fbpixel

Search icon
Search
To φετινό Design Miami LA εμβάθυνε στο πώς είναι να ζεις σε απόλυτη αρμονία με τον υψηλό σχεδιασμό
DESIGN NEWS

To φετινό Design Miami LA εμβάθυνε στο πώς είναι να ζεις σε απόλυτη αρμονία με τον υψηλό σχεδιασμό

Τα highlights του θεσμού που έλαβε χώρα στο Holmby Hills Estate


Το Design Miami LA πραγματοποιήθηκε στον χώρο του μεγάλου κτήματος Paul R. Williams στο Holmby Hills, αποτελώντας μέρος του νέου θεσμού που τιμάει το design στην πόλη. Το αριστούργημα Colonial Revival του 1938, του αείμνηστου πρωτοπόρου Αφροαμερικανού αρχιτέκτονα, ήταν το κατάλληλο σκηνικό για μια τέτοια μεγάλης κλίμακας παγκοσμίως αναγνωρισμένη design έκθεση.

«Το L.A. ήταν πάντα ένα σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην υλοποίηση του σχεδιασμού», δήλωσε η Grela Orihuela, ανώτερη αντιπρόεδρος των εκθέσεων στο Design Miami, κατά τη διάρκεια του opening. Το νέο παγκόσμιο rebrand που επιμελήθηκε o Henrik Purienne, Global Creative Director του Design Miami για το 2024, διερευνά το "Living with Design" σε όλο τον διεθνές πρόγραμμα της έκθεσης στο Los Angeles, τη Βασιλεία, το Παρίσι και το Miami Beach.

Δεκάδες εκθέτες που εκτείνονται και στους δύο ορόφους της κύριας κατοικίας και του ξενώνα, με γλυπτά που κοσμούν τους χώρους και φτάνουν έως το pool house, το λευκό φόντο του ιστορικού σπιτιού έγινε ο απόλυτος καμβάς για την ανάδειξη των έργων. 

The Highlights 

1. Podium Exhibition

4-Rxbe0.jpg

Αναγνωρίζοντας το L.A. ως «μια χώρα ονειροπόλων και δημιουργών», το πρόγραμμα που παρουσίασε η curator Ashlee Harrison εμπνεύστηκε από την πλούσια κληρονομιά της Πόλης των Αγγέλων στον τομέα του design, με επίκεντρο θέματα εκλεκτικισμού, φαντασίας και νοσταλγίας. Η έκθεσή της στο Podium "Masterworks of Collectible Design", δημιουργήθηκε μέσα σε λίγους μήνες, περιλαμβάνοντας σπάνια και εμβληματικά κομμάτια, που προέρχονται από διάφορες gallery που ήταν παρούσες στην έκθεση και εκτείνονται από τη δεκαετία του 1930 έως και τη σύγχρονη εποχή.

Η συλλογή Podium ξεκινά από το φουαγιέ με το Lynx Table της Judy Kensley McKie, που παρουσιάστηκε από τη γκαλερί Wexler, και εκτείνεται σε τρία δωμάτια του σπιτιού. Ένα από τα αγαπημένα κομμάτια της Harrison στην έκθεση είναι από την ομάδα Southern Guild Group, το The Mountain Peak του Andile Dyalvane. Με καταγωγή από το Ανατολικό Ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής, ο καλλιτέχνης εργάζεται με πηλό, κεραμικά και αυτοφυή ξύλα. 

2. Southern Guild

3-212yi.jpg

Αντιπροσωπεύοντας ένα εντυπωσιακό κατάλογο Αφροαμερικανών καλλιτεχνών, η Southern Guild από το Cape Town καταλαμβάνει την κύρια αίθουσα ακριβώς μετά την είσοδο του κτήματος με φόντο τον κήπο και το πανύψηλο γλυπτό-τοτέμ Isacholo του Zisipho Poswa από κεραμικό και μπρούντζο. «Για πρώτη φορά είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα τέχνης και σχεδιασμού μας σε ένα περιβάλλον», δήλωσε η συνιδρύτρια Trevyn McGowan, η οποία συμμετέχει στο Design Miami τα τελευταία 13 χρόνια, μαζί με τον σύντροφό της Julian McGowan.

3. Friedman Benda

2-81OPF.jpg

Η Friedman Benda με έδρα τη Νέα Υόρκη και το L.A. επικεντρώθηκε στην έκθεση τοπικών ταλέντων με τρία στούντιο, τα Carmen D'Apollonio, Darren Romanelli και Farrell Hundley. Η πρώτη συνεργάζεται με καλλιτέχνες που συγκαταλέγονται στους πυλώνες του σημερινού design, ενώ παράλληλα προβάλλει τον εκλεκτικό χαρακτήρα των πρωτοποριακών φωνών, όπως η Faye Toogood και οι εμβληματικές χάλκινες καρέκλες Roly Poly, «μια από τις πιο εξέχουσες γυναικείες φωνές στον design σήμερα», όπως δήλωσε ο Marc Benda.

4. Gallery Fumi

1-8kB8h.jpg

Η gallery Fumi του Λονδίνου αναδημιουργεί ένα οικιακό περιβάλλον με έργα από μια σειρά σχεδιαστών. Στα κυριότερα σημεία περιλαμβάνονται η καρέκλα Pitkä-Kotka του Kustaa Saksi, κατασκευασμένη από υφασμάτινα έργα τέχνης τυλιγμένα γύρω από ένα ξύλινο πλαίσιο από δρυ, το χαμηλό τραπέζι Incontro του Francesco Perini, κατασκευασμένο από δρυ και επενδυμένο με δακτυλίους από μαύρο χρυσό μάρμαρο, και ένα ζευγάρι γλυπτών τοίχου με καθρέφτη από τη σειρά Rosa Luna του Sam Orlando Miller, που δημιουργήθηκαν σε αποχρώσεις εμπνευσμένες από την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα του Los Angeles.

Πηγή: Wallpaper