fbpixel

Search icon
Search
Τhe Talks: Με τη δημιουργική Έλενα Αναστασιάδη
#GREEKSDOITBETTER

Τhe Talks: Με τη δημιουργική Έλενα Αναστασιάδη

Που μας συστήνει το Garden Spritz για επιτυχημένα garden gatherings


Η αγάπη της για την ομορφιά και τη χαρά της ζωής τήν έχουν οδηγήσει σε ανάλογες επαγγελματικές επιλογές. H Έλενα Αναστασιάδη είναι αδιαμφισβήτητα ένα κορίτσι που αγαπάει τα media. Οι σπουδές της μπορεί ν’ αφορούν τις Κοινωνικές Επιστήμες, αλλά πάντα τη γοήτευαν τα περιοδικά μόδας, οι ωραίες εικόνες, ενώ πολύ πριν από την εποχή του Pinterest έφτιαχνε moodboards. Έκανε πρακτική στη Vogue Hellas, καταφέρνοντας να γίνει μέρος της συντακτικής ομάδας της και συνέχισε να γράφει, στο δικό της blog, το “Elforelegantlife”, που μετράει αρκετά χρόνια «στον αέρα». Tον τελευταίο καιρό είναι ένα από τα δημιουργικά μυαλά της Άμβυξ, της πρώτης ελληνικής εταιρίας εισαγωγής και μάρκετινγκ αλκοολούχων brands. Λατρεύει το επάγγελμά της και η κάθε μέρα της στο γραφείο είναι διαφορετική, τα brands που ασχολείται είναι διασκεδαστικά και ταυτόχρονα premium κι αυτό της δίνει τη δυνατότητα να σκέφτεται δημιουργικά και με out of the box καμπάνιες που θα κάνουν τη διαφορά στον ταχύτατο digital κόσμο.  

Let's get to know her...

Μίλησέ μας για την πορεία σου σε σχέση με τη νέα σου δραστηριότητα την Ypnosilk και πώς εξελίχθηκε η διαδρομή σου επαγγελματικά...

Πριν δύο χρόνια βρισκόμουν σε αναζήτηση για μεταξωτές μαξιλαροθήκες, και δεν μπορούσα να βρω πουθενά ούτε online ούτε σε φυσικό κατάστημα. Ήταν ένα «κενό» στην αγορά που μετά από γρήγορη σκέψη αποφάσισα να καλύψω. Μέσα σε ένα απόγευμα σκέφτηκα το όνομα κι έτσι ξεκίνησαν όλα. Αρκετά trials & errors, δοκιμές υφασμάτων και λάθη μέχρι να καταλήξουμε στα σωστά υφάσματα - τα κατάλληλα για μαξιλαροθήκες. Θυμάμαι ότι μόλις είχα γεννήσει και πήγαινα να ψάξω υφάσματα, από το ένα χέρι το μωρό και από το άλλο τα μεταξωτά τόπια... Το brand έκανε ντεμπούτο στο Instagram εν μέσω του δεύτερου lockdown και ο κόσμος έδειξε αμέσως τεράστιο ενδιαφέρον. Η ανάγκη του να αναβαθμίσει την καθημερινότητά του στο σπίτι και γενικότερα την ποιότητα του ύπνου του, βοήθησε στο να μαθευτεί γρήγορα το Ypnosilk. Είναι κάτι που συνδυάζει άρτια την αγάπη μου για τα υφάσματα, τη διακόσμηση και την ομορφιά. Μια προσιτή πολυτέλεια θα έλεγα! 

6e6a1056.jpg

Το οικογενειακό σας σπίτι στη Χαλκίδα είναι συνδεδεμένο με χίλιες εικόνες και αναμνήσεις. Διηγήσου μας την ιστορία του...

Έχει πράγματι μια μεγάλη ιστορία, αφού αγοράστηκε το 1988. Άρχισε να χτίζεται σιγά σιγά, ο κήπος εξελίχθηκε, ενώ το σχέδιο της πισίνας επιλέχθηκε ύστερα από ένα ταξίδι των γονιών μου στην Ταϊλάνδη και το ξενοδοχείο Royal Marriot. Τα έπιπλα προέρχονται από παλαιοπωλεία, υπαίθριες αγορές και αρκετά είναι αγορασμένα από τα ταξίδια της μητέρας μου ανά τον κόσμο, καθώς ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή. Το πέτρινο κιόσκι είναι φτιαγμένο στο χέρι με μία ειδική τεχνοτροπία, δανεισμένη από τους βυζαντινούς θόλους. Το επάνω μέρος του κατασκευάστηκε από πλακάκια μωσαϊκού που βρήκε η μητέρα μου στην αυλή ενός κατεδαφισμένου αρχοντικού, ηλικίας 300 ετών.

Πώς συνδέεται με τα καλοκαίρια της ζωής σου;

Κάθε χρόνο βρίσκομαι εκεί. Σ’ αυτό ερωτεύτηκα τον σύζυγό μου, πέρασα μεγάλο μέρος της εγκυμοσύνης μου, κι είμαστε πολύ τυχεροί που πλέον το χαίρεται η κόρη μας. Κάθε μέρα, παίρνουμε το πρωινό στον κήπο, φοράμε συνέχεια μαγιό κι είμαστε ξυπόλυτοι. Αυτό προσφέρει μια ελευθερία που είναι ανεκτίμητη και για το παιδί, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Μαζεύω φρέσκα λαχανικά από το μποστάνι μας και τα μεσημέρια μαγειρεύουμε συνταγές. Έρχονται συχνά φίλοι μας, οπότε μια κλασική εικόνα είναι να βρισκόμαστε όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι, να κάνουμε BBQ και ν’ απολαμβάνουμε το μπάνιο μας και τη φύση μέχρι αργά το βράδυ.

050014.jpg

Αγαπάς πολύ τη φύση, αφού βλέπω ότι συνέχεια αναφέρεσαι στον κήπο σου.

Μα ναι! Ο κήπος μας συνδυάζει το μεσογειακό με το εξωτικό στοιχείο, αφού υπάρχουν αρκετοί φοίνικες, χρωματιστές δάφνες κι ελιές. Οι μυρωδιές από τα αρωματικά φυτά, τις πορτοκαλιές, τις λεμονιές και το αγιόκλημα «μπλέκονται» στον αέρα με την αλμύρα της θάλασσας.

Ποιες είναι οι συμβουλές σου για το απόλυτο garden party με φίλους... 

Δεν υπάρχουν κανόνες, μόνο ελευθερία και προσωπική αισθητική. Η έμπνευση μπορεί να ξεκινήσει από ένα vintage τραπεζομάντιλο, ένα κεραμικό βάζο ή ένα μπουκέτο λουλούδια από τον κήπο. Είναι μια πάρα πολύ δημιουργική διαδικασία και μου αρέσει να την απαθανατίζω και να την προβάλλω στο Instagram με #elforellsetups!

Και πώς μπορεί να δημιουργήσει κανείς το τέλειο art de la table; 

Να ξεκινήσει από τη βάση, δηλαδή το τραπεζομάντιλο ή τα υφασμάτινα placemats. Τα πιάτα ας είναι καλύτερα λευκά, γιατί θέλω να δίνω ένταση και πρωταγωνιστικό ρόλο στις λεπτομέρειες, όπως σε χρωματιστά murano ποτήρια, arty κηροπήγια, vintage μαχαιροπίρουνα και κεντημένες πετσέτες. Απαραίτητα στοιχεία αποτελούν τα φρέσκα λουλούδια, ο ωραίος φωτισμός, η playlist από το Soundcloud κι ένα σπιτικό γλυκό για το τέλος! Όσο για τα drinks, επιλέγω ελληνικά κρασιά σε σωστή θερμοκρασία και φυσικά bubbly απεριτίφ. 

6e6a0942.jpg

Που ζεις τις πιο μαγικές στιγμές σου; 

Στο σπίτι μου, που καταφέρνει να με χαλαρώνει και να με γεμίζει αισιοδοξία. Γι’ αυτό νιώθω τυχερή κι ευλογημένη!

Το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό cocktail σου; 

Tο Garden Spritz. Σερβίρεται σε balloon ποτήρι με τρία παγάκια, μία φέτα πορτοκάλι, αποξηραμένη ή φρέσκια, κι ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.

Επιπλέον: 

  1. Παράγεται στην Αργεντινή από τον οίκο Chandon, που εξειδικεύεται στα sparkling wines και τις σαμπάνιες. 
  2. Χωρίς πρόσθετα συντηρητικά και χρωστικές ουσίες, είναι μια απόλυτα φυσική επιλογή με χαμηλές θερμίδες, που ήρθε για να απογειώσει την εμπειρία Spritz!
  3. Πρόκειται για ένα απεριτίφ, το οποίο αποτελείται από εξαιρετικής ποιότητας sparkling wine, λικέρ από bitter πορτοκαλιών, βότανα και μπαχαρικά τοπικής προέλευσης.

Τι σημαίνει για σένα η λέξη «οικογένεια»; 

Οι άνθρωποι που αγαπώ, εμπιστεύομαι και θέλω να είναι πάντα δίπλα μου και χαμογελαστοί!

6e6a1240.jpg

Τι ορισμό θα έδινες στο στιλ;

Πρόκειται για έναν συνδυασμό, που ξεκινάει από την προσωπικότητα μιας γυναίκας, το περπάτημα, τους τρόπους τη; και φυσικά στο πώς θα συνδυάσει τα χρώματα και τα διαφορετικά patterns.

Τι θα βρει κανείς στη γκαρνταρόμπα σου; 

Στη ντουλάπα μου επικρατεί το χρώμα γιατί μου φτιάχνει τη διάθεση, τα vintage κομμάτια και κοσμήματα που συλλέγω ανά τα χρόνια. Δανείζομαι πολλά κομμάτια από τον σύζυγό μου όπως κασμιρένια πουλόβερ, φαρδιά jeans & cargo παντελόνια. Για τις καλοκαιρινές βραδιές προτιμάω τα μάξι slip dresses από μετάξι, συνδυασμένα με αρχαιοελληνικά σανδάλια.

Πώς καλλιεργείται μια καλή αισθητική;

Μέσα από εικόνες, ταξίδια, τη φύση, βιβλία, εμπνευσμένους ανθρώπους και φυσικά ανοιχτούς ορίζοντες.

Ποιες γυναίκες θαυμάζεις; 

Τη διαχρονική και πάντα κλασική η Coco Chanel, Ιταλίδες κυρίες της μόδας όπως τις Muriel Brandolini, Silvia Venturini Fendi, Marella Agnelli και από σύγχρονες η Cordellia de Castellane, η Lauren Santo Domingo του Moda Operandi και... η μητέρα μου! 

6e6a1023.jpg

Ο ορισμός της ομορφιάς για σένα...

Η ίδια η φύση είναι τόσο τέλεια που σχεδόν κάθε μέρα με εκπλήσσει.

Η χαρά της ζωής περιλαμβάνει... 

Τη Ζωή, την κόρη μας μαζί με τον άντρα μου και την οικογένεια μου τον Αύγουστο στο σπίτι!

Your top summer favorites

  • Garden flower: Mανώλια
  • Perfume: Chanel N°5 L'EAU spray
  • Book: Λατρεύω τον οίκο Assouline για τα travel books της, είναι πραγματικά σαν να ταξιδεύεις στο Portofino, το Palm Beach γυρνώντας τις σελίδες
  • Color: Όλες οι αποχρώσεις του πράσινου και το λευκό
  • Destination: Λίνδος, Ρόδος
  • Drink: Garden Spritz
  • Food: Πέννες με ντοματίνια, σκόρδο και βασιλικό
  • Art de la table: Must τα χρωματιστά ποτήρια έργα τέχνης της Laguna~B 
dsc06725-hdr.jpg

Η τέλεια ημέρα θα ξεκινούσε και θα τελείωνε...

Με την υπέροχη θέα του σπιτιού που συνδυάζει ειδυλλιακά και σε πλήρη αρμονία το βουνό και τη θάλασσα.

Φωτογραφία: Eleni Aivali