fbpixel

Search icon
Search
Το ελληνικό brand που πρεσβεύει την αλλαγή, τη μεταμόρφωση και την ελευθερία στην πιο fashion εκδοχή τους
MAGAZINE

Το ελληνικό brand που πρεσβεύει την αλλαγή, τη μεταμόρφωση και την ελευθερία στην πιο fashion εκδοχή τους

Συζητώντας με την owner του brand Libelloula, Χρύσα Καλπάκη, για την επιτυχημένη πορεία του


Φροντίζοντας τίποτε να μην περιορίζει την έκφραση και την έμπνευσή της, η Χρύσα Καλπάκη έχει δημιουργήσει το εξαιρετικά αναγνωρίσιμο brand Libelloula, που πρεσβεύει την αλλαγή, τη μεταμόρφωση και την ελευθερία στην πιο fashion εκδοχή τους.

Έχοντας δημιουργήσει μια μοναδική ταυτότητα, στο brand τι ακριβώς θεωρείτε ότι πρεσβεύει;

Πράγματι, έχω τον δικό μου τρόπο να προσεγγίζω τη μόδα, που δεν ξέρω αν είναι ιδιαίτερος, αλλά έχει σίγουρα ισχυρή ταυτότητα, χωρίς ηλικία, ούτε στεγανά. Μεγαλώνουμε, ωριμάζουμε και η ηλικία είναι μόνο ένα νούμερο. Το motto του brand είναι: “Live, Change, Fly”. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις ό,τι περιορίζει τη χαρά σου.

Καθώς εξελίσσεστε, ποια στοιχεία μπορείτε να πείτε πως αφήνουν το δικό σας «αποτύπωμα»; 

Το ότι είμαι προσηλωμένη στο δικό μου γούστο, που το εμπιστεύομαι και δεν έχω μπει στη διαδικασία να σχεδιάσω κάτι που δε θα φορούσα, επειδή είναι πιο εμπορικό και ευπροσάρμοστο στις τάσεις της μόδας. Αυτό έχει βοηθήσει στην αναγνωρισιμότητα του brand και αυτό για μένα είναι επιτυχία.

vimg-3136.jpg
Χρύσα Καλπάκη


Ποια
ιδιαίτερη ματιά υιοθετεί η Libellοula σήμερα στη μόδα οδηγώντας το μέλλον της; 

Το sustainability είναι κάτι που με αφορά άμεσα, αλλά και στην επιλογή των υφασμάτων βασικό κριτήριό μου είναι η ποιότητα. Προτιμώ ίνες φυσικής προέλευσης από bamboo, μετάξι, βισκόζη, οργανικό βαμβάκι, ράμι. Επιλέγω τα υφάσματα με προσοχή, ώστε να χαϊδεύουν το σώμα, να είναι φιλικά στο δέρμα, να έχουν λείο φινίρισμα και να αντανακλούν πολυτέλεια και ανάλαφρο στιλ.

Ακόμη, οι συσκευασίες των ρούχων είναι από χαρτί ανακυκλώσιμο, φιλικό προς το περιβάλλον. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της νέας συλλογής σας για το καλοκαίρι, που την κάνουν να ξεχωρίζει; 

Το πρώτο drop της καλοκαιρινής συλλογής ονομάζεται “Euphoria”, μια αγαπημένη μου λέξη, που εκφράζει το συναίσθημα που ένιωθα όταν τη σχεδίαζα . Τη χαρακτηρίζει επίσης χαρά κατά τη διαδικασία της επιλογής ή της δημιουργίας των υφασμάτων, καλή διάθεση με την ομάδα μου, όπως επίσης και ικανοποίηση όσον αφορά στο fitting και μια δημιουργική αγωνία. Σε αυτήν την κατάσταση, μπορώ να δημιουργήσω με περισσότερη αγάπη. Λατρεύω τις γυναίκες και νιώθω περήφανη όταν τις βλέπω λαμπερές και ξεχωριστές.

Ποιες είναι οι πιο δυναμικές σας προτάσεις για το φετινό καλοκαίρι; 

Το ντύσιμο δε θέλει τόλμη, αλλά καλή αισθητική. Η πρότασή μου είναι να προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε κοιτάζοντας στον καθρέφτη τι μας κολακεύει και τι όχι. Να ανακαλύψουμε τα καλύτερα στοιχεία μας και να τα αναδείξουμε. Φέτος, η συλλογή βασίζεται στη minimal θηλυκότητα. Ρούχα που δεν κραυγάζουν, φοριούνται από το πρωί ως το βράδυ, χρώματα που αναδεικνύουν το μαυρισμένο δέρμα και υφές ανάλαφρες που δεν κουράζουν.

Από τη νέα συλλογή

jane-dress-124-01-005.jpg

Jane φόρεμα | BUY HERE

livia-kimono-124-13-001.jpg

Livia κιμονό | BUY HERE

shanti-shirt-124-05-000.jpg

Πουκάμισο Shanti | BUY HERE

Ιnfo

Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ.: 210 3316634, www.libelloula.com, Facebook: Libelloula Clothing, Instagram: @Libelloula, Tik Tok: Libelloula

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024