fbpixel

Search icon
Search
The Residence: Η νέα πολυτελής ρετιρέ σουίτα του Claridge's Hotel που σχεδίασε ο André Fu
INTERIORS

The Residence: Η νέα πολυτελής ρετιρέ σουίτα του Claridge's Hotel που σχεδίασε ο André Fu

Ένα καινούριο γυάλινο κτίριο δύο επιπέδων με θέα στον ορίζοντα του Λονδίνου


Από την ελιτίστικη θέση του στη γωνία των οδών Brook και Davies Streets στο Mayfair, το Claridge's υπήρξε το λαμπερό καταφύγιο για μια μεγάλη λίστα VIPs, όπως οι Queen Victoria, Winston Churchill, Audrey Hepburn and Carey Grant, από τότε που άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά πριν από 200 χρόνια.

the-residence-5050-block-2.jpg

Παραμένοντας πιστό σε μια ανακαίνιση art deco τη δεκαετία του 1920, το ιστορικό ακίνητο έχει υποστεί πολλαπλές αναμορφώσεις και ανακαινίσεις με την πάροδο των χρόνων. Η τελευταία και πιο φιλόδοξη αναβάθμιση είναι ένα επταετές έργο που περιελάμβανε την εκσκαφή ενός 5όροφου υπογείου, το οποίο στεγάζει τώρα το πανέμορφο νέο spa του ξενοδοχείου και προσθέτει τέσσερις νέους ορόφους στην κορυφή του. Εκεί, μπορείτε να βρείτε την μεγάλη, γυάλινη Penthouse suite τεσσάρων υπνοδωματίων - ακριβώς στον 9ο όροφο, καθώς και μια σειρά από νέα δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατα εγκαινιασμένης σουίτας The Residence.

Θέα από την κορυφή

6-BuWPg.jpg

Καταλαμβάνοντας ένα ειδικά χτισμένο διώροφο χώρο, το "The Residence" αναπτύσσεται σε 300 τ.μ. και δύο ορόφους και διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ένα ιδιωτικό υπαίθριο υδρομασάζ με θέα τον ορίζοντα του Λονδίνου. Οι εσωτερικοί χώροι του φέρουν την υπογραφή του αρχιτέκτονα και interior designer, André Fu από το Hong Kong - μακροχρόνιου συνεργάτη του Maybourne - ο οποίος δημιούργησε μια μοντέρνα εκδοχή της ιστορίας του σχεδιασμού του ξενοδοχείου, παίρνοντας στοιχεία από τα ελικοειδή περιγράμματα των σχεδίων art deco.

the-residence-details-5.jpg
the-residence-details.jpg
5.jpg

Το αποτέλεσμα είναι μια οπτική απόλαυση, καθώς τα πανοραμικά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή από σφυρήλατο σίδερο ρίχνουν φυσικό φως σε εσωτερικούς χώρους κι οι πλούσιες λεπτομέρειες, από πολυτελείς υφές και σπάνια υλικά, όπως βιτρό, vintage ορείχαλκο και μασίφ εντυπωσιάζουν. Η είσοδος είναι επενδεδυμένη με ξύλινες επενδύσεις, ενώ ο κύριος χώρος του καθιστικού κοσμείται με μια οροφή από διαπλεκόμενα καλούπια art deco, ένα μαρμάρινο μπαρ, ένα εντυπωσιακό τζάκι που φαίνεται σαν να «κρέμεται» από την οροφή, καθώς και έπιπλα με καμπύλες και διακοσμητικά φωτιστικά από τη συλλογή του Fu, André Fu Living, σε τόνους του off white και του μπλε.

10-jGlnf.jpg

Στο επίκεντρο βρίσκεται μια μοναδική καμπυλωτή σπειροειδής σκάλα που συνδέει τους δύο ορόφους και οδηγεί σε ένα μικρό family καθιστικό και στο δεύτερο υπνοδωμάτιο, με δύο μπάνια και θέα στον ορίζοντα του Λονδίνου. Εκεί, όπως και στο master bedroom, οι προσεγμένες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν μεταξωτά πάνελ ζωγραφισμένα στο χέρι, tailor made από τον Fu σε συνεργασία με το De Gournay Studio.

Γεύσεις που εξιτάρουν τον ουρανίσκο 

Αν μπορέσετε να ξεκολλήσετε από το υδρομασάζ, σας περιμένουν και οι υπόλοιπες απολαύσεις του Claridge's, όπως το εμβληματικό Foyer & Reading Room, που σερβίρει ένα από τα καλύτερα πρωινά στο Λονδίνο, και το πρόσφατα ανανεωμένο εστιατόριο Claridge's Restaurant, ένα κλασικό εμβληματικό εστιατόριο με σύγχρονες βρετανικές γεύσεις. Σκεφτείτε τοπικά και εποχιακά προϊόντα σε πιάτα όπως τα κρουασάν φαγόπυρου με μαύρη τρούφα ή το υπέροχο ψητό κοτόπουλο που σερβίρεται με γέμιση μπριός και λεμόνι.