fbpixel

Search icon
Search
Tips για να διακοσμήσετε με επιτυχία το πρώτο σας διαμέρισμα
INTERIORS

Tips για να διακοσμήσετε με επιτυχία το πρώτο σας διαμέρισμα

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο...


Είτε μόλις μετακομίσατε στο πρώτο σας διαμέρισμα είτε ξεκινάτε από την αρχή σε μια νέα πόλη, η επίπλωση ενός ολόκληρου σπιτιού from scratch που λέμε, μπορεί να μετατραπεί σε μια αποθαρρυντική διαδικασία. Επιπλέον, πολλές φορές ενώ γνωρίζετε πώς θέλετε να διαμορφώσετε τον χώρο των ονείρων σας, όταν έρχεται η στιγμή πραγμάτωσής του, δυσκολεύεστε μη έχοντας δημιουργήσει κάποιο πλάνο. Ευτυχώς για εσάς, συγκεντρώσαμε έναν εύκολο οδηγό συγκεκριμένων βημάτων που μπορείτε να ακολουθήσετε, ξεκινώντας τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία μετακόμισής σας. 

Ανακαλύψτε παρακάτω, μερικά από τα δικά μας, αλάνθαστα tips, που θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε το πρώτο σας διαμέρισμα με απόλυτη επιτυχία! 

Δημιουργήστε ένα πλάνο και ακολουθήστε το ευλαβικά 

brickell-heigh-miami-001-533de84f9b84480c8a3ee2b6bc748dbb.webp

Χρειάζεται χρόνος και χρήμα για να φτιάξετε το σπίτι των ονείρων σας - ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το πρώτο σας-, οπότε φροντίστε να ξεκινήσετε να το προγραμματίζετε εκ των προτέρων- τουλάχιστον τρεις μήνες πριν. Θα πρέπει να κάνετε to-do λίστες, να έχετε έναν διαθέσιμο προϋπολογισμό και να τα τηρείτε και τα δύο! Γνωρίστε το χρονοδιάγραμμά σας, τοποθετήστε τις δουλειές σας με προτεραιότητα και ξεκινήστε την αποθήκευση το συντομότερο δυνατό.

Να φτιάξετε ένα mood board 

3-hpYgm.webp

Ξεκινήστε να φτιάχνετε ένα mood board με τις αγαπημένες σας design εικόνες και κομμάτια για να αποκτήσετε ένα πιο ξεκάθαρο όραμα για το νέο σας χώρο. Κάντε αποθήκευση τις καλύτερες δημοσιεύσεις στο Pinterest και προσπαθήστε να ανακαλύψετε κοινά θέματα καθώς συγκεντρώνετε ένα mood board με τα δωμάτια που σας αρέσουν περισσότερο. Αφιερώστε χρόνο σε αυτήν την fun διαδικασία και βεβαιωθείτε ότι οι επιλογές σας αντικατοπτρίζουν το γούστο σας και ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σας.

Θέστε προτεραιότητες 

3-pKIuv.webp

Μόλις έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι χρειάζεστε και πώς θέλετε να μοιάζει ο χώρος, ξεκινήστε να σημειώνετε συγκεκριμένα κομμάτια που ανταποκρίνονται επίσης στον προϋπολογισμό σας. Δώστε προτεραιότητα στις πιο βασικές για εσάς αγορές πρώτα, όπως ένα καλό στρώμα, σωστές λάμπες και καλόγουστα πιάτα, και κάντε υπομονή για τα έξτρα decor αντικείμενα τα οποία μπορούν να αποκτηθούν εν καιρώ.

Επενδύστε σε ένα καλό και διαχρονικό κομμάτι 

2-C4WwT.webp

Τα on a budget έπιπλα μπορεί να παρουσιάσουν φθορά αρκετά γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα αντικαθιστάτε πιο συχνά. Αν και αυτό είναι εντάξει για το πρώτο σας διαμέρισμα, θα σας συνιστούσαμε να επενδύσετε σε ένα πιο ακριβό, καλό και διαχρονικό κομμάτι που θα σας μείνει για τα επόμενα χρόνια, όπως ένας ονειρεμένος και άνετος καναπές ή ένα σταθερό και κομψό κεφαλάρι κρεβατιού.

Quick tip: Θέστε ως στόχο να επενδύετε σε ένα καλό κομμάτι κάθε χρόνο για να δημιουργήσετε σιγά σιγά μια συλλογή από έπιπλα υψηλής ποιότητας που αγαπάτε και θα κρατάτε για μια ζωή!

Δώστε νέα ζωή σε παλιά έπιπλα 

1-4bNI9.webp

«Αγκαλιάστε» τη νοοτροπία DIY και δώστε νέα ζωή σε παλιά ή vintage κομμάτια με ελάχιστη προσπάθεια. Μπορείτε να τους αλλάξετε χρώμα, να τα γυαλίσετε ή να τα μετατρέψετε σε σύγχρονα design pieces, προσθέτοντας ή αφαιρώντας κομμάτια τους. Give it a try! 

Πηγή: mydomaine.com