τα πιο φίνα αντικείμενα για το σπίτι

Ένα θεαματικό σετ σχεδιασμένο από τη Charlotte Macaux Perelman


«Λουσμένα» στο χρυσό ημίφως, πέντε «σπίτια» διακοσμημένα με χρωματιστά γεωμετρικά σχέδια ακουμπούν επάνω σε ένα εντυπωσιακό πάτωμα, που θυμίζει πορτοκαλί άμμο. Πρόκειται για ένα θεαματικό σετ σχεδιασμένο από τη Charlotte Macaux Perelman και υλοποιημένο από μια ομάδα σκηνογράφων που εργάζονται για τη La Scala παρουσιάζονται στη φετινή Salone de Mobile. 

1-UgH3f.jpg

Μέσα σε αυτό το εμπνευσμένο από design χώρο, συναντά κανείς αντικείμενα και υφάσματα για το σπίτι, τα οποία αναδεικνύουν μια λεπτεπίλεπτη φινέτσα. Τα υπέροχα items απευθύνονται σε όλους και αναδεικνύουν τη μοναδική σχέση που δημιουργεί το design μεταξύ κομψότητας και λειτουργικότητας. Μια πολυθρόνα Sillage που σχεδιάστηκε από τον Bijoy Jain από το Studio Mumbai σε ξύλο ντυμένο με papier mâché, «τατουάζ» με λεπτές γραμμές σαν φυλετικό τοτέμ.

milan-2021-hermes-maxime-verret-rvb-03-preview.jpg

Όλες οι δημιουργίες είναι στην πραγματικότητα φτιαγμένες για να αγγίζονται, και να προκαλούν το ενδιαφέρον της αίσθησης της υφής, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ακατέργαστα και φυσικά. Ως εκ τούτου, η Hermès δημιουργεί ένα μαλακό κάθισμα με μικροΐνες χαρτιού, πλέκει λευκό κασμίρι με χρυσές κλωστές, κόβει μια πέτρα για να χτίσει στη συνέχεια ένα τραπέζι.

milan-2021-hermes-maxime-verret-rvb-07-preview.jpg

Στο δημιουργικό όραμα του οίκου, τώρα που οι ζωές μας είναι προφανώς όλο και πιο αφηρημένες, πιο απομακρυσμένες, η νέα συλλογή διακοσμητικών αντικειμένων για το σπίτι που παρουσιάζεται στην design week στο Μιλάνο πρέπει να εξερευνήσει τη «γλώσσα των υλικών», εστιάζοντας στη φυσικότητα και τις υφές, τραβώντας την προσοχή σε έναν κόσμο ακόμη πιο απέραντο και αόρατο, που ωστόσο οι αισθήσεις «ξυπνούν» και αποτελούν μια κινητήριο δύναμη.

About Salone de Mobile

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, η έκθεση έχει σκοπό να αναδείξει το πάθος των designers για τον σύγχρονο σχεδιασμό, θέτοντας στο επίκεντρο την καινοτομία και παρουσιάζοντας προτάσεις για το σπίτι που κάνουν τη διαφορά και ξεχωρίζουν για την απαράμιλλη, unique αισθητική τους. Όπως μαθαίνουμε, ο κάθε χώρος θα γεμίσει με έργα καλλιτεχνών που πρόκειται να γίνουν το next big thing στην αρχιτεκτονική, εξιτάροντας το ενδιαφέρον των πιστών design lovers.

Όσον αφορά στη διοργάνωση, ο curator Stefano Boeri μαζί με τους πέντε designers Andrea Caputo, Maria Cristina Didero, Anniina Koivu, Lukas Wegwerth, Marco Ferrari και Elisa Pasqual του Studio Folder σχεδιάζουν ένα event με γνώμονα την καινοτομία και τη μοναδικότητα. Η Supersalone θα εκτυλίσσεται μέσα από θεματικές κι εκθέσεις, σαν μια design βιβλιοθήκη όπου οι εταιρείες θα παρουσιάζουν τις καλύτερες δουλειές τους στη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, εστιάζοντας την προσοχή στο σύγχρονο τρόπο ζωής.

Info: Το Salone del mobile -η γνωστή και ως design week της Ιταλίας- λαμβάνει χώρα στο Μιλάνο μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου. 

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!