fbpixel

Search icon
Search
Το Beefbar είναι ένας πολύ καλός λόγος για να επισκεφθεί κανείς το Mιλάνο
INTERIORS

Το Beefbar είναι ένας πολύ καλός λόγος για να επισκεφθεί κανείς το Mιλάνο

Το αρχιτεκτονικό δίδυμο Humbert και Christophe Poyet δημιούργησαν ένα μικρό θαύμα


Στην ιστορική και «ζωντανή» καρδιά του Μιλάνου, το εστιατόριο Beefbar έχει καταλάβει μια ισχυρή θέση στο περίφημο Portrait Milano, το πρώην παρεκκλήσι της Αρχιεπισκοπής που εξελίχθηκε πρόσφατα στο πιο hot σημείο της πόλης. Εμπνευσμένοι από τις κύριες μορφές του μιλανέζικου στιλ των δεκαετιών του '40 και του '60, οι interior designers και αρχιτέκτονες Emil Humbert και Christophe Poyet έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία καθώς διαχειρίστηκαν με μαεστρία αυτό το μέρος, σεβόμενοι τη μνήμη και τις αρχιτεκτονικές του λεπτομέρειες. 

bmaotxzc-oYEi9.jpeg

Κάτω από έναν εντυπωσιακά ψηλό σηκό, που παρεμβάλλεται από εντυπωσιακούς θόλους, η ανοιχτή κουζίνα, το μπαρ και το εστιατόριο συνδέονται άψογα. Τους ενώνει το ίδιο δάπεδο terrazzo - αναμειγνύοντας αποχρώσεις του πράσινου, του μαύρου, του λευκού και του μπορντό - του οποίου το στιλιζαρισμένο μοτίβο κυμάτων αποτίει φόρο τιμής στον αρχιτέκτονα Luigi Caccia Dominioni. Η ξύλινη επένδυση μισού ύψους σε σκούρο ξύλο καρυδιάς θυμίζει τους αισθητικούς κώδικες των μιλανέζικων καφέ και προσφέρει μια αίσθηση άνεσης. 

jvxeib6c-o5tbe.jpeg
api9itcu-kNmVl.jpeg


Θεατρικά διακοσμημένα, διακρίνονται οι τρίπτυχες απλίκες του σχεδιαστή Ignazio Gardella και μια εκλεκτική συλλογή έργων τέχνης σε διάφορα στυλ και θέματα. Μαρμάρινα τραπέζια και καρέκλες Verde Alpi της Vico Magistretti διακοσμούν τον χώρο με κομψότητα, σε συνδυασμό με πολλά κρεμαστά φωτιστικά Asterios από μπρούτζο και αμμοβολημένο γυαλί, σχεδιασμένα από το δίδυμο HUMBERT&POYET. Στην Piazza del Quadrilatero, σε απόσταση αναπνοής από το San Babila, το Beefbar Milan κάνει αίσθηση σε αυτή τη δημιουργική πόλη, η οποία ήταν πάντα μια πόλη της όπερας, της μόδας και φυσικά του design. Το εστιατόριο αποκαλύπτει τον αμίμητο αισθησιασμό και τη χαλαρή φύση του ιταλικού πνεύματος.

mzpgyfkg-7HvpX.jpeg

Έχοντας ιδρυθεί το 2005 από τον Riccardo Giraudi, το Beefbar είναι διεθνώς γνωστό για τα εξαιρετικά κρέατά του που σερβίρονται σε εξαιρετικά σχεδιασμένα περιβάλλοντα. Για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ιταλία, ο ιδρυτής έδωσε στον Emil Humbert and Christophe Poyet ένα carte blanche για να σχεδιάσει τον εμβληματικό χώρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδρυτής και οι interior designers συνεργάζονται από τότε που ξεκίνησε η κοινή τους διαδρομή το 2008 με το σχέδιο του Beefbar στο Μονακό. Από τότε, το brand έχει σχεδιάσει προορισμούς σε όλο τον κόσμο: Πόλη του Μεξικού, Χονγκ Κονγκ, Βουδαπέστη, Αθήνα, Μάλτα... 

k-qmczbc-COBIF.jpeg

Κάθε σκηνικό είναι μοναδικό, με τις ρίζες του στην τοπική κουλτούρα, κληρονομιά και παραδόσεις. Το Beefbar Mykonos έχει μια χαλαρή ατμόσφαιρα beach club, ενώ το Beefbar Paris είναι πιο εκλεπτυσμένο. Πράγματι, η εγκατάσταση διαθέτει μια διατηρητέα γυάλινη οροφή Art Nouveau και όλες οι διακοσμητικές προθέσεις, τα υλικά, τα χρώματα και τα μοτίβα θυμίζουν αυτό το αμίμητο στυλ. Φέτος, η ιστορία επιτυχίας του Beefbar συνεχίζεται.

About

zpnt9wbx-vfC3P.jpeg

Οι αρχιτέκτονες με πάθος για το σχέδιο και τη μόδα, ο Emil Humbert και ο Christophe Poyet, δημιούργησαν το πρακτορείο HUMBERT&POYET το 2008, με εξειδίκευση σε έργα ξενοδοχείων και κατοικιών. Με έδρα το Μονακό, η εταιρεία σχεδιάζει κομψούς και τολμηρούς εσωτερικούς χώρους σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά. Τα έργα τους ευνοούν τις καθαρές και εκλεπτυσμένες γραμμές, προκειμένου να δημιουργήσουν διαχρονικούς χώρους χρησιμοποιώντας ευγενή υλικά όπως πέτρα, ξύλο, γυαλί κ.λπ. προσπαθούν να αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα των πελατών σεβόμενοι το πνεύμα του τόπου. Το επιτυχημένο ντουέτο των Γάλλων, Emil Humbert και Christophe Poyet είναι κυρίως υπεύθυνοι για την εσωτερική διακόσμηση ιδιωτικών κατοικιών, εστιατορίων (Beefbar στο Παρίσι, Αθήνα, Μάλτα, Χονγκ Κονγκ, Ντουμπάι κ.λπ.), ξενοδοχεία (τα δωμάτια του παριζιάνικου The Hoxton ή του Josun Palace στη Σεούλ) και εμπορικά έργα όπως το περίφημο Aquazzurra στη Νέα Υόρκη.

Επίσης, σχεδιάζουν έπιπλα και σε αυτό το πλαίσιο οδηγούνται σε συνεργασίες, με πιο πρόσφατη την εταιρεία κατασκευής υφασμάτων Nobilis. Το 2023, το studio θα γιορτάσει την 15η επέτειό του και θα αποκαλύψει το Coquelicot, A Belmond Boat, ένα πολυτελές σκάφος που ανήκει στον όμιλο Belmond και θα πλεύσει στην περιοχή της Καμπανίας.

InfoCorso Venezia, 11, 20121, Μιλάνο.