fbpixel

Search icon
Search
Τι λέει το hairstyle σας για εσάς σύμφωνα με το νέο TikTok trend
HAIR & NAILS

Τι λέει το hairstyle σας για εσάς σύμφωνα με το νέο TikTok trend

Όπως φαίνεται, τα μαλλιά σας είναι ο νέος καθρέφτης της ψυχής σας!


Κάθε πρωί, μέσα στη ρουτίνα μας είναι και το styling των μαλλιών μας - και εννοείται πως έχουμε πολλές επιλογές, και ας μην τις εφαρμόζουμε όλες συχνά.  Οι παραλλαγές είναι ατελείωτες, κάθε μέρα γίνεται μια νέα ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο. Μπορεί ακόμα να εφαρμόσετε ένα χτένισμα αντανακλαστικά, πράγμα που το καθιστά ως ένα βήμα σε μια ρουτίνα που δεν φαίνεται τόσο σημαντικό... Εκτός αν πιστέψουμε την τελευταία τάση που έχει γίνει viral στο TikTok τις τελευταίες ημέρες που υποστηρίζει πως τα μαλλιά μας είναι ο καθρέφτης του χαρακτήρα και της ψυχικής μας κατάσταης. Με την ονομασία "Hair Theory", αυτή η ιδέα έχει πλέον 512 εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα.  

Προωθούμενη ως ένας πραγματικός αποκαλυπτικός της προσωπικότητας, η θεωρία αυτή αναδεικνύει τη δύναμη που μπορεί να έχει ένα χτένισμα στην έκφραση μιας ταυτότητας...

Τι αποκαλύπτει η "θεωρία των μαλλιών" του TikTok για την προσωπικότητά σας

Μπροστά στην κάμερα, οι γκουρού της ομορφιάς του TikTok δημιουργούν μια σειρά από χτενίσματα χωρίς να αλλάζουν την έκφραση του προσώπου τους. Γιατί ενορχηστρώνουν μια τέτοια επίδειξη; Η ιδέα είναι απλή: για να αποδείξει ότι όταν το πρόσωπο είναι απαθές, η αλλαγή του στιλ των μαλλιών μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς το look ενός ατόμου. Ένα messy updo δίνει έτσι μια πιο sporty εμφάνιση, ενώ τα sleek μαλλιά καλλιεργούν μια κομψότητα. 

Βρίσκουμε, λοιπόν, κάποιο νόημα σε αυτή τη θεωρία καθώς το χτένισμα σας όντως καταγράφει και αντιπροσωπεύει την ακριβή ψυχική κατάσταση σας, ένας ασαφής κότσος μπορεί να αντανακλά την πιο laid back αισθητική σας, ενώ μια περίτεχνη πλεξούδα μια έξτρα προσοχή για τη λεπτομέρεια. Το ίδιο ισχύει και για το χτένισμα που υιοθετούμε σε κάθε επίσκεψη στο κομμωτήριο, το οποίο αντανακλά γενικότερα την προσωπικότητά μας. Ένα κοντό κούρεμα μπορεί να επιδεικνύει ένα συγκεκριμένο θάρρος, ένα χρώμα μπορεί να υποδηλώνει ένα δημιουργικό πνεύμα, μια φράντζα να υποδηλώνει την ανάγκη σας για αλλαγή. 

@acquiredstyle Oh #hairtheory #hairstyles ♬ original sound - ✰

Μπροστά στο άπειρο των πιθανών συνδυασμών, οι TikTokers ανέπτηξαν μια επίσημη γραμματική για να συνδέσουν ένα χτένισμα με ένα συγκεκριμένο στιλ ανθρώπου

Το κούρεμα

  • Boyfriend/short cut: χειραφετημένη και ελεύθερη προσωπικότητα, η οποία απελευθερώνεται από τους κανόνες.
  • Mid-length cut: ευπροσάρμοστη, χαλαρή προσωπικότητα, που εξισορροπεί την πρακτικότητα και την αίσθηση του στιλ.
  • Long cut: ενσαρκωμένη θηλυκότητα, επιθυμία για ενσωμάτωση με την έννοια ότι τα μακριά μαλλιά φοριούνται από την πλειοψηφία των γυναικών.

Το hairstyle

  • Φυσικά μαλλιά: προσωπικότητα χωρίς φίλτρο και αυθόρμητη, η οποία δεν ανησυχεί και δεν δίνει τόση σημασία στην εικόνα της.
  • Σγουρά μαλλιά: ζωηρή προσωπικότητα, η οποία εκκινεί ή/και εκτιμά τον δυναμισμό.
  • Ίσια/βουρτσισμένα μαλλιά: τακτοποιημένη και λαμπερή προσωπικότητα, στην οποία αρέσει να εργάζεται για την εικόνα της και να εμφανίζεται με τον καλύτερο τρόπο.

Το χτένισμα

  • Sleek κότσος: επιθυμία για κομψότητα και μαεστρία στην υιοθέτηση μιας κομψής εμφάνισης, ενδιαφέρον για την εκλέπτυνση.
  • Ponytail: λειτουργικό και πρακτικό πνεύμα, επιθυμία να είστε ελεύθεροι να κινείστε.
  • Braids: ρομαντικό και παλινδρομικό πνεύμα, που εκτιμά την επιστροφή στην παιδική ηλικία.
  • Wet-look: επιθυμία να διεκδικήσει κανείς την ελκυστικότητά του.

Περισσότερο από ένα μέρος του σώματος, λοιπόν, τα μαλλιά έχουν επομένως ρόλο στην έκφραση του εσωτερικού "εαυτού" του ατόμου.

Feature image source: @alexachung, @jourdandunn