fbpixel

Search icon
Search
Το "Area Domus loves the planet" event στο ξενοδοχείο Onoma στη Θεσσαλονίκη ήταν γεμάτο design
PEOPLE & MOMENTS

Το "Area Domus loves the planet" event στο ξενοδοχείο Onoma στη Θεσσαλονίκη ήταν γεμάτο design

Σε συνεργασία με την Kartell που παρουσιάζει για πρώτη φορά έπιπλα κατασκευασμένα 100% από ανακυκλωμένα υλικά


Το σκηνικό μας μετέφερε απευθείας στο Μιλάνο. Από την είσοδο στο ολοκαίνουριο Onoma hotel στην καρδιά της πόλης της Θεσσαλονίκης, η αίσθηση ότι το design έχει την κυρίαρχη θέση ήταν ολοφάνερη. Με τίτλο το "Area Domus loves the planet" το πολυαγαπημένο κατάστημα Αrea Domus, διοργάνωσε ένα καλοκαιρινό afternoon cocktail για αρχιτέκτονες και interior designers και παρουσίασε τα νέα προϊόντα από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά του brand "Kartell".

Το rooftop cloud bar το νέου ξενοδοχείου “Onoma” ντυμένο με τα χρώματα του δειλινού, στήθηκε με outdoor Kartell αντικείμενα και έπιπλα που προσέδιδαν στον χώρο μια αίσθηση ανάλαφρης κομψότητας και ιταλικής φινέτσας.

Η Αrea Domus για πάνω από 40 χρόνια πρωταγωνιστής στο design και τις κορυφαίες εταιρίες παραγωγής επίπλων και φωτισμού στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει ξανά την ανάγκη για καινοτομία, τη δημιουργικότητα στη τεχνολογία παραγωγής και τον καθορισμό μίας νέας πραγματικότητας.

Η Kartell δίνει προτεραιότητα στην περιβαλλοντική ευθύνη, με ένα manifesto αγάπης προς το πλανήτη και παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κόσμο έπιπλα κατασκευασμένα 100% από ανακυκλωμένα υλικά.
kartell-event-0210.jpg
Από αριστερά: Bασιλεία Ποιμενίδου, Ιωάννης Δρόσος, Έφη Ραικίδου, Αλέξανδρος Χριστοδούλου, Χρήστος Χριστοδούλου, Σταύρος Δημητρακόπουλος, Μαγδαληνή Λογοπουλίδου

Ακόμα παραπέρα, η Area Domus μαζί με την τεχνολογία της Kartell, φτάνει σ’ένα νέο σύνορο. To ΒΙΟ material είναι ένα επαναστατικό υλικό που χρησιμοποιείτε για να παραχθεί το πρώτο φυσικό βιοδιασπώμενο έπιπλο! Δημιουργήθηκε από απόβλητα από διαδικασίες παραγωγής αγροκτημάτων που δεν ανταγωνίζονται με τρόφιμα για ανθρώπους ή ζώα. Μέσω μιας βιολογικής διαδικασίας φυσικής σύνθεσης, τα απόβλητα δημιουργούν μια βιομάζα παρόμοια με το πλαστικό. Αυτή η βιομάζα γίνεται ένα υλικό υψηλής ποιότητας, το οποίο η Kartell είναι η πρώτη που χρησιμοποίησε στη βιομηχανία επίπλωσης. Το υλικό είναι βιοαποικοδομήσιμο όταν μειωθεί σε σκόνη και εκτίθεται σε προσβολή από μικροοργανισμούς.

Το πρώτο προϊόν που κατασκευάζεται με το νέο BIO material είναι η μονάδα αποθήκευσης Componibili, που σχεδιάστηκε το 1967 από την Anna Castelli Ferrieri.

kartell-event-0052.jpg
Μονάδα αποθήκευσης Componibili

Ένα λαμπερό event που μοίρασε χαρά και όμορφες εικόνες στο κοινό της Θεσσαλονίκης έρχεται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που κατανοούμε τον σχεδιασμό και τη λειτουργία των επίπλων. Ανάμεσα από μοναδικά designs και ιδιαίτερα patterns για ακόμη μια φορά το Area Domus ξεπέρασε τον εαυτό του, χαρίζοντας ζωντάνια, γνώση και σεβασμό προς τη φύση στην πόλη μας!

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες!