fbpixel

Search icon
Search
Το Es Cubells στην Ίμπιζα είναι μια αιθέρια κατοικία με boho διακόσμηση
INTERIORS

Το Es Cubells στην Ίμπιζα είναι μια αιθέρια κατοικία με boho διακόσμηση

Υπό την επιμέλεια της Hollie Bowden


H interior designer Hollie Bowden αναβιώνει μια εκτεταμένη βίλα και κτήμα για να μιμηθεί τον πιο αργό ρυθμό ζωής του σ' ένα χωριό στην Ibiza. Αξιοποιώντας μια περασμένη εποχή, η μοναδική αισθητική της designer Hollie Bowden με έδρα της το Λονδίνο την οδήγησε να μεταμορφώσει μια σειρά κατοικιών στις Βαλεαρίδες Νήσους από την Ανατολική Ισπανία.

est-living-hollie-bowden-es-cubells-5-gskv8.jpg
est-living-hollie-bowden-es-cubells-20-1152x1536-GivDP.jpg



Το δεύτερο έργο της Hollie Bowden στην Ίμπιζα είναι η βίλα και το κτήμα που βρίσκονται στο χωριό Es Cubells. Ένα μικρό, ήσυχο χωριό όπου αισθάνεται κανείς σαν ο χρόνος να επιβραδύνεται. Αποτελείται από επτά υπνοδωμάτια, χώρους προσωπικού, γυμναστήριο, health σουίτα με spa και είναι ένας πολυτελής προορισμός απόδρασης.

est-living-hollie-bowden-es-cubells-21-o6xtK.jpg
est-living-hollie-bowden-es-cubells-12-1152x1536-XKYFV.jpg



Η Hollie λέει ότι όταν ο πελάτης αγόρασε για πρώτη φορά το σπίτι, «δεν το έκανε πιο πολύ για την Ίμπιζα». Έχοντας έλλειψη της αίσθησης της ροής, ζητήθηκε από τη designer να δημιουργήσει αρμονία κι ένα αίσθημα ρευστότητας και φρεσκάδας, ανοίγοντας το σπίτι και φέρνοντας το φως μέσα σε αυτό. «Η κατοικία χτίστηκε τη δεκαετία του '80 από έναν Ελβετό αρχιτέκτονα και ήταν λίγο ζοφερή και καταπιεστική», λέει. «Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πλακάκια, μάρμαρο και σκούρο ξύλο. ήταν πολύ βαρύ». Πριν αναλάβει να ολοκληρωθεί το έργο, η Hollie είχε διερευνήσει εκτενώς το στιλ Wabi-sabi και ορισμένα φυσικά υλικά που αντανακλούν αυτήν τη φιλοσοφία. Μόλις έφτασε στο ακίνητο, η Hollie είπε ότι το περιβάλλον τής «μίλησε» πραγματικά. Πλαισιωμένο από δάσος και με εκπληκτική θέα στον ωκεανό από τη θέση του στην κορυφή του λόφου, η Hollie ξεκίνησε να συνδυάζει τις σχετικές κοσμικές της μελέτες με αυτό το απαράμιλλης ομορφιάς σημείο.

est-living-hollie-bowden-es-cubells-2-1152x1536-GuyAW.jpg
est-living-hollie-bowden-es-cubells-15-Ml8Yz.jpg



Έγινε πλήρης αποσύνθεση της κατοικίας και σχεδιάστηκε ξανά. Για να αξιοποιήσει στο έπακρο το ύψος της οροφής, συμπεριλαμβανομένης της οροφής τριπλού ύψους στην τραπεζαρία, καθώς και τη θέα στη θάλασσα, η Hollie πρόσθεσε μεγαλύτερα παράθυρα, απογυμνώνοντας τα δοκάρια. «Είναι πραγματικά ξεχωριστό να έχουμε τόσο πολύ χώρο, κάτι που είναι ασυνήθιστο στη διάταξη», λέει η ίδια. Περιγράφει το σπίτι ως ένα φάσμα -από τον ανοιχτό χώρο υποδοχής έως τις μικρές άνετες γωνιές του σπιτιού- προσφέροντας τόσο διασκεδαστικό όσο και ρομαντικό σκηνικό. Στους ιδιωτικούς χώρους, η Hollie διεύρυνε κάποιους από τους τοίχους του master bedroom και πρόσθεσε ένα λουτρό που κοιτάει προς τον βορρά, με μια ενσωματωμένη μπανιέρα, έτοιμη να γεμίσει με το πνεύμα της θάλασσας.

est-living-hollie-bowden-es-cubells-18-1152x1536-IEsc3.jpg


Το σκυρόδεμα στο δάπεδο ήταν η καλύτερη επιλογή, για ομοιομορφία σε όλους τους χώρους κι εύκολη συντήρηση. Ένα από τα κυριότερα σημεία του έργου είναι ένα τζάκι αντίκα που προστέθηκε στον κεντρικό χώρο διαβίωσης. «Ένα απίστευτο ασβεστολιθικό τζάκι του 16ου αιώνα πριν από την αναγέννηση  μετέτρεψε εντελώς τον χώρο του καθιστικού», λέει. 

est-living-hollie-bowden-es-cubells-8-wBha5.jpg
est-living-hollie-bowden-es-cubells-14-1152x1536-AO08i.jpg



Όλα τα έργα της Hollie Bowden χαρακτηρίζονται από μια διαχρονική αισθητική. Η designer ταξιδεύει σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, προμηθεύοντας εκλεκτής ποιότητας κομμάτια από την Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη και συνδυάζοντάς τα με την τεχνική της αρχιτεκτονικής που κυριαρχεί στην Ibiza. «Φτιάξαμε μια πόρτα κατά παραγγελία από ξύλο αντίκες και καρφιά αντίκες για να ταιριάζει στην κύρια είσοδο και αλλάξαμε όλες τις πόρτες», λέει η Hollie. Έτσι δημιούργησε μια ευχάριστη ισορροπία παλαιού και νέου, υφαίνοντας παλιά υλικά με βάθος και χαρακτήρα σε ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον. «Ήταν μια εξαιρετική ισορροπία με σημαντικά design κομμάτια και όμορφες αντίκες και μοναδικά κομμάτια που δε θα μείωναν στα σημεία που τοποθετήθηκαν την τέχνη», λέει. Ενώ η κλίμακα αυτού του έργου Es Cubells μπορεί να ήταν τρομακτική για ορισμένους, η Hollie Bowden το πλησίασε με την αίσθηση της απερίσκεπτης προσοχής στη λεπτομέρεια. Η εκλεκτική κι εκλεπτυσμένη αισθητική της designer βρίσκεται ακριβώς στο σπίτι σε αυτήν την εκτεταμένη βίλα και κτήμα, προσκαλώντας οποιονδήποτε να χαλαρώσει και να εκτιμήσει έναν πιο αργό ρυθμό της ζωής.