fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε σινεμά στο σπίτι; 10 τρόποι να μεταμορφώσετε ένα δωμάτιο
INTERIORS

Θέλετε σινεμά στο σπίτι; 10 τρόποι να μεταμορφώσετε ένα δωμάτιο

Το μόνο που σας λείπει είναι τα popcorn


Το μόνο καλύτερο πράγμα από το να πηγαίνετε στο σινεμά είναι το να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας ταινίες από την άνεση του δικού σας home theatre. Ειδικά τώρα που όλοι παραμένετε σπίτι, αυτή η εναλλακτική μοιάζει να είναι πιο επίκαιρη και δελεαστική από ποτέ. Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε όλα τα tricks που πρέπει να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε το χώρο τον ονείρων σας. Το μέρος όπου θα μπορείτε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε απερίσπαστοι τις αγαπημένες σας πρεμιέρες αλλά και τις σειρές του Netflix που τόσο αγαπάτε. 

home-cinema-epiloges-6.jpg

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές!

1. Ελευθερώστε το υπόγειο

Το υπόγειο είναι η ιδανική τοποθεσία για να σχεδιάσετε ένα οικιακό σινεμά αφού είναι απομονωμένο και σκοτεινό. Αυτό θα διευκολύνει τον έλεγχο της απόδοσης και του φωτισμού. Δοκιμάστε να βάψετε τους τοίχους σας σε σκούρο χρώμα και εγκαταστήστε μια πολύ μεγάλη επίπεδη οθόνη. Στη συνέχεια, τοποθετήστε αναπαυτικά καθίσματα. 

2. Εξετάστε τις επιλογές ήχου

Υπάρχουν πολλά που πρέπει σκεφτείτε όταν σχεδιάζετε το ηχοσύστημα σας. Από το πόσα ηχεία θα χρειαστείτε μέχρι το αν θα εγκαταστήσετε ήχο surround. Ορισμένες επιλογές σχεδιασμού θα επηρεάσουν επίσης την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Για παράδειγμα, ένα χαλί βοηθάει στον περιορισμό του θορύβου και αποτρέπει την ηχώ. 

home-cinema-epiloges5.jpg

3. Τσεκάρετε τις διαφορετικές τοποθεσίες

Εάν δεν έχετε υπόγειο ή αρκετά μεγάλο χώρο, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να δημιουργήσετε το δικό σας home cinema. Μεταμορφώστε ένα εφεδρικό υπνοδωμάτιο ή ένα δωμάτιο-ντουλάπα και ξεκινήστε αποκλείωντας το φυσικό φως. Εάν φυσικά δεν έχετε ούτε αυτή τη δυνατότητα τότε μπορείτε να ενσωματώσετε τις ειδικές συσκευές στο ήδη υπάρχον σαλόνι σας. 

4. Βελτιώστε τα καλώδια

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα είναι να ελέγξετε την καλωδίωση. Θα χρειαστείτε τη σωστή καλωδίωση για φωτισμό, ήχο και τον προβολέα ή / και την οθόνη σας. Επειδή όπως καταλαβαίνεται μπορεί να προκληθεί "συνωστισμός" είναι σημαντικό να τα κρατήσετε μακριά από την οπτική επαφή. Μια διακριτική σωλήνωση μπορεί να σας λύσει το πρόβλημα στη στιγμή. 

home-cinema-epiloges-3.jpg

5. Εξετάσετε το ενδεχόμενο μόνωσης

Αφού επιλέξετε το δωμάτιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για home cinema, θα θελήσετε σίγουρα να κάνετε και τις αντίστοιχες κινήσεις ανακαίνισης. Επιθυμείτε απλώς να διακοσμήσετε μια αίθουσα πολυμέσων με έμπνευση από έναν κινηματογράφο ή θέλετε να νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Αν επιλέξετε το δεύτερο τότε θα πρέπει να μονώσετε τους τοίχους σας με γυψοσανίδα για να δημιουργήσετε ένα φράγμα ήχου καθώς θα είναι πιο εύκολο οι θόρυβοι να περνάνε από τις τζαμαρίες.  

6. Επιλέξτε την οθόνη

Υπάρχουν πολλές επιλογές και πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή της οθόνης σας. Το πιο σημαντικό, όμως, από όλα είναι οι διαστάσεις του δωματίου. Εάν είναι μικρό, δεν θα θέλετε να επιλέξετε μια οθόνη που είναι πολύ μεγάλη. Ό, τι κι αν αποφασίσετε, βεβαιωθείτε ότι είναι εξοπλισμένο με συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray, δορυφορική τροφοδοσία και κονσόλα παιχνιδιών. Μάλιστα, μπορείτε να χρωματίσετε και τον τοίχο πίσω της με παρόμοιο χρώμα. 

home-cinema-epiloges-1.png

7. Εγκαταστήστε σύστημα ρύθμισης

Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε ένα σύστημα ελέγχου όπως ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης, ή μια εφαρμογή μέσω iPad ή iPhone. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε τον απόλυτο έλεγχο αυτοματισμού ολόκληρου του συστήματος. Ο φωτισμός και ο ήχος θα είναι πλέον στο χέρι σας, χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείτε από την άνεση του καναπέ σας.

8. Σκεφτείτε τον προτζέκτορα 

Θέλετε απεριόριστε δυνατότητες; Επαγγελματική απόδοση ήχου και εικόνα υψηλής ανάλυσης; Ένας κρυμμένος προβολέας που πέφτει πάνω στον τοίχο ή σε ένα πανί, μπορεί να σας δώσει όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να κάνετε μια μεγάλη επένδυση σε μια οθόνη. Εάν έχετε απλούς λευκούς τοίχους, τότε έχετε όλα όσα χρειάζεστε. Θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας ταινίες σε μια μεγάλη, free "οθόνη".

home-cinema-epiloges.jpg

9. Σκεφτείτε τα καθίσματα

Αφού τελειώσετε με όλα τα τεχνικά ζητήματα, θα έχει έρθει η ώρα για να επιλέξετε όλα όσα θα κάνουν εύκολη την παραμονή σας στο χώρο. Σας αρέσει το στυλ κινηματογράφου, σας αρέσει να έχετε άνετους γωνιακούς καναπέδες ή μήπως προτιμάτε κλασικά βελούδινα καθίσματα που θυμίζουν τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ; Αποφασίστε και θα δείτε το χώρο να μετατρέπεται στο home cinema των ονείρων σας.

10. Εντάξτε όσα θέλουν τα παιδιά

Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι να εντάξετε τις επιθυμίες όλων των μελών του σπιτιού σας σε αυτό το χώρο. Επιλέξτε ένα θέμα που να ταιριάζει σε όλους και ακολουθήστε αυτή τη γραμμή στη διακόσμηση. Για παράδειγμα, η προσθήκη μαξιλαριών δαπέδου είναι κάτι που θα λατρέψουν οι μικροί σας φίλοι και θα κάνουν το home cinema, όσο πιο φυσικό γίνεται για αυτούς.