fbpixel

Search icon
Search
The Talks: Με την Μαρία Παπαθανασίου-Αρώνες
#GREEKSDOITBETTER

The Talks: Με την Μαρία Παπαθανασίου-Αρώνες

Για τη συνεχόμενη ανάγκη για δημιουργία


Mια εξαιρετικά εντυπωσιακή βράβευση υπήρξε η αφορμή γι' αυτήν τη συνάντηση. Στο πλαίσιο των Influencer Marketing Awards, μίας από τις πιο διακεκριμένες οργανώσεις της Boussias, η ομάδα της Outstand Communications έλαβε 14 βραβεία για καμπάνιες που υλοποίησε για την άφιξη της "About You" στην Ελλάδα, καθώς και για προωθητικές ενέργειες της Reebok. Και η η Μαρία Παπαθανασίου-Αρώνες, Founder & Managing Director της Outstand Communications που βρίσκεται εδώ και έξι χρόνια στο τιμόνι δήλωσε περήφανα.

“Η ομάδα μου κι εγώ είμαστε όχι απλά πολύ χαρούμενες αλλά και πολύ περήφανες για τις σημαντικές διακρίσεις που λάβαμε στα φετινά Influencer Marketing Awards, καθώς αποτελούν την πιο περίτρανη απόδειξη ότι πίσω από κάθε επιτυχία κρύβεται σκληρή δουλειά, αφοσίωση και αγάπη για το επάγγελμα.

dsc8407.jpg

Εκτός από μια δυναμική και ιδιαίτερα χαρισματική στην επικοινωνία επαγγελματίας που σχεδιάζει μεγάλες καμπάνιες για διεθνείς ομίλους και εδραιωμένους κολοσσούς με τρόπο απολύτως sur mesure, η Μαρία είναι κατά βάση ένα αυθεντικά υπέροχο πλάσμα. Ενώ έχει πλέον και μια ιδιαίτερα απαιτητική οικογένεια, αφού μόλις πριν λίγους μήνες έγινε για τρίτη φορά μανούλα με δίδυμα αγοράκια. Μια ευχάριστη έκπληξη που όχι μόνο δεν της δημιούργησε πρόβλημα αλλά πρόσθεσε πόντους στη δημιουργικότητά της.

Αποφοιτώντας από τη Σχολή Μωραϊτη, έφυγε για σπουδές Business Μanagement στο King΄s College στο Λονδίνο, ενώ αργότερα ολοκλήρωσε ένα internship στο Vogue House όπου δούλεψε για το περιοδικό Tatler σε ηλικία 21 ετών στο πλευρό της θρυλικής Isabella Blow. Στη συνέχεια, κι αφού πήρε ένα ακόμα πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Bocconi στο Μιλάνο, ξεκίνησε να εργάζεται στη Formapura, ένα agency που έκανε creative projects για τον όμιλο Tod΄s, αλλά και για τις Jaguar και Poltrona Frau. Το 2012 ολοκλήρωσε ένα ενδιαφέρον course Garden Design, στο Inchbald School of Design στο Λονδίνο - την εποχή εκείνη έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί. H επερχόμενη γέννηση της κορούλας της Ρεγγίνας, σηματοδότησε και την οριστική επιστροφή στην Ελλάδα το 2014, ενώ πολύ σύντομα απέκτησε μαζί με τον σύζυγό της και τη δεύτερη κόρη τους την Βεατρίκη.

Τον Αύγουστο του 2016 ιδρύθηκε η Outstand Communications ως συνέχεια της επαγγελματικής της πορείας στο χώρο του PR consulting και της επικοινωνιακής στρατηγικής που πλέον μετά τα τέσσερα παιδιά της όπως κι η ίδια παραδέχεται αποτελεί το πέμπτο της παιδί.

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που «σπάνε» τη γυάλινη οροφή στον τομέα με τον οποίο ασχολούνται. Νοιώθεις μια από αυτές; Έχεις καταφέρει όσα ονειρεύτηκες;

Όταν αποφασίζεις να αφήσεις την εταιρική σκάλα και να γίνεις επιχειρηματίας, ένα από τα καλά είναι ότι δεν υπάρχει γυάλινη οροφή. Η οροφή, συνήθως, είναι ο χρόνος, το επιχειρηματικό κεφάλαιο, και -κυρίως- το τι μπορεί να καταφέρει η ομάδα σου. Δεν ξέρω αν τα έχω καταφέρει, αλλά αυτό είναι και μια «παγίδα». Τα όνειρα αυξάνονται όσο μεγαλώνει η εταιρεία... Έχω όμως την ομάδα που ονειρεύτηκα και την οικογένεια που ονειρεύτηκα, άρα θα απαντήσω ναι!

Μίλησέ μας για τα νέα σου projects, πώς εξελίχθηκαν και τι προσδοκάς από αυτά;

Πριν από 6 χρόνια όταν ξεκίνησα την Outstand, η ιδέα μου ήταν ότι το κλασικό PR θα άλλαζε και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της πίτας θα μεταφερόταν στα social media και τους influencers. Άρα η στρατηγική μας στράφηκε προς τα εκεί και όπως φαίνεται από την ανάπτυξή μας, δικαιωθήκαμε. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στο επόμενο βήμα, που είναι να μεγαλώσουμε την εταιρεία καβαλώντας το κύμα της αγοράς που έχουμε σε μεγάλο βαθμό βοηθήσει να δημιουργηθεί, και να εμπλουτίσουμε το πελατολόγιό μας με όλο και περισσότερους τομείς, κρατώντας την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα ψηλά όπου βρίσκεται σήμερα.

Πώς συνδυάζεις όλα αυτά με μια απαιτητική μητρότητα - ως μητέρα τεσσάρων, μεταξύ αυτών και διδύμων. Στο τέλος της ημέρας τι είναι αυτό που νοιώθεις ότι αξίζει περισσότερο;

Είναι τόσο δύσκολο όσο και κάθε συμβιβασμός στη ζωή μας. Πάντα όταν κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Σε μένα έχει λειτουργήσει πολύ θετικά. Κάθε φορά που γεννούσα, ήταν σαν να άλλαζα ταχύτητα. Είναι πολλές φορές κουραστικό, αλλά και αναζωογονητικό. Με κάθε παιδί ανανεώνομαι και εγώ η ίδια. Αποκτώ ακόμη περισσότερες δυνάμεις, κεκτημένη ταχύτητα και γίνομαι πιο παραγωγική.

Η αγάπη δεν διαιρείται, μόνο πολλαπλασιάζεται.

Πόσο εύκολο είναι για τη σύγχρονη γυναίκα να συνδυάζει την καριέρα και την οικογένεια;

Αυτό που κινητοποιεί όλη αυτή τη δημιουργία κρύβεται στην επιθυμία για προσωπική εξέλιξη. Το κίνητρό μου είναι η επόμενη ημέρα. Δεν επαναπαύομαι ποτέ. Χωρίς έπαρση ή ρίσκο, μόλις ολοκληρώνεται κάτι θετικό, σκέφτομαι αμέσως τον επόμενο στόχο. Πώς αυτό με το οποίο ασχολούμαι μπορεί να ανθίσει. Παραμένω στοχοπροσηλωμένη, βάζω αμέσως στο μυαλό μου το επόμενο βήμα. Αυτό με τροφοδοτεί, με κάνει να αισθάνομαι παραγωγική, με ανανεώνει. Μου αρέσει πάρα πολύ να εξελίσσομαι διότι έτσι εξελίσσεται και η δουλειά μου. Από τη φύση μου είμαι άνθρωπος που σκέφτεται και θέλει να δημιουργεί. Νιώθω καλύτερα όταν είμαι παραγωγική.

6a9a1579-ok-final.jpg

Μοιράσου μαζί μας το δικό σου "Fashion Top 5" της άνοιξης.

Η άνοιξη είναι η αγαπημένη μου περίοδος για στιλιστικούς πειραματισμούς! Τα πάντοτε διαχρονικά stripes είναι εκείνα που αγαπώ για καθημερινές εμφανίσεις with a Parisian twist, ενώ για μια πιο ρομαντική διάθεση πάντα καταφεύγω στα παστέλ που φέτος έχουν την τιμητική τους. Εσπαντρίγιες και loafers αποτελούν τα go-to αγαπημένα μου παπούτσια, ενώ πιστεύω ακράδαντα ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος με ένα crop denim σε ίσια γραμμή!

Τα coffee table books στο τραπέζι σου...

Έπεσες στην περίπτωση. Λατρεύω τα βιβλία, ειδικά τα coffee table books. Το κάθε ένα μου θυμίζει μια συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή μου και τα βλέπω σαν «καθρέφτες» των ενδιαφερόντων μου. Μια έκθεση που αγάπησα, ένας καλλιτέχνης που ξεχώρισα, το αγαπημένο μου musical, κήποι και αρχιτεκτονικά μνημεία που θαυμάζω. Το σπίτι μας είναι γεμάτο από αυτά. Κάποια ενδεικτικά: Pacific Natural, Simple Seasonal Entertaining by Jenny Kayne (Rizzoli) Hamilton, the Revolution (Lin Manuel Miranda and Jeremy McCArter)E ntertaining Beautifully (Αerin Lauder) Κάλλος, η Υπέρτατη ομορφιά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Α Gardener’s Labyrinth: Portraits of People, Plants & Places American Music by Annie Leibovitz (Random House) 

Τι περιλαμβάνει το 24ωρο σου;

Η μέρα ξεκινάει πολύ νωρίς ενώ είναι οργανωμένη πολύ προσεκτικά, συνήθως από το προηγούμενο βράδυ. Ξυπνάω και ασχολούμαι με τα μωρά αφού έχουν φύγει τα μεγάλα κορίτσια για το σχολείο.  Αργότερα βρίσκομαι στο γραφείο. Το απόγευμα πολλές φορές πηγαίνω και παίρνω την κόρη μου από το Δημοτικό, κάθομαι μαζί με τα κορίτσια για κάποιες ώρες συζητάμε ή κάνουμε κάποια δραστηριότητα προτού γυρίσω πάλι στο γραφείο. Καμία μέρα δεν είναι αρκετά ίδια με την προηγούμενη. Υπάρχουν μέρες που πρέπει ή θέλω να βρίσκομαι όλη μέρα στο γραφείο δημιουργώντας με την ομάδα, αλλά και μέρες που αφιερώνω σε ραντεβού με υπάρχοντες και νέους πελάτες. Πιο σπάνια (αλλά και πολύ πιο fun!) θα πάω σε κάποια από τις φωτογραφήσεις που κάνουμε για τα brands, θα συναντήσω τους influencers με τους οποίους δουλεύουμε να μιλήσουμε τη συνεργασία μας ή κάποιο project. Μετά τα τελευταία δύο χρόνια που η ανθρώπινη επαφή περιορίστηκε, είναι μεγάλη η χαρά να μπορούμε να βρεθούμε πάλι από κοντά. Σ’ εμένα κάνει πολύ μεγάλη διαφορά η απευθείας επαφή με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι, μου δίνει ενέργεια, ιδέες και κίνητρο. 

Ο ορισμός της ομορφιάς για σένα.

Αυθεντικότητα, απλότητα, ευγένεια, ειλικρίνεια, χιούμορ. 

Ποια ήταν η πιο μαγική στιγμή στη ζωή σου;

Για έμενα το ταξίδι της ζωής είναι μαγικό... η ζωή είναι μαγική! Κάθε μέρα είναι λιγότερο ή περισσότερο μαγική από την προηγούμενη για εντελώς διαφορετικούς λόγους αλλά κυρίως γιατί δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί… Φυσικά αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιες στιγμές από αυτές θα ήταν οι στιγμές που με γέμισαν με τα πιο έντονα συναισθήματα. Ο γάμος μου και η γέννηση των παιδιών μου. Η στιγμή που κράτησα στην αγκαλιά μου την πρώτη μου κόρη!

6a9a1646-ok-final.jpg

Αν ζούσες κάπου αλλού, που θα ήταν; 

Έχοντας ήδη περάσει αρκετά χρόνια σε άλλες χώρες δεν θα επέλεγα να εγκατασταθώ μόνιμα πουθενά αλλού εκτός από την Ελλάδα. Η ζωή που μπορείς να προσφέρεις στην οικογένεια σου εδώ, δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη χώρα. Παρόλα αυτά αγαπώ πολύ το Λονδίνο και τα βουνά των Άλπεων για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Το Λονδίνο είναι μια πόλη με εκατοντάδες ερεθίσματα που με κρατάει σε εγρήγορση ξυπνάει όλες μου τις αισθήσεις και τα δημιουργικά μου τσάκρα, ενώ οι Άλπεις έρχονται σαν αντίβαρο στην βοή της πόλης και το καθημερινό stress προσφέροντας μια απίστευτη σύνδεση με την φύση και τον ίδιο μου τον εαυτό. Οπότε αν έπρεπε να επιλέξω θα ήταν μεταξύ Λονδίνου και κάποιου αγαπημένου βουνού στις Άλπεις.

Τι αγαπάς περισσότερο στην Ελλάδα;

Τους ζεστούς, με έντονο ταπεραμέντο ανθρώπους της, τον ήλιο, τα τοπία, τα νησιά, τη θάλασσα, το φαγητό της. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που δεν αγαπώ!

Περιγράψτε με τρεις λέξεις τον εαυτό σου.

Είμαι πολύ κακή σε αυτό το παιχνίδι, οπότε ρώτησα τον σύζυγο και είπε «δραστήρια, αισιόδοξη και ονειροπόλος…». 

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου αντικείμενο που δεν αποχωρίζεσαι ποτέ ή κάτι που φοράς για χρόνια;

Τα φωτογραφικά μου albums. Τα ταξίδια είναι το πάθος μου και έχω στοίβες από αυτά και φυσικά, φτιάχνω και καινούρια. Είναι άπειρα. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες φορές και να τα κοιτάξω, αισθάνομαι ότι αυτή είναι η κληρονομιά μου. Με κανένα αντικείμενο δεν έχω δεθεί ποτέ πολύ. Μόνο με αυτές τις αναμνήσεις που μου θυμίζουν μια μικρή περιπέτεια, κάποια ξεχωριστή στιγμή κάνοντας κάτι για πρώτη φορά, έναν αγαπημένο μου άνθρωπο. 

Το σπίτι των ονείρων σου έχει...

Γέλια, έναν όμορφο κήπο και αγἀπη. 

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου δέκα χρόνια μετά...

Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου τόσο μακριά. Μου αρέσει να ζω μέρα με την ημέρα. Νιώθω πως ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα, οι μέρες είναι γεμάτες με τόσα πολλά γεγονότα, άλλα θετικά, άλλα όχι και τόσο. Μου αρέσει αυτό, το απολαμβάνω και με γεμίζει ενδιαφέρουσες εμπειρίες, γνωριμίες και αποτελέσματα. Μακάρι σε δέκα χρόνια τα πράγματα να είναι ακόμα πιο πλούσια σε όλα αυτά. 

Κάτι για το οποίο είσαι περήφανη...

Η οικογένειά μου.

6a9a1743-ok-final.jpg

Ένα απωθημένο...

Δεν έχω. Η κάθε επιλογή που έχω ή δεν έχω κάνει με έχει φέρει ακριβώς εδώ που βρίσκομαι τώρα και είμαι χαρούμενη εδώ που είμαι. 

Η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει ποτέ...

“If you can’t fly, then run. If you can’t run then walk. If you can’t walk, then crawl, but whatever you do, you have to keep moving forward.”, Martin Luther King.