fbpixel

Search icon
Search
The Ultimate Countdown: Οι πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της χρονιάς που πέρασε
ARTS & CULTURE

The Ultimate Countdown: Οι πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της χρονιάς που πέρασε

Tα tv shows που συζητήθηκαν περισσότερο το 2020 σύμφωνα με τη Google


Με την έλευση της φετινής χρονιάς διδαχθήκαμε, ίσως όχι με τον καλύτερο τρόπο, ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα ως δεδομένο στη ζωή. Η πανδημία άλλαξε ριζικά την καθημερινότητά μας, μας έβαλε σε διαδικασία να αναθεωρήσουμε καταστάσεις, να ανακαλύψουμε νέα ενδιαφέροντα και δραστηριότητες. Μια από αυτές ήταν αναμφισβήτητα η παρακολούθηση shows και ταινιών στις συνδρομητικές πλατφόρμες. Η συμβολή τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς μας προσέφεραν, και συνεχίζουν να προσφέρουν, απλόχερα, μικρές στιγμές απόδρασης. Δέκα σειρές ήταν αυτές που ξεχώρισαν και συζητήθηκαν περισσότερο από άλλες την τρέχουσα χρονιά, κερδίζοντας πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον και την αγάπη του κοινού.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε το top 10 των most googled σειρών για το 2020!

No10. The Last Dance

1x1.jpg

Το documentary film που καταγράφει την άνοδο των Chicago Bulls στα ‘90s, με επικεφαλής μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στην αθλητική ιστορία, τον Michael Jordan, κατάφερε να ξεχωρίσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το show αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της δημοτικότητας παγκοσμίως στην πλατφόρμα του Netflix και ο θρυλικός αστέρας της καλαθοσφαίρισης, μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το μύθο του. Η σειρά εξιστορεί λεπτομερώς την πορεία των Chicago Bulls και του Michael Jordan προς την κατάκτηση του έκτου και τελευταίου τίτλου στην ιστορία τους και παρουσιάζεται η διαδρομή τους από την απαξίωση στην απόλυτη καταξίωση. Ένα αθλητικό documentary που εγκωμιάστηκε όχι μόνο από τους οπαδούς αλλά και από αθλητές, καθώς παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο την αθώρητη πλευρά του επαγγελματικού αθλητισμού.

Πρωταγωνιστούν: Phil Jackson, Michael Jordan, David Aldridge, Scottie Pippen, Steve Perr κ.α. Σκηνοθεσία: Jason Hehir.

No9. All American

ala1allamericancast-5c00f6d6-1585843067.jpg

Στην 9η θέση βρίσκεται το "All American". Μια σειρά που εξιστορεί τη ζωή του Spencer James, ενός ανερχόμενου football player και παράλληλα μαθητή γυμνασίου στο South Crenshaw High. Η ζωή του φαίνεται να αλλάζει αναπάντεχα, όταν ο προπονητής ποδοσφαίρου του Beverly High School, Billy Baker τον προσλαμβάνει να συμμετάσχει στην ομάδα του στο Beverly Hills. Τώρα ο Spencer πρέπει να ισορροπήσει τη ζωή του ανάμεσα σε δύο συγκρουόμενους κόσμους, τη γειτονιά της νότιας πλευράς, που γνωρίζει, και τον εύπορο κόσμο του Μπέβερλι Χιλς που του προσέφερε μια ευκαιρία για κάτι μεγαλύτερο. Η αλλαγή θα έρθει όταν αναγκάζεται να μετακομίσει με τον Billy και την οικογένειά του.

Πρωταγωνιστούν: Daniel Ezra, Samantha Logan, Michael Evans Behling Σκηνοθεσία: April Blair

No8. Ratched

ratched-108-unit-00249rc2-wide-ee57a-11455029.jpg

Μια πολυσυζητημένη σειρά που συγκέντρωσε 48 εκατομμύρια συνδρομητές τις πρώτες 28 μέρες από την κυκλοφορία του. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ, βασισμένο στον ομώνυμο χαρακτήρα, του μυθιστορήματος One Flew Over the Cuckoo's Nest του Ken Kesey. Είναι ένα prequel της ταινίας «Η Φωλιά του Κούκου» και τοποθετείται στο 1947. Η σειρά ακολουθεί τα πρώτα βήματα της εξωτερικά καθώς πρέπει, αλλά εσωτερικά σατανικής νοσοκόμας Mildred Ratched, που αρχίζει να εργάζεται στην Κρατική Ψυχιατρική Κλινική Lucia. H Sarah Paulson υποδύθηκε με άκρως μοναδικό τρόπο την εκκεντρική νοσοκόμα αποκαλύπτοντάς μας σταδιακά όλες τις σκοτεινές σκέψεις της ψυχρής και αδίστακτης περσόνας που χειραγωγεί τους πάντες για να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.

Πρωταγωνιστούν: Sarah Paulson, Finn Wittrock, Cynthia Nixon κ.α. Σκηνοθεσία: Ryan Murphy, Michael Uppendahl κ.α.

No7. Outer Banks

aaaabwm0kioqqoy-zgyvrwi8bjx8j2oqtldl3ggybxyep3eudnobvzs3zsapawwfyaallad5ux-fdfliaj1kpr0mejqf67sv.jpg

Το ενδιαφέρον του κοινού στράφηκε και στο show "Outer Banks", κατατάσσοντάς το στην 7η θέση των πιο πολυσυζητημένων σειρών για το 2020. Πρόκειται για μια ιστορία ενηλικίωσης που ακολουθεί μια δεμένη ομάδα τοπικών εφήβων, με προορισμό το παραθαλάσσιο Outer Banks της Βόρειας Καρολίνας για να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η αναζήτηση ενός θρυλικού θησαυρού που σχετίζεται με την εξαφάνιση του πατέρα του πρωταγωνιστή, οι κλιμακούμενες συγκρούσεις μεταξύ των φίλων και οι αλλαγές στη ζωή τους μετατρέπουν το καλοκαίρι τους σε μια περιπέτεια που βρίθει από μυστήριο.

Πρωταγωνιστούν: Chase Stokes, Madelyn Cline, Madison Bailey, Jonathan Daviss, Rudy Pankow κ.α. Σκηνοθεσία:Jonas Pate, Cherie Nowlan, Valerie Weiss

No6. Little Fires Everywhere

screen-shot-2020-03-20-at-21725-pm0.jpeg

Στην 6η θέση συναντάμε το "Little Fires Everywhere". Βασισμένο στο best-seller του Celeste Ng το 2017, πρόκειται για μια δραματική σειρά που ακολουθεί τις αλληλένδετες μοίρες της “τέλειας” οικογένειας Richardson και μιας αινιγματικής μητέρας και κόρης που υπερασπίζονται τη ζωή τους. Η ιστορία διερευνά το βάρος των μυστικών, τη φύση της τέχνης και της ταυτότητας, την άγρια ​​έλξη της μητρότητας, αλλά και τον κίνδυνο να πιστέψουμε ότι η τήρηση των κανόνων μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή.

Πρωταγωνιστούν: Reese Witherspoon, Kerry Washington, Rosemarie DeWitt κ.α. Σκηνοθεσία: Lynn Shelton, Nzingha Stewart και Michael Weaver

No5. The Queen’s Gambit

merlin-178097757-9dfc173d-c574-4a57-8695-a5cc643b98f9-mobilemasterat3x.jpg


Αναμφισβήτητα το "The Queen’s Gambit" ξεχώρισε από το πρώτο κιόλας λεπτό. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξέδωσε το Netflix, η μίνι - σειρά αποτελούμενη από 7 μόλις επεισόδια προβλήθηκε από 62 εκατομμύρια λογαριασμούς τις 28 πρώτες μέρες από την κυκλοφορία του. Στην Ελλάδα παραμένει έως και σήμερα στο Top 10, έχοντας καθηλώσει το κοινό. Η σειρά εξιστορεί τη ζωή και την πορεία ενηλικίωσης της Beth Harmon, ενός 9χρονου ορφανού κοριτσιού που ανακαλύπτει την ιδιαίτερη κλίση της και το ταλέντο της στο σκάκι, καθώς και τη μάχη που δίνει προσπαθώντας να ελέγξει τη χρόνια εξάρτησή της απέναντι στις ηρεμιστικές ουσίες. Η Beth μέσα από συνεχή εξάσκηση και αμέτρητες συμμετοχές σε τουρνουά, καταφέρνει και εξελίσσει τις σκακιστικές της ικανότητες φτάνοντας να αναδειχθεί ως η πρώτη κορυφαία γυναίκα σκακίστρια σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά την κυκλοφορία της σειράς παρατηρήθηκε ιδιαίτερη φρενίτιδα απέναντι στο ενδιαφέρον του κοινού για το σκάκι με ιδιαίτερη αύξηση των πωλήσεων σχετικών βιβλίων και σετ.

Πρωταγωνιστούν: Anya Taylor-Joy, Chloe Pirrie, Bill Camp, Marcin Dorocinski, Thomas Brodie-Sangster κ.α. Σκηνοθεσία: Scott Frank

No4. The Umbrella Academy

the-umbrella-academy-season-2-e1594219032490.jpg

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το "Umbrella Academy". Πρόκειται για μια κωμική σειρά περιπέτειας και δράσης που προβλήθηκε πρώτη φορά το 2019 και πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησε και η δεύτερη σεζόν. Η σειρά αφηγείται τη γέννηση 43 βρεφών την ίδια μέρα το 1989, που συνέβη κάτω από ανεξήγητες και τυχαίες συγκυρίες, από γυναίκες που δεν έδειξαν κανένα σημάδι εγκυμοσύνης την προηγούμενη ημέρα. Επτά από αυτά υιοθετούνται από τον δισεκατομμυριούχο Sir Reginald Hargreeves, ο οποίος δημιουργεί το Umbrella Academy και προετοιμάζει τα «παιδιά του» με στόχο να σώσει τον κόσμο. Ωστόσο, το σχέδιο βγήκε εκτός πορείας. Η οικογένεια διαλύθηκε και τώρα τα έξι επιζώντα μέλη με την είδηση του θανάτου του πατέρα τους ανταμώνουν ξανά, προκειμένου να λύσουν το μυστήριο γύρω από το θάνατό του. Συγχρόνως, έρχονται στην επιφάνεια οικογενειακά μυστικά αλλά και μια απειλή που θα καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Πρωταγωνιστούν: Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan κ.α. Σκηνοθεσία: Ellen Kuras, Stephen Surjik κ.α.

No3. Ozark

aaaabsleghufo8hb66gpyrcsgcabnbg22yvprjl-gvzqogv9myzuogjlhvsxtuxisqjbbyhusqsdf4fedepl-8ukfxx39ulx.jpg

To "Ozark" βρίσκεται στην τρίτη θέση των αναζητήσεων για το 2020 και μάλιστα οι κριτικοί συμφωνούν ότι η 3η σεζόν είναι και η καλύτερη. Ξεκίνησε να προβάλλεται το 2017 και φημολογείται ότι το 2021 θα ολοκληρωθεί. Κάτι που ξεχωρίζει τη συγκεκριμένη σειρά από άλλες, είναι η ποιοτική πλοκή της που εξελίσσεται μαζί με την ευφυΐα των χαρακτήρων της. Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή όσο άλλες αμερικανικές παραγωγές, λόγω της αρκετά ψυχογραφικής και ιδιαίτερα ενδοσκοπικής προσέγγισής της, αλλά δεν παύει να είναι καλογυρισμένη, με άρτιο σενάριο, αξίζοντας να προστεθεί στη watchlist σας, αν δεν την έχετε παρακολουθήσει ήδη. Η σειρά περιγράφει την ιστορία ενός οικονομικού συμβούλου που παίρνει την οικογένειά του από το Σικάγο στα Όζαρκ του Μιζούρι, προκειμένου να ξεπλύνει 500 εκατομμύρια δολάρια εντός πέντε ετών για έναν έμπορο ναρκωτικών. Αρκετοί είναι εκείνοι μάλιστα που βρίσκουν και πολλά κοινά σημεία με το Breaking bad, την πολυβραβευμένη σειρά - ορόσημο που παραμένει έως και σήμερα κορυφαία στο δραματικό είδος που υπηρετεί.

Πρωταγωνιστούν: Jason Bateman, Laura Linney, Sofia Hublitz, Skylar Gaertner, Julia Garner κ.α. Σκηνοθεσία: Jason Bateman, Alik Sakharov, Andrew Bernstein κ.α.

No2. Cobra Kai

cobra-kai-is-the-best-thing-youll-watch-on-netflix-in-2020.jpg

Πλέον αποτελεί μια εκ των δημοφιλέστερων σειρών στο streaming. To "Cobra Kai" πρόκειται για το sequel των ταινιών "Karate Kid" που έκαναν πάταγο στα 80’s. Αν και ξεκίνησε ως εγχείρημα του Youtube Premium το 2018, χωρίς να σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία, πρόσφατα πέρασε στο Netflix ξεχωρίζοντας από την πρώτη στιγμή. Στη σειρά επιστρέφουν αρκετοί από τους πρωταγωνιστές των ταινιών, δημιουργώντας στο κοινό γλυκόπικρα συναισθήματα. Η σειρά εξιστορεί τη συνέχεια της αντιπαλότητας που αναζωπυρώνεται ανάμεσα στον Johnny και τον Daniel, δεκαετίες μετά το τουρνουά που τους άλλαξε τη ζωή.

Πρωταγωνιστούν: William Zabka, Mary Mouser, Tanner Buchanan, Jacob Bertrand, Ralph Macchio κ.α. Σκηνοθεσία: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg κ.α.

No1. Tiger King: Φόνοι, Χάος και Τρέλα.

tiger-king-phonoi-khaos-kai-trela.jpeg

Το Tiger King, ένα true-crime ντοκιμαντέρ, κατάφερε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού σε αρκετές χώρες φτάνοντας στην πρώτη θέση των αναζητήσεων. Έκανε πρεμιέρα στην αρχή του πρώτου lockdown, ήτοι τον Μάρτιο του 2020 και πραγματεύεται το ζήτημα εκτροφής και αγοραπωλησίας των άγριων ζώων στην Αμερική. Στο μικροσκόπιο μπαίνει μια αντιπαλότητα ανάμεσα σε εκκεντρικούς ιδιοκτήτες αιλουροειδών η οποία «εκτροχιάζεται», ακολουθώντας μια σκοτεινή τροπή. Αφορμή αυτής της κατάστασης, όταν ο ιδιοκτήτης ενός ζωολογικού πάρκου, ο Jo Exotic, βγαίνει εκτός ελέγχου και βρίσκεται διαπλεκόμενος σε ένα σχέδιο πληρωμένων δολοφόνων. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που φέρνει το κοινό αντιμετωπο με άβολες, αφιλτράριστες και ρεαλιστικές καταστάσεις που σίγουρα δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν, αλλά δυστυχώς υπάρχουν.

Πρωταγωνιστούν: John Reinke, Kelci Saffery, John Finlay, Rick Kirkham, Carole Baskin, Joe Exotic κ.α. Σκηνοθεσία: Rebecca Chaiklin, Eric Goode