fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να απογειώσετε την καριέρα σας; 5+1 χρήσιμα tips για να το καταφέρετε
LIFE & CAREER

Θέλετε να απογειώσετε την καριέρα σας; 5+1 χρήσιμα tips για να το καταφέρετε

Δε θέλει κόπο, αλλά μια συνεχή προσπάθεια στην οποία πρέπει να παραμείνετε πιστοί


Νιώθετε πως βρίσκεστε σε αδιέξοδο και πως η επαγγελματική σας πορεία στερείται τη δόξα και τις επιτεύξεις που θα επιθυμούσατε; Είναι απόλυτα λογικό το να συμβαίνει, μιας και δεν είναι όλες οι χρονικές φάσεις ίδιες. Ωστόσο, υπάρχουν συνήθειες και κινήσεις τις οποίες εάν δοκιμάσετε να τις εφαρμόσετε, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό να καταφέρετε να πετύχετε ακόμα και τους πιο υψηλούς στόχους σας σε ό,τι αφορά στην επαγγελματική σας εξέλιξη και στην κατάκτηση της καριέρα που από πάντα ονειρευόσασταν.

Ανακαλύψτε 6 χρήσιμα tips ώστε να το καταφέρετε!

1. Πείστε αρχικά τον εαυτό σας

Σε πρώτη φάση, θα πρέπει εσείς οι ίδιοι να πάρετε τη μεγάλη απόφαση και να ξεκινήσετε δυναμικά την όλη σας προσπάθεια για να απογειωθείτε. Σκεφτείτε όλα όσα έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα και καταλήξτε στο τι τελικά αξίζετε. Είναι κάτι που δεν έρχεται από μόνο του, γι' αυτό και θα πρέπει να καταβάλετε την προσπάθειά σας, χωρίς να βασιστείτε σε κανέναν, παρά μόνο στον ίδιο σας τον εαυτό και τις δυνατότητές σας.

a4c2b0d90b59aacd0bb38c61289aa7f5.jpg

2. Τολμήστε τις επαγγελματικές αλλαγές

Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο η δουλειά που έχετε επιλέξει να μη σας ταιριάζει απόλυτα; Σε περίπτωση που εντοπίζετε ελάχιστες καλές στιγμές εντός του χώρου εργασίας σας ή εάν νιώθετε διαρκώς πιεσμένοι, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε και να στρέψετε το ενδιαφέρον σας σε νέα work places που θα εναρμονίζονται πραγματικά με τις δυνατότητες και τις ανάγκες σας. Κάντε πραγματικότητα τους στόχους που θέτατε ως νεότεροι αλλά έμοιαζαν ακατόρθωτοι και ανακαλύψτε πόσο ψηλά μπορείτε να φτάσετε. Ποτέ δεν είναι αργά!

3. Μην εστιάζετε αποκλειστικά στον μισθό

Σαφώς και τα χρήματα αποτελούν βασικό κίνητρο για να πάρετε την ώθηση που θα σας βοηθήσει να δείξετε αφοσίωση σε ό,τι θα χρειαστεί να καταπιαστείτε, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως είναι το μοναδικό σας έναυσμα. Κρατηθείτε από όλα όσα σας κάνουν να νιώθετε παραγωγικοί και πως οι προσπάθειές σας αναγνωρίζονται από κάποιον ανώτερο. Καλό, λοιπόν, είναι να αντιμετωπίσετε το επάγγελμά σας ως το αγαπημένο σας χόμπι, έτσι ώστε να μη χάσετε ποτέ το ενδιαφέρον σας γι’ αυτό, αλλά πάντα με την απαραίτητη προσήλωση που θα σας κάνει να πραγματοποιείτε σταθερά και μεθοδευμένα βήματα. Στο πέρασμα του χρόνου και βάσει της εμπειρίας σας, οι χρηματική αμοιβή που τόσο επιθυμείτε θα έρθει!

https-baehypebeastcom-files-2019-12-how-to-wear-suit-with-sneakers-blazer-trend-adidas-nike-new-balance-3.jpg

4. Αντλήστε τις απαραίτητες πληροφορίες μέσω του διαβάσματος

Δεν υπάρχει καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντλήσετε τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στο επάγγελμά σας από το να διαβάσετε γι' αυτό, ώστε να είστε πλήρως εξοπλισμένοι με όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε. Έτσι, θα διευρύνετε τους ορίζοντές σας και δε θα περιοριστείτε στις γνώσεις που λάβατε από τις σπουδές σας. Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε και βιβλία που δεν αφορούν αποκλειστικά στο επάγγελμά σας, προκειμένου να εξασκηθείτε στον τρόπο ομιλίας και γραφής-ειδικά εάν το επιβάλει το εργασιακό σας περιβάλλον.

5. Δημιουργήστε ευχάριστο κλίμα με τους συναδέλφους σας

Να και κάτι που πολλές φορές παραμελείτε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει ευχάριστο κλίμα ανάμεσα σε εσάς και τους συναδέλφους σας. Με αυτό τον τρόπο, η καθημερινότητά σας στη δουλειά θα γίνει πιο εύκολη, ειδικά εάν υπάρχουν ομαδικά projects που πρέπει να φέρετε εις πέρας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κυριαρχεί ο ανταγωνισμός μεταξύ σας, ούτε η σκέψη πως κάποιος είναι ανώτερος ή κατώτερος από εσάς. Το πιο πιθανό είναι πως όλοι έχετε κοινές επιθυμίες αλλά και στόχους τους οποίες θέλετε να πετύχετε.

1856186670e259be399e7750012fa3ea.jpg

6. Πάρτε τον χρόνο που σας αξίζει

Η χαλάρωση έχει ζωτική σημασία τόσο στην ψυχική σας υγεία όσο και στην παραγωγικότητά σας. Εντάξτε στο πρόγραμμα της δουλειάς σας μικρά και συστηματικά διαλείμματα, που θα συντελέσουν αποτελεσματικά στο να λάβετε την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσετε δυναμικά. Μην αφήνετε τον φόρτο εργασίας να επισκιάζει τις αντοχές σας, κάνοντάς σας να μην μπορείτε να αποδώσετε έτσι όπως πρέπει. Plus, oργανώστε μια σύντομη απόδραση με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και αφιερώστε χρόνο για να ξεκουραστείτε.