fbpixel

Search icon
Search
Thessaloniki We Love: Τα events που δίνουν και πάλι ζωή στην πόλη αυτήν την εβδομάδα
AGENDA

Thessaloniki We Love: Τα events που δίνουν και πάλι ζωή στην πόλη αυτήν την εβδομάδα

Κρατήστε σημειώσεις για τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις


Δευτέρα σήμερα και η καθιερωμένη ατζέντα της εβδομάδας είναι εδώ για να σας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για όλα όσα διαδραματίζονται στην πόλη μας κι έχουν τον τρόπο να την καθιερώνουν στην απόλυτη επιλογή για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, τόσο των κατοίκων της όσο και των επισκεπτών της. Εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και music stages, σας καλούν να τα ανακαλύψετε και να περάσετε όμορφα.

Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό & βιώστε υπέροχες ψυχαγωγικές εμπειρίες υπό τον παλμό της Θεσσαλονίκης!

Δευτέρα 14/09

Διήγημα

1-SQg4r.jpg

Το θρυλικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τίτλο «Έρως-Ήρως», θα παρουσιαστεί σε μια διασκευή από το ΚΘΒΕ και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Το έργο αφορά σε έναν ανεκπλήρωτο έρωτα με κεντρικό χαρακτήρα έναν νεαρό ναύτη που αναγκάζεται να μεταφέρει με τη βάρκα του τον κρυφό του πόθο και τον πλούσιο γέρο, με τον οποίο την ανάγκασε η μητέρα της να παντρευτεί. Παίζουν οι: Ιωάννα Γεωργαντά, Ηλίας Κουγιουμτζής, Σταυρούλα Κουλούρη, Κωνσταντίνος Λιάρος.

Info: Πολυχώρος Πολιτισμού Πρώην Σχολής Χαμιδιέ, Ελένης Ζωγράφου 2, στις 21:00.

Τρίτη 15/09

Κινηματογραφική προβολή

2-g2eO7.jpg

Απολαύστε τη νέα ταινία της αγαπημένης ηρωίδας Μουλάν, σε σκηνοθεσία Niki Caro. Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας λοιπόν, διατάζει ότι ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει τον Αυτοκρατορικό Στρατό για να υπερασπιστεί τη χώρα από τους εισβολείς, η πρωταγωνίστρια Hua Mula, η μεγαλύτερη κόρη ενός διάσημου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιέζεται σε άντρα, τον γνωστό σε όλους Hua Jun, και περνάει από πολλές σκληρές και ανατρεπτικές δοκιμασίες. Μια εξαιρετική μεταφορά της κλασικής ιστορίας που αναδεικνύει τη γυναικεία δυναμικότητα και το θάρρος. Παίζουν οι: Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 2), προβολή στις 21:00.

Τετάρτη 16/09

Μουσική σκηνή

3-CkP7o.jpg

Στο πλαίσιο του "Nostaλγια Tour 2020", οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Μονή Λαζαριστών για μια συναυλία που θα καταφέρει να μείνει αξέχαστη! Παρέα με μελωδίες και στίχους που εκφράζουν γενιές, παρέες και αγάπες, η τριαντάχρονη μπάντα που έχει ξεχωρίσει ουκ ολίγες φορές μέσα στα χρόνια επαναφέρει μνήμες από τις χρυσές εποχές του παρελθόντος, συνδυάζοντάς τες με το σύγχρονο παρόν.

Info: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη,  στις 21:30.

Διαδικτυακό πολιτιστικό event

sof-3-antighrafi-1.jpg

Ο Τάσος Παπαδόπουλος αναλύει τα χαρακτηριστικά ενός μνημείου, την εμβληματική Αγία Σοφία, που ταυτίστηκε με μια αυτοκρατορία κι αφηγείται την καθηλωτική του ιστορία στη διαχρονία της. Ίσως να μην υπάρχει άλλο μνημείο που να ταυτίστηκε περισσότερο με μία αυτοκρατορία, όσο η Αγία Σοφία με τη βυζαντινή. Για περίπου 1000 χρόνια υπήρξε ο μεγαλύτερος χριστιανικός ναός του κόσμου και για αυτό οι βυζαντινοί την αποκαλούσαν η «Μεγάλη Εκκλησία», κάτι που θα περιγραφεί αναλυτικά μέσα από την πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat.

Info: Πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat, στις 19:00, κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com.

Πέμπτη 17/09

Προβολή έργων τέχνης

shutterstock-736650955.jpg

Το MOMus συμμετέχοντας στον θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», προβάλλει έργα βίντεο-τέχνης με τίτλο «Το παρελθόν δεν είναι ξένη χώρα» σε εμβληματικά μνημεία της πόλης. Συγκεκριμένα, αυτήν την Πέμπτη στον χώρο του Επταπυργίου μπορείτε να αφιερώσετε την ημέρα σας στις θρυλικές στιγμές του παρελθόντος και να έρθετε σε άμεση επαφή με την τέχνη.

Info: Επταπύργιο, στις 21:00.

Παρασκευή 18/09

Μουσική σκηνή

5-UmvQl.jpg

Εξαιρετικά δημοφιλής, αγαπημένη και ταλαντούχα η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών για να ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική της πορεία στη μουσική, καθώς και διάφορων άλλων γνωστών καλλιτεχνών, δίνοντάς τους διαφορετικό χαρακτήρα χάρη στη μοναδική της χροιά. Η ίδια έγραψε δημόσια για την περιοδεία της: «Να ‘μαστε λοιπόν. Για να υποκλιθούμε στο ελληνικό καλοκαίρι που πάντα μας φέρνει κοντά. Για να σας στείλουμε όλη μας την ενέργεια από σκηνής και να δεχτούμε τη δική σας επί σκηνής. Τραγούδια δικά μου και άλλα σαν δικά μου που όλα έχουν μέσα τους αυτό που θα ήθελα να σας πω φέτος. Αυτό το καλοκαίρι ας κάνουμε την ενέργειά μας ένα τραγουδώντας! Η ζωή επιμένει, η χαρά ας την συντροφεύει!». Μαζί της επί σκηνής θα είναι: Δημήτρης Μπαρμπαγάλας στις κιθάρες, Μιχάλης Καπηλίδης στα τύμπανα, Ντίνος Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν, Βασίλης Νησσόπουλος στο μπάσο, Ηλίας Λαμπρόπουλος στα βιολί, γκάιντα και μπουζούκι.

Info: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, στις 21:30.

Σάββατο 19/09

Θεατρική παράσταση

6-qg1DI.jpg

Το θεατρικό αριστούργημα «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου που αγάπησαν κοινό και κριτικοί, μπορείτε να απολαύσετε το Σάββατο που έρχεται στο Θέατρο Γης, στο πλαίσιο της θερινής του περιοδείας και σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη. Το έργα αφορά στους προδομένους έρωτες, την απόρριψη, τη διαφθορά και την αδιαφορία, τη βαναυσότητα κατά των γυναικών και την έλλειψη αυτοπεποίθησης που οδηγεί τις γυναίκες στο περιθώριο.

Info: Θέατρο Γης, Νταμάρι Τριναδρίας, στις 21:00.ή

Κυριακή 20/09

Συναυλία

7.jpg

Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, θα φιλοξενηθεί η ανοιχτή συναυλία με πρωτότυπα έργα Μουσικής Δωματίου του καλλιτέχνη Γιώργου Μαγαλιού το βράδυ της Κυριακής. Ο τίτλος της συναυλίας είναι “Ok Boomer” και περιλαμβάνει τα έργα από το πτυχιακό project του τελειόφοιτου της ειδίκευσης σύνθεσης του Τ.Μ.Ε.Τ., το οποίο προετοιμάζεται συστηματικά τους τελευταίους εννέα μήνες.

Info: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (χώρος υποδοχής), στις 20:00.

Have fun!