fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Θέλετε πορσελάνινη επιδερμίδα; Αυτά είναι τα skincare combos που πρέπει να υιοθετήσετε

Δε θα πιστεύετε στα μάτια σας


Θέλετε πορσελάνινη επιδερμίδα; Αυτά είναι τα skincare combos που πρέπει να υιοθετήσετε

Η δημιουργία της δικής σας ρουτίνας περιποίησης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχουν οι συνδυασμοί των συστατικών σε προϊόντα, που πρέπει να αποφεύγετε εάν θέλετε να δείτε πραγματικά αποτελέσματα με τη βελτίωση της επιδερμίδας σας, και φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που καλό είναι να υιοθετείτε στη skincare routine σας. Κάπου εδώ, λοιπόν, αναρωτιέστε: Μπορεί το αγαπημένο σας glow tonic και ο ορός ρετινόλης σας να χρησιμοποιηθούν μαζί; Μπορείτε να αναμίξετε έναν ισχυρό ορό με βιταμίνη C με ένα καθαριστικό προσώπου εμπλουτισμένο με γλυκολικό οξύ; Δύο πιστοποιημένοι δερματολόγοι του εξωτερικού, οι Dr. Mona Gohara και Dr. Purvisha Patel, αποφασίζουν να δώσουν απαντήσεις περί του θέματος και να μας βοηθήσουν να εφαρμόζουμε σωστά τα beauty products μας.

skincare-ingredients.jpg

Ρετινόλη και βιταμίνη C

Δύο από τα πιο hot συστατικά που βλέπουμε να φιγουράρουν σε πολλά προϊόντα ομορφιάς και θεραπείες αυτή τη στιγμή μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί, οπότε συστήνεται να τα χρησιμοποιείται σε διάφορα points της ρουτίνας σας. «Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη βιταμίνη C το πρωί, αμέσως μόλις βγω από το ντους και να εφαρμόζω τη ρετινόλη το βράδυ», λέει η Dr. Mona Gohara. Εφόσον το υπεριώδες φως μπορεί να απενεργοποιήσει την ισχύ της ρετινόλης και η βιταμίνη C με τη σειρά της δημιουργεί την τέλεια άμυνα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, με τη μίξη τους μπορείτε να έχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Η ίδια σημειώνει ότι αυτή η λογική ισχύει και για άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά.

Βιταμίνη C και AHAs

Η βιταμίνη C είναι επίσης γνωστή ως ασκορβικό οξύ και προκαλεί το εξής ερώτημα: Είναι υπερβολικό να το αναμιγνύετε με το αγαπημένο σας toner με αλφα-υδρο-οξέα ή αλλιώς AHAs, όπως μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο συστατικό να φιγουράρει σε πολλές από τις ετικέτες των προϊόντων; Οι δερματολόγοι σας δίνουν το πράσινο φως, αν και πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην προκαλέσετε ανεπιθύμητη ξηρότητα στο δέρμα σας.

Βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, Ferulic acid και ρετινόλη

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε και το φερουλικό οξύ (ferulic acid) χρησιμοποιούνται συχνά στη ρουτίνα ομορφιάς πολλών γυναικών -και αυτό γιατί η προσθήκη φερουλικού οξέος στην πραγματικότητα συμβάλλει στη σταθεροποίηση των βιταμινών C και Ε, ενώ παράλληλα ενισχύει την αποτελεσματικότητά τους. Πώς να τα χρησιμοποιήσετε μαζί; Αναζητήστε προϊόντα που τα περιέχουν όλα μαζί και λειτουργούν σε συνδυασμό, καθώς εάν τα χρησιμοποιήσετε μόνες σας σε layers, μπορείτε να μη δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο απίστευτος αυτός συνδυασμός θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη στο πρόσωπό σας.

skincare-ingredients3.jpg

Υαλουρονικό οξύ και AHAs

Αν και το όνομά του μπορεί να φοβίζει τις περισσότερες γυναίκες, όμως το υαλουρονικό οξύ είναι στην πραγματικότητα ένα εξαιρετικά απαλό κι ενυδατικό συστατικό, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα σημαντική την ύπαρξή του σε μια skincare routine. Εκτός από το ότι μειώνει τις λεπτές γραμμές κι επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης, μπορεί να προσφέρει έξτρα τόνωση στην επιδερμίδα και αξεπέραστη απαλότητα και λεία όψη. Οι δερματολόγοι ισχυρίζονται ότι λειτουργεί πολύ καλά με τα AHAs, αφού αυτού του είδους τα οξέα βοηθούν σε μεγάλο βαθμό με την ενυδάτωση της εξωτερικής στοιβάδας του δέρματος. Δοκιμάστε τα!

Αντηλιακή κρέμα και όλα τα παραπάνω

Δεδομένου ότι η ρετινόλη, τα AHA, το σαλικυλικό οξύ και άλλα αντιοξειδωτικά στοιχεία μπορούν να προκαλέσουν μια αυξημένη ευαισθησία στην ηλιακή ακτινοβολία, ένα καλό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας μπορεί να δημιουργήσει την τέλεια ασπίδα απέναντι στον μεσογειακό ήλιο. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε τα σωστά. Τα προϊόντα με SPF 30 και άνω δεν αναμειγνύονται καλά με πιο δραστικά συστατικά. Το κλειδί είναι να «τοποθετήσετε το αντηλιακό πάνω από το προϊόν που περιέχει ενεργά συστατικά», εξηγεί ο Dr. Purvisha Patel.

1

Κατά των ρυτίδων

Hyalu B5 Eyes, La Roche-Posay, Hondos Center Buy me

2

Για καθημερινή χρήση

Aqua Urban Ενυδατική Κρέμα με Δείκτη Προστασίας SPF50+ Κατά των Ατμοσφαιρικών Ρύπων, Galenic, Hondos Center Buy me

3

Για ευαίσθητες επιδερμίδες

Lano Face Base Vitamin E Day Cream, Lanolips, Sephora Buy me

4

Με παπάγια

Vitamin Mask, Sephora Collection, Sephora Buy me

5

Φυσική λάμψη

Retinol Tonic, Pixi, Sephora Buy me