fbpixel

Search icon
Search
Τι να κάνετε στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου
AGENDA

Τι να κάνετε στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις είναι εδώ!


Με τον υπέροχο καιρό να μας χαρίζει στιγμές αισιοδοξίας, η Θεσσαλονίκη γίνεται όλο και πιο όμορφη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της. Ιδέες για όλα τα γούστα και για κάθε στιγμή της ημέρας, γίνονται η αφορμή για να περάσετε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο. Από θεατρικές παραστάσεις και μουσικές βραδιές μέχρι σινεμά και events, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Take notes!

Σινεμά

Top Gun: Maverick

methode-times-prod-web-bin-e35656ec-d2c1-11ec-8b2e-7dd06af1f28b.jpg

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ένας άντρας βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων και αποφεύγοντας την προαγωγή σε βαθμό που θα τον «προσγείωνε». Όταν αναλάβει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μια εξειδικευμένη αποστολή, όμοια της οποίας κανένας πιλότος δεν έχει συναντήσει, ο άντρας συναντά εμπόδια που τον βγάζουν από τον δρόμο του. Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή (19:00 & 21:40), Σάββατο (16:20, 19:00 & 21:40), Κυριακή ((16:20, 19:00 & 21:40).

The Asset

699804-wFnif.jpg

Η Άννα έχει ανελιχθεί στην πιο εξειδικευμένη δολοφόνο στον κόσμο, αφού εκπαιδεύτηκε από τον θρυλικό εκτελεστή Μούντι που τη διέσωσε όταν εκείνη ήταν παιδί. Όταν ο δεύτερος -ο άντρας που ήταν σαν πατέρας της και της έμαθε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει για την εμπιστοσύνη και την επιβίωση- σκοτώνεται βάναυσα, η Άννα ορκίζεται εκδίκηση. Καθώς εμπλέκεται με έναν αινιγματικό δολοφόνο που δεν θα της κρύψει την έλξη του προς εκείνη, η αντιπαράθεση τους γίνεται θανατηφόρα. Πρωταγωνιστούν: Michael Keaton, Maggie Q, Samuel L. Jackson, κ.ά.

Info:
Odeon Μακεδονία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:15.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

doctor-strange-2.jpg

Στην ταινία "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" της Marvel Studios, το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel ξεκλειδώνει το Πολυσύμπαν και διευρύνει τα όριά του περισσότερο από ποτέ. Ταξιδέψτε στο άγνωστο με τον δόκτωρ Strange, ο οποίος, με τη βοήθεια μυστικιστών συμμάχων παλιών και νέων, διασχίζει τις εκπληκτικές και επικίνδυνες εναλλακτικές πραγματικότητες του Πολυσύμπαντος για να αντιμετωπίσει έναν μυστηριώδη νέο αντίπαλο. Πρωταγωνιστούν: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong κ.ά.

Info: Odeon Πλατεία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:15.

Θέατρο

«Πάρτι γενεθλίων» της Σαλίνας Γαβαλά

700720.jpg

Η Σαλίνα Γαβαλά, σε μια εμφάνιση στο Θέατρο Αμαλία, την Παρασκευή 27 Μαΐου , με ένα πρωτότυπο θέαμα που συνδυάζει το θέατρο, τη μουσική, την ποίηση αλλά και την τεχνολογία των ολογραμμάτων, σε ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας! Ένα πάρτι, όπου ο θεατρικός λόγος της εορτάζουσας, ενώνεται με γνωστά τραγούδια, ειδικά διασκευασμένα για πιάνο και κοντραμπάσο. Έτσι, με την τεχνολογία των ολογραμμάτων, εμφανίζονται επί σκηνής, ο Φίλιππος Σοφιανός στον ρόλο του πατέρα, ο τραγουδιστής Γιώργος Καραδήμος στον ρόλο του «πρώην», ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς στον ρόλο του Άμλετ και η μικρή Ειρήνη στον ρόλο του παιδικού εαυτού και λοιποί συγγενείς και φίλοι.

Info: Θέατρο Αμαλία, απόψε στις 21:00.

«Μεταμόρφωση» του Franz Kafka

697249.jpg

Ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, η Μεταμόρφωση του Franz Kafka, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, φιλοξενείται στο Θέατρο Αυλαία. Στη Μεταμόρφωση, ένα πρωινό, ένας υπάλληλος μετά από δέκα χρόνια συνεχούς επανάληψης του ίδιου σταθερού καθημερινού προγράμματος, ξαφνικά, αδυνατεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του και να επαναλάβει τις ίδιες παγιωμένες κινήσεις. Ο κόσμος γύρω του γίνεται εχθρικός και αυτός γίνεται εχθρός του κόσμου, ένα παράσιτο. Ο Πατέρας και η Μάνα, η Αδελφή, ο Προϊστάμενος- όλοι όσοι μέχρι εκείνη την στιγμή τον είχαν ως πρότυπο, ξαφνικά γίνονται εχθροί- και αυτός, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στην ρουτίνα και στους ρόλους που όλοι του έχουν επιβάλλει, γίνεται εχθρός τους. Παίζουν: Σίσσυ Δουτσίου, Στέβη Φόρτωμα, Συμεών Τσακίρης κ.ά.

Info: Θέατρο Αυλαία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30.

«Η εποχή του κυνηγιού»

h-epokhi-toy-kinighiou-1.jpg
Σε μια φιλήσυχη κωμόπολη, ένας μοναχικός αλλά ιδιαίτερα αγαπητός δάσκαλος νηπιαγωγείου, ο οποίος προσπαθεί να ξεπεράσει τον πρόσφατο χωρισμό του και να ξαναφτιάξει τη ζωή του, κατηγορείται από μία εξάχρονη μαθήτριά του –και κόρη του καλύτερου φίλου του– για μια ανάρμοστη πράξη, σεξουαλικού περιεχομένου. Ξαφνικά, ένας αθώος άνθρωπος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της παιδοφιλίας κι ένα ψέμα –αποκύημα της μεγάλης φαντασίας ενός μικρού κοριτσιού– εξαπλώνεται σαν ιός και "μολύνει" όλα τα μέλη της μικρής κοινότητας που, το ένα μετά το άλλο, αρχίζουν να βλέπουν στο πρόσωπο του δασκάλου το «τέρας» που απειλεί την κοινωνία τους. Χωρίς ίχνος λογικής και με πρόσχημα το κοινό «καλό», οι κάτοικοι της μικρής πόλης επιδίδονται σε ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών που φέρνει στην επιφάνεια την κτηνωδία του όχλου, που είναι ικανός να φτάσει στα άκρα για να υπερασπιστεί το «σωστό». Επί σκηνής: Παύλος Δανελάτος, Κατερίνα Συναπίδου, Δημήτρης Φραγκούλης κ.ά.

Info: Θέατρο Φαργκάνη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30.

Μουσική

Need live στο Block 33

688563.jpg

Δυόμιση, σχεδόν, χρόνια από την τελευταία τους ζωντανή εμφάνιση, οι Need επιστρέφουν στο stage του Block 33 την Παρασκευή 27 Μαΐου για να παρουσιάσουν ζωντανά τα τραγούδια του 5ου και πιο εντυπωσιακού τους δίσκου μέχρι τώρα. Το "Norchestrion: A Song for the End" κυκλοφόρησε πέρυσι τον Ιανουάριο σε cd και ψηφιακή μορφή ενώ κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες εβδομάδες και σε βινύλιο μέσω της United We Fly. Το album έχει ήδη ξεχωρίσει σε διεθνή και εγχώρια μέσα, ενώ έχει συμπεριληφθεί στις λίστες με τους κορυφαίους δίσκους της χρονιάς στα Metal Hammer, rocking.gr, Rock Hard, Rock Overdose, Progspace, Metal Storm, Metal Observer κ.ά.

Info: Block 33, απόψε στις 21:00.

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης «Τα πέντε κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα του Beethoven»

699550.jpg

To Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σε συμπαραγωγή με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τα πέντε κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα του Beethoven, με αφορμή τη συμπλήρωση, το 2020, 250 ετών από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη. Σε έναν εορτασμό που χρειάστηκε να περιμένει δυο χρόνια, αναγνωρισμένοι Έλληνες πιανίστες συμπράττουν με την ΚΟΘ για δύο μοναδικές βραδιές στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, ερμηνεύοντας ορισμένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα έργα του σπουδαίου μουσουργού.

Info: Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:30.

Εκθέσεις

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

archeological-museum-of-thessaloniki-650.jpg

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας και φέτος στην επικοινωνιακή δράση της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων κι Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», διοργανώνει εκδηλώσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Παρασκευή στις 19:00, Σάββατο και Κυριακή στις 12:00.

Έκθεση φωτογραφίας "Press_photostories 2022"

703184.jpg

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης ανακοινώνει τα βραβεία της πέμπτης Διαγωνιστικής Έκθεσης Φωτορεπορτάζ στην Ελλάδα, με τίτλο "Press_photostories 2022". 46 φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι υπέβαλαν στον διαγωνισμό που προκήρυξε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης περισσότερες από 334 φωτογραφίες με πεδίο αναφοράς ολόκληρη την Ελλάδα, ενταγμένες στις θεματικές κατηγορίες: 1. Πολιτική, 2. Κοινωνία, 3. Πολιτισμός (τέχνες, επιστήμες, τεχνολογία), 4. Αθλητισμός, 5. Κλιματική Κρίση και 6.Φωτογραφίες με χρήση Drone.

Info: Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Δ, Παρασκευή 10:00-20:30, Σάββατο 10:00-14:00.

Don't miss...

Ημερίδα "Women's Leadership in male dominated fields" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

tch-home-banner.jpg

Την παρουσία των γυναικών σε ηγετικές θέσεις σε παραδοσιακά ανδροκρατούμενους χώρους θα αναδείξει η εκδήλωση που διοργανώνει το Marketing Club Greece στις 28 Μαΐου 2022, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ. Πέντε γυναίκες επαγγελματίες με διακρίσεις και προσωπικές ιστορίες στον επαγγελματικό τους στίβο θα μοιραστούν τις ιδέες, τις προτεραιότητες, τις δυσκολίες, τους προβληματισμούς αλλά και την έμπνευση που τις έχει ενδυναμώσει και καθοδηγήσει στην επιτυχημένη τους πορεία.

Παρακάτω οι 5 γυναίκες που θα συμμετάσχουν στην ομιλία:

  • Μαρία Ξυτάκη, Corporate Affairs & Communications Manager, Saracakis Group of Companies
  • Μαρίνα Σπυριδάκη, Manager Corporate Affairs, AEGEAN AIRLINES
  • Κυριακή Παναγιώτου, Digital Wine Marketeer
  • Ελευθερία Καμπά, Marketing Manager, REVOIL
  • Έλσα Εξάρχου, CEO, Owner Mikro Papigko 1700 / Founder Epirus 360 / CEO of Branding Greece

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Σάββατο στις 10:30.

«Το σκοτεινό νήμα της βίας» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

peeve-violence-fbevent-1920x1005.jpg

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει θεμελιώδη αλλά και οδυνηρά προβλήματα της καθημερινότητας, παίρνει την πρωτοβουλία να οργανώσει μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από το θέμα της βίας. Στην ιδιαίτερα ταραγμένη εποχή που ζούμε, και σε κοινωνίες που δοκιμάζονται και μεταλλάσσονται, η βία, αποτρόπαιο αποτέλεσμα του διαχωρισμού «εμείς και οι άλλοι» και μια άνιση μάχη «του δυνατού με τον αδύνατο», απλώνεται ραγδαία παντού. Θύματά της, γυναίκες, παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, άνθρωποι άλλης φυλής, χρώματος, θρησκευτικής πίστης, αθλητικής ομάδας, σεξουαλικού προσανατολισμού. Στο σπίτι, στο σχολείο, στη γειτονιά, στον δρόμο.

Θα συμμετέχουν οι:

  •  Ευάγγελος Βενιζέλος, π. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης | Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  •  Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου, Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους, πρ. Επίτροπος ΕΕ, πρ. Υπουργός 
  • Αλέξης Παπαχελάς, δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή»
  • Φωτεινή Χρηστιά, Ford International Professor in Social Sciences | Διευθύντρια, MIT Sociotechnical Systems Research Center (SSRC)

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Τρίτη 31 Μαΐου στις 18:00.

Have fun!