Το καλοκαίρι πλησιάζει και αυτό σημαίνει πως έφτασε επιτέλους η εποχή που το παγωτό κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή του. Ποιος άραγε μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη γλυκιά και δροσιστική απόλαυση; Μιας και αυτές τις μέρες οι μετακινήσεις δεν είναι και το ιδανικότερο πράγμα, και ο χρόνος που περνάτε στο σπίτι είναι αρκετός, ίσως ήρθε η ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα και να φτιάξετε το δικό σας παγωτό.
Τέσσερις διαφορετικές συνταγές για όλα τα γούστα, χωρίς γαλακτοκομικά και ζάχαρη κατάλληλες για όσους ακολουθείτε μία χορτοφαγική διατροφή, προσέχετε τη σιλουέτα σας ή απλά θέλετε να απολαύσετε ένα σπιτικό παγωτό γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Είναι επιπλέον ό,τι καλύτερο για τα μικρά σας παιδιά που ζητούν συνεχώς παγωτό και δε θέλετε να επιβαρύνετε τη διατροφή τους με πολλά επεξεργασμένα γλυκά.
Με φιστίκι
Υλικά:
- 3 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη matcha (προαιρετικό)
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικό)
- 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φιστίκια
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένα φιστίκια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε τις μπανάνες, το γάλα αμυγδάλου, τη σκόνη μάτσα και το εκχύλισμα αμυγδάλου σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε καλά μέχρι να εξομαλυνθεί το μείγμα και στη συνέχεια προσθέστε τα φιστίκι. Με μία σπάτουλα ανακατέψτε καλά χωρίς να χτυπήσετε για να έχετε και μία τραγανή ύλη στο παγωτό σας. Βάλτε το μείγμα σε ένα τάπερ και βάλτε το στην κατάψυξη για παραπάνω από 60 λεπτά!
Με salted caramel
Υλικά:
- 3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου
- 3 κουταλιές της σος καραμέλας
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σος καραμέλας:
- 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα καρύδας
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
Εκτέλεση:
Για να φτιάξετε τη σος καραμέλας, βάλτε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη καρύδας σε μια κατσαρόλα και βράστε σε μέση υψηλή θερμοκρασία έως ότου είναι σκούρο καφέ και η υφή να γίνει παχύρρευστη. Αφήστε την σάλτσα καραμέλας να κρυώσει εντελώς . Τοποθετήστε τις μπανάνες, το γάλα αμυγδάλου, τη σάλτσα καραμέλας και το θαλασσινό αλάτι σε έναν μπλέντερ και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Στην συνέχεια τοποθετείτε το μείγμα σε ένα τάπερ και βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Με άρωμα βανίλιας & μούρα
Υλικά:
- 3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου
- 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα μικτά μούρα
- Εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε την μπανάνα και το γάλα αμυγδάλου στο μπλέντερ και αναδεύστε καλά μέχρι να γίνει λείο μείγμα Προσθέστε τα μικτά μούρα και το εκχύλισμα της βανίλιας. Με ένα κουτάλι ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα μούρα σε όλο το μείγμα. Στην συνέχεια τοποθετείτε το μείγμα σε ένα τάπερ και βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Με μπισκότο & σοκολάτα
Υλικά:
- 3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο άγλυκο
- 3 μπισκότα oreos, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Tοποθετήστε όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα στο μπλέντερ και χτυπήστε καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέστε τα μπισκότα. Αν θέλετε μία τραγανή ουσία στο παγωτό σας ανακατέψτε απλά με μία σπάτουλα, διαφορετικά χτυπήστε καλά τα μπισκότα με το μείγμα στο μπλέντερ. Τέλος ρίχνετε το μείγμα σε ένα τάπερ και βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.