fbpixel

Search icon
Search
Thessaloniki Calling: Όλα όσα μπορείτε να απολαύσετε τις προσεχείς ημέρες στην πόλη
CITY VIBES

Thessaloniki Calling: Όλα όσα μπορείτε να απολαύσετε τις προσεχείς ημέρες στην πόλη

Αλλά και μερικά από τα πιο top events που αναμένονται στη Θεσσαλονίκη


Η Θεσσαλονίκη έχει μπει και πάλι σε ρυθμούς ανανέωσης σε ό,τι αφορά την πολιτιστική σκηνή της. Ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας για όλα τα γούστα και για κάθε ηλικία, αλλά και ώρα της ημέρας, γίνονται ό,τι πιο hot διαδραματίζεται αυτές τις ημέρες στην πόλη, κάνοντας μια δυναμική αρχή για όσα πρόκειται να απολαύσουμε μέσα στο καλοκαίρι.

Εάν οι πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού σας βρίσκουν στην πόλη, ανακαλύψτε παρακάτω τις πιο updated προτάσεις για τις προσεχείς ημέρες που θα σας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον!

Συναυλίες

Το Summer in the City - SKG Music Festival 2021, φιλοξενεί αγαπημένους καλλιτέχνες για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο καλοκαίρι, οι οποίοι έρχονται στην πόλη και μας χαρίζουν υπέροχες μουσικές βραδιές σε μια γιορτή πλάι στο κύμα, στην Πλαζ Αρετσούς. Μερικά από τα ονόματα που θα θαυμάσουμε αυτές τις ημέρες στη σκηνή είναι: Onirama στις 23/06, Φοίβος Δεληβοριάς στις 28/06 κι Ελένη Τσαλιγοπούλου στις 30/06.

Info: Summer in the City - SKG Music Festival 2021 (22/06-29/07), Πλαζ Αρετσούς, αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών εδώ.

1-RvE18.jpg
Onirama

Εκθέσεις

Με τη νέα περιοδική έκθεση «Γιώργος Σικελιώτης (1917-1984): Έργα από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης» συνεχίζει ο προγραμματισμός της Πινακοθήκης για προβολή των έργων της συλλογής μέσα από επιλεγμένες θεματικές ενότητες. Κύριος στόχος είναι η γνωριμία του κοινού με τα έργα και τους δημιουργούς τους, με αποκτήματα της μόνιμης συλλογής, που περιήλθαν στην Πινακοθήκη έπειτα από δωρεά των ίδιων των καλλιτεχνών ή της οικογένειάς τους.

Info: Γιώργος Σικελιώτης (1917-1984): Έργα από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης, Casa Bianca (Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη), καθημερινά εκτός από Δευτέρα και Κυριακή, ώρες: 10.00-18.00.

2-VKlqG.jpg
Έργο του Γιώργου Σικελιώτη


Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την εικαστική έκθεση στον χώρο του μουσείου, με τίτλο «Απηχήσεις της Επανάστασης του 1821 στην τέχνη του σήμερα». Οι εικαστικές συνθέσεις που παρουσιάζονται στην έκθεση, είναι αποτέλεσμα του εικαστικού διαγωνισμού και μπορούν να ενταχθούν σε τέσσερις κύκλους: έργα που συνδέουν το παρόν με το παρελθόν, έργα που αφορούν σε σκηνές του Αγώνα, έργα με θέμα τον θνήσκοντα ήρωα κι έργα που αναπαριστούν τα δεινά του πολέμου.

Info: Απηχήσεις της Επανάστασης του 1821 στην τέχνη του σήμερα, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σινεμά

Για του σινεφίλ, η νέα ταινία Fast & Furious 9 είναι από τις επιλογές που δεν πρέπει να χάσετε! Σύμφωνα με την πλοκή, μια νεαρή οικογένεια, παρόλο που ζει ήρεμα, γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Περιπέτειες και σκάνδαλα έρχονται στην επιφάνεια και κάνουν τους πρωταγωνιστές να είναι συνεχώς alert, έχοντας πάντα στο μυαλό τους τον κίνδυνο της απειλής. Άραγε καταφέρνουν να βρουν και πάλι την απόλυτη ηρεμία τους; 

Info: Προβάλλεται απόψε στο cine Πυλαία στις 21.15, καθώς και στο cine Αύρα στις 21.30.

3-Ejg0c.jpeg
Fast & Furious 9


Eναλλακτικά, η δραματική ταινία Promising Young Woman πρόκειται να σας κρατήσει με αμείωτο το ενδιαφέρον. Σύμφωνα με το story, όλοι πίστευαν πως η Κέισι ήταν μια υποσχόμενη νέα γυναίκα, μέχρι που ένα μυστηριώδες γεγονός άλλαξε τελείως το μέλλον της. Αλλά τίποτα στη ζωή της δεν είναι όπως δείχνει: είναι σατανικά έξυπνη, γοητευτικά πονηρή και ζει μια άλλη μυστική ζωή κάθε βράδυ. Μια αναπάντεχη συνάντηση θα της δώσει την ευκαιρία να διορθώσει ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν...

Info: Προβάλλεται απόψε στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς, στις 21.00 και στις 23.05.

Coming soon

Μέσα στο καλοκαίρι, επίσης, μη χάσετε την Ελένη του Ευριπίδη, σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, με μια πλειάδα πολύπειρων ηθοποιών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και τον χορό, την οποία ετοίμασε το ΚΘΒΕ. Η παράσταση που καταδεικνύει τη ματαιότητα του πολέμου, αφού τόσο για τους νικητές όσο και για τους νικημένους οι συνέπειές του διαχρονικά είναι εξίσου ολέθριες, έρχεται στο Θέατρο Δάσους στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ του όσο και σε άλλες σημαντικές διοργανώσεις πολιτισμού της χώρας μας. Στον ρόλο της Ελένης η Έμιλυ Κολιανδρή.

Info: Πρεμιέρα στις 7 Ioυλίου στο Θέατρο Δάσους, στις 21.15 και στις 8 και 9 Ιουλίου την ίδια ώρα.

unnamed.jpg
Ελένη του Ευριπίδη


Ακόμα, οι Όρνιθες του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ, θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο Δάσους, σε μετάφραση του Κ. Χ. Μύρη και σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα. Ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης απηυδισμένοι από τη διαφθορά σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, στην οποία έχει περιέλθει η πόλη, φεύγουν για να βρουν τον Τηρέα. Τι θα γινόταν αν η ανθρώπινη λογική δοκίμαζε τα όρια της πιο αδιαμφισβήτητης εξουσίας; Ο Αριστοφάνης με εργαλεία του τη σάτιρα και τη φαντασία, καταφέρνει να μετουσιώσει την πίκρα και την αγανάκτηση σε κωμικότητα και να αναδείξει ακόμα μια φορά τη λυτρωτική λειτουργία του γέλιου.

Info: 16 και 17 Ιουλίου στο Θέατρο Δάσους, στις 21.15.

Enjoy!