fbpixel

Search icon
Search
Τι μπορείτε να αλλάξετε για να αποκτήσετε υπέροχο στήθος
WELLNESS

Τι μπορείτε να αλλάξετε για να αποκτήσετε υπέροχο στήθος

Από τις δικές σας πρακτικές μέχρι την επίσκεψη στο γιατρό


To στήθος αποτελεί ένα υπέροχο κομμάτι του σώματος των γυναικών που πολλές φορές το υποβαθμίζουν, το αγνοούν ή και δεν το περιποιούνται όπως πρέπει. Η θυληκότητα που προσδίδει και η σκέψη πως πίσω από αυτό υπάρχει η λογική την γυναικείας φύσης θα πρέπει να κάνει όλες τις γυναίκες να το αντιμετωπίσουν σαν ένα ξεχωριστό δημιούργημα που του αξίζει όλη η αγάπη. Άλλωστε αν δεν το προσέξουμε εμείς οι ίδιες τότε ποιος θα το κάνει για εμάς; Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά tips που θα δώσουν σε όλες το κίνητρο για την ανάπτυξη μιας πιο προσωπικής σχέσης με αυτό το μέρος του σώματος.

anja-rubik-photoshoot-polish-top-model-white-dress-beautiful-woman.jpg

Περισσότερη επαφή

Όσον αφορά την υγεία του μαστού, η λεμφική παροχέτευση μπορεί να είναι ένας μεγάλος σύμμαχος. Οι λεμφαδένες βρίσκονται γύρω από τους μαστούς και μεταφέρουν ένα υγρό που ονομάζεται λέμφος, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση της ασθένειας. Επομένως, η διέγερση της λεμφικής αποστράγγισης στην περιοχή του στήθους είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρηθεί η ισορροπία, να απελευθερωθεί η στασιμότητα και να μειωθεί κάθε οίδημα. Το κλειδί για την επιτυχία του, όμως, βρίσκεται στην τεχνική. Το μεγαλύτερο μέρος του ιστού του μαστού "αποστραγγίζεται" προς τις μασχάλες και ένα μικρό τμήμα προς την κλείδα. Χρησιμοποιείστε μια κίνηση άντλησης και στη συνέχεια απελευθερώσετε  το στήθος απαλά, επιτρέποντας του να επιστρέψει στην κανονική του θέση. Θυμηθείτε, όταν διεγείρετε το λεμφικό σύστημα, πως αρχίζετε πάντα να κάνετε μασάζ στην περιοχή των λεμφαδένων στο λαιμό και αυτό θα ξυπνήσει ολόκληρο το σώμα σας.

Δοκιμάστε την εξέταση στο σπίτι

Αυτή η τεχνική τεσσάρων βημάτων είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος αυτοεξέτασης, που σας κάνει να γνωρίζετε τυχόν αλλαγές μόλις συμβούν:

  •  Χρησιμοποιώντας ένα λάδι για ολίσθηση, βάλτε το χέρι σας στη μασχάλη σας και σπρώξτε προς τα μέσα και προς τα πάνω. Πηγαίνετε βαθιά στη μασχάλη. Σηκώστε το προς τα πάνω και αφήστε το. Κάντε το δέκα φορές.  
  • Κρατήστε ολόκληρο το στήθος σας και μετακινήστε το προς τα πάνω προς τη μασχάλη. Κάντε το δέκα φορές. 
  • Πιέστε ελαφρά το στήθος σας προς τα μέσα προς το θωρακικό τοίχωμα. Κάντε το πέντε φορές.
  • Κρατώντας το στήθος σας σταθερό με το ένα χέρι, ψιλαφήστε το επάνω, εσωτερικό τεταρτημόριο του στήθους σας προς την κλείδα σας με το άλλο χέρι. Κάντε το πέντε φορές.

Όλες αυτές οι τεχνικές θα βοηθήσουν τόσο στην αυτοεξέταση όσο και στην κίνηση της λέμφου. Κυρίως όμως θα σας κάνουν να γνωρίσετε καλύτερα το σώμα σας.

glasses-woman-hair-37Ddb.jpg

Ξεκινήστε το skincare από το σωστό μέρος

Όπως το πρόσωπο, το ντεκολτέ και το στήθος σας τείνουν να εμφανίζουν πρώιμα σημάδια γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες και χαλαρό δέρμα. Το δέρμα του μαστού (και το δέρμα του θώρακα συνολικά) είναι πιο λεπτό από το δέρμα σε άλλα μέρη του σώματος, και ως εκ τούτου πιο επιρρεπές στη γήρανση -ειδικά καθώς οι άνθρωποι τείνουν να επικεντρώνονται στο πρόσωπό τους και αμελούν να δίνουν την ίδια φροντίδα σε άλλες περιοχές του το σώμα. Ξεκινώντας από τα είκοσι είναι σημαντικό να εφαρμόζετε τα ίδια προϊόντα περιποίησης σε αυτές τις περιοχές με σύγκριση με αυτά που εφαρμόζετε στο πρόσωπο σας. Η πρόληψη είναι ευκολότερη από τη διόρθωση.

Επιλέξτε έξυπνα τα συστατικά

Δεδομένου ότι το δέρμα γύρω από το ντεκολτέ και το στήθος σας είναι πιο λεπτό, πιο ευαίσθητο και σε υψηλό κίνδυνο πρόωρης γήρανσης, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε θρεπτικά, αντιοξειδωτικά συστατικά. Σκεφτείτε τις ρετινόλες και τα πεπτίδια, που ενισχύουν τον φραγμό του δέρματος και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ή το υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση και σφριγηλό δέρμα και τα αντιοξειδωτικά όπως οι βιταμίνες C και E για την πρόληψη και την καταπολέμηση των βλαβών των ελεύθερων ριζών. Ειδικά αν δεν είστε επιμελείς για την προστασία αυτής της περιοχής με SPF. Η ενυδάτωση και η εφαρμογή θρεπτικών συστατικών αντιγήρανσης όπως πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικά είναι ζωτικής σημασίας.

cohen-woman-beauty.jpg


Προσθέστε έναν υγραντήρα

Η νύχτα είναι μια κρίσιμη περίοδος για την επιδιόρθωση και την αναδόμηση του δέρματος, αλλά χάνετε επίσης πολύ υγρασία ενώ κοιμόμαστε λόγω της διαδερμικής απώλειας νερού. Αυτό μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και χαλάρωσης, προκαλώντας σας να ξυπνήσετε με αφυδάτωση και επομένως δέρμα που μοιάζει γερασμένο. Ένας υγραντήρας στο χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αλλάξει την κατάσταση επειδή απελευθερώνει καθαρό, ενυδατωμένο αέρα, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε υγιεινά και αβίαστα ένα βέλτιστο επίπεδο ενυδάτωσης ενώ κοιμάστε.

Πηγαίνετε στο γιατρό σας

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε ραντεβού στο γυναικολόγο σας όποτε αυτός το θεωρεί απαραίτητο και μετά να ακολουθήσετε τις οδηγίες του. Κανένα self care δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το να αγαπάτε ουσιαστικά και έμπρακτα τον εαυτό σας.