fbpixel

Search icon
Search
Tips για απώλεια των περιττών κιλών μέσα σε μια εβδομάδα
WELLNESS

Tips για απώλεια των περιττών κιλών μέσα σε μια εβδομάδα

Αποκαλέστε αυτήν την εβδομάδα “The perfect week”


Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε, όταν παίρνουμε την απόφαση να ξεκινήσουμε επιτέλους αυτή την διατροφή που μπορεί να μας δυσκολέψει λίγο παραπάνω την ζωή, είναι πως δίνουμε βάση σε πράγματα που τελικά μας αποδίδουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Τι εννοούμε με αυτό; Μια έξυπνη συμβουλή, εάν επιθυμείτε να χάσετε περιττό βάρος μέσα σε λίγες μόνο μέρες δεν είναι να αποφεύγετε μανιωδώς τα γλυκά και τους υδατάνθρακες, αλλά να κόψετε μικρές «κακές» συνήθειες. Σκοπός μας δεν είναι να υπερβάλλουμε, κάτι που μπορεί και να μας δημιουργήσει κι ένα έντονο ψυχολογικό φορτίο, αλλά να ακολουθήσουμε συμβουλές, οι οποίες με τον καιρό φέρουν πράγματι ριζικές αλλαγές. Ειδικότερα, εάν συνδυαστούν και με τακτική γυμναστική των 20-30 λεπτών, αυξάνοντας την μυϊκή σας μάζα, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Γνωρίστε τις 3+1 συμβουλές για να εντάξετε στη ζωή σας μια ισορροπημένη ρουτίνα διατροφής!

Αποφύγετε την υπερκατανάλωση του ψωμιού

98e2f392-7668-40a3-860d-47b43d07e3c3.jpeg

Σίγουρα, η εύκολη λύση για τις μέρες που δεν έχουμε αντοχές να μαγειρέψουμε ή μπορεί να μην βρισκόμαστε και στο mood για να παραγγείλουμε είναι να καταλήγουμε να τρώμε, κυρίως τοστ ή διάφορα sandwich, με οτιδήποτε περιέχει το ψυγείο μας. Καλό θα ήταν να δοκιμάσετε την αποχή τους, καθώς το πολύ ψωμί ανέκαθεν δεν ήταν ο καλύτερός μας φίλος και να προσπαθήσετε να το αντικαταστήσετε, για παράδειγμα με μια τορτίγια. Βέβαια, ας προσέξουμε και λίγο παραπάνω τα συστατικά μας, εμπεριέχοντας ναι μεν λαχανικά, αλλά αποκλείοντας τρόφιμα υψηλών λιπαρών ή σος, όπως μαγιονέζα. Ακόμα πιο ιδανικό θεωρείται εάν θα μπορούσατε να μειώσετε τους υδατάνθρακες, επιτρέποντας τους έστω στα 2 από τα 3 γεύματα και ξεκινήστε να δοκιμάζετε νέες εύκολες συνταγές με βάση την πρωτεΐνη.

Χορταστικό πρωινό 

9401a097-72d0-4cf7-bf2f-128ed2b4e934.jpeg

Τα πρωινά μας φαντάζουν μαρτύριο, να σηκωθούμε και να μπούμε στην κουζίνα ακόμη περισσότερο, γι αυτό τις περισσότερες φορές αμελούμε ή καταναλώνουμε γεύματα που δεν μας γεμίζουν, μόνο και μόνο για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία. Οφείλετε να γνωρίζετε πως για να πετύχετε το στόχο σας πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη «φροντίδα» σε κάθε πιάτο σας, πόσο μάλλον στο πρωινό, το οποίο είναι το πιο σημαντικό. Μια πρόταση, η οποία θα σας προσφέρει λίγες θερμίδες, αλλά ταυτόχρονα θα σας χορτάσει για την υπόλοιπη ημέρα, ώστε να μην παρεκτραπείτε και αποτελεί και εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, είναι αναμφισβήτητα τα αβγά. Ρίξτε ένα αβγό μαζί με 1-2 ασπράδια στο αντικολλητικό τηγάνι και θα δείτε πως δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.

Sugar free

8cbb3cf4-18f1-4732-bec4-f8b311bdf3b0.jpeg

Ένα μεγάλο ποσοστό πίνει καθημερινά τουλάχιστον από 2 με 3 καφέδες, οπότε σκεφτείτε να βάζετε και λευκή ζάχαρη που αντιστοιχεί σε 20 θερμίδες. Αν, για παράδειγμα, ξεκινήσετε να πίνετε το ρόφημά σας μέτριο και λιγότερο γλυκό, κόβοντας τη ζάχαρη, θα γλιτώσετε αυτομάτως από 60-180 θερμίδες την ημέρα. Επίσης, εάν δεν σας αρέσει καθόλου αυτή η αποχή, να βάζετε από την καστανή, αλλά και πάλι προσοχή στην ποσότητα. Επιπρόσθετα, για όσους προσθέτουν και γάλα, ζητήστε ή φτιάξτε το με γάλα χαμηλών λιπαρών και όχι πλήρες, καθώς εννοείται πως διαδραματίζει και αυτό το ρόλο του στις έξτρα θερμίδες.

Eat your veggies

9c3754f9-0578-4544-b830-f977ce88cc9c.jpeg

Η απώλεια περιττού βάρους σχετίζεται με την κατανάλωση πρασινάδας, δηλαδή οτιδήποτε κόβεται από δέντρο και φυτό. Γεμίστε το ψυγείο με διάφορα είδη, ακόμη και όσα δεν ξέρετε και πολλές πράσινες σαλάτες μαρουλιού και πειραματιστείτε με συνταγές που μπορείτε να εκτελέσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να υιοθετήσετε μια υγιεινή ρουτίνα και πραγματικά να δώσετε βάση σε αυτές τις τροφές. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να κάνετε που και που και τις ατασθαλίες σας, έχοντας μια ισορροπία μεταξύ τους. Επίσης, να πίνετε και πολύ νερό, που θα βοηθήσει να σας δημιουργήσει αίσθημα κορεσμού.