Το Apallou, το αγαπημένο σημείο συνάντησης των Θεσσαλονικιών επιστρέφει ανανεωμένο, αποπνέοντας φινετσάτο αέρα Ιταλίας, και ο executive chef, Θάνος Πήχας, μας μιλάει για όλα όσα πρόκειται να απολαύσουμε εκεί.
Πώς ορίζεται το «καλό φαγητό»;
Πιστεύω ότι το «καλό φαγητό» πρέπει να ενσωματώνει την καθαρή γεύση, τον σεβασμό στην ποιότητα των πρώτων υλών, την παράδοση -από όμορφες αναμνήσεις μέχρι νοσταλγικές μυρωδιές-, την αισθητικά άρτια παρουσίαση του πιάτου και την αυθεντικότητά του.
Τι ξεχωριστό προσφέρει το ανανεωμένο Apallou Bar-Restaurante Italiano στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης;
Έχει ανανεωθεί έτσι, ώστε να χαρίζει μια αυθεντική ιταλική εμπειρία στον επισκέπτη. Οι γεύσεις, οι μυρωδιές, τα χρώματα των πιάτων, η προσέγγιση στην ιταλική κουζίνα και φυσικά το καλό κρασί είναι κάποια από τα πράγματα που έχουν επαναπροσδιοριστεί με τον πιο σύγχρονο τρόπο.
Μοιραστείτε μαζί μας την καινούρια προσέγγιση που φέρνει η νέα εποχή για εσάς.
Η φινέτσα της ιταλικής κουζίνας σε συνδυασμό με την αυθεντικότητα των γεύσεων είναι μία από τις επιρροές που μας έχουν συνεπάρει. Σίγουρα μια νέα εποχή για το Apallou Bar-Restaurante Italiano έχει ξεκινήσει!
Τι πρέπει οπωσδήποτε να γευτεί κάποιος από το menu σας;
Θα πρότεινα για αρχή carpaccio di Manzo, insalata Caprese μαζί με pizza Lollita και για κυρίως, filetto di Manzo, σε συνδυασμό με ένα ποτήρι κρασί από τον μεγάλο αριθμό ετικετών από το κελάρι μας. Σίγουρα δε θα παραλείψουμε για το τέλος ένα τιραμισού.
Δεν πρέπει κανείς να φύγει από τη Θεσσαλονίκη αν δε δοκιμάσει...
Μα φυσικά την πίτσα μας, που έχει υποστεί 48 ώρες ψυχρής ωρίμανσης. Πιο συγκεκριμένα, θα αναφέρω την πίτσα Valentiniana, η οποία είναι ένας συνδυασμός κρέατος και ψαριού. Περιέχει σάλτσα San Marzano, mozzarella, τερίνα πατάτας, guanciale, κρόκο αυγού και αυγοτάραχο.
Ποια είναι αυτήν τη στιγμή η Νο1 τάση στην παγκόσμια γαστρονομία;
Θα είναι πάντα η καθαρή γεύση. Με άλλα λόγια, να μην αλλοιώνεται η πρώτη ύλη και να παραμένει όσο γίνεται πιο αγνή. Το καλύτερο πιάτο που έχετε απολαύσει τελευταία; Ένα τεχνικά άρτιο, «δεμένο» ριζότο με
μπαρμπούνι και κεράσι, συμπυκνωμένο ζωμό ψαριού και κόκκινα φρούτα, το οποίο δοκίμασα το καλοκαίρι στο Μιλάνο.
Ποιο υλικό δεν αποχωρίζεστε από την κουζίνα σας και γιατί;
Την Parmigiano Reggiano. Νομίζω ότι μπορώ να τη φανταστώ σε κάθε πιάτο. Προσφέρει έναν χαρακτήρα ο οποίος συναρπάζει, ενώ μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε κάθε γαστρονομική πρόταση, ακόμη και σε γλυκό. Λόγω της ωρίμανσής της, έχει ένα φυσικό umami, που προσπαθούμε να βρούμε όλοι οι μάγειρες στα πιάτα μας.
Το top 3 των αγαπημένων σας εστιατορίων εκτός Θεσσαλονίκης;
Το Napul' è Italian Comfort Food στη Βάρη, το Herve Restaurant στα Πετράλωνα, το Jerár στον όμορφο πεζόδρομο της Δάφνης και τέλος ένα ακόμα, το Signora Trattoria Mykonos.
Info: Apallou Bar-Restaurante Italiano, Καρόλου Ντηλ 10, τηλ.: 2310 228 898, www.apallou.gr, Facebook & Instagram.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024