Πριν λίγα χρόνια μου μίλησε γι’ αυτήν μια φίλη που της αρέσουν τα ιδιαίτερα art de la table, ακολουθώντας την στο Instagram. Και η αλήθεια είναι πως όταν άρχισα να κάνω κι εγώ το ίδιο, μου έδινε πολύ ωραίες ιδέες για dinners, parties και κομψές serving ιδέες. Η Annie Campbell είναι μια caterer, party planner και event designer με βάση το Λος Άντζελες. Στη συνέντευξη μαζί της μιλήσαμε για συμβουλές και μυστικά που απαιτούν τα εντυπωσιακά τραπέζια, με αφορμή τις ημέρες των γιορτών.
Η αρχή & η έμπνευση
Όλα ξεκίνησαν από πολύ παλιά. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, το σπίτι της ήταν πάντα το σημείο συνάντησης ανθρώπων. Η μητέρα της καλούσε συχνά κόσμο και αγαπούσε την ατμόσφαιρα των πάρτι. Τα οικογενειακά γεύματα και οι παραδόσεις της έμαθαν ότι η ζωή πρέπει να είναι χαρούμενη, διασκεδαστική και γεμάτη με αξέχαστους εορτασμούς. Γι’ αυτόν τον λόγο δημιούργησε πριν εννιά περίπου χρόνια τη δική της εταιρία. «Είναι μια διασκεδαστική δουλειά να βοηθάς τους ανθρώπους να οργανώνουν δημιουργικά τις εορταστικές τους εκδηλώσεις», τονίζει η ίδια. Έχοντας ως βάση το Λος Άντζελες, ασχολείται με events, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το catering, μαζί με τον σύζυγό της, Greg, ο οποίος είναι ο Executive Chef.
Στον ελεύθερό της χρόνο, λατρεύει να οργανώνει καλέσματα για τους αγαπημένους της, φιλοξενώντας στο σπίτι της «επικά» πάρτι με negroni και πατάτες τηγανητές, αλλά και γενέθλια για τα παιδιά της. «Αγαπώ να αναλαμβάνω τα δικά μου πάρτι και πραγματικά απολαμβάνω το να μαγειρεύω για πολλά άτομα. Είναι αυτό το ρητό που λέει «να κάνεις αυτό που αγαπάς». Λατρεύω, επίσης, την πρόκληση της προετοιμασίας μιας εκδήλωσης κι αυτήν την αίσθηση της ολοκλήρωσης που αισθάνομαι όταν οι άνθρωποι απολαμβάνουν πραγματικά τον εαυτό τους και τρώνε ένα υπέροχο φαγητό». Το φαγητό είναι για εκείνη το... σπίτι, αυτή η cozy αίσθηση του οικείου, κι έτσι εξηγείται και η εμμονή της με τις οικογενειακές παραδόσεις. «Λατρεύω την τελετουργία των γευμάτων και να ετοιμάζω τα ίδια φαγητά σε κάθε γιορτή. Συνεχίζω να κάνω πολλά πράγματα στα παιδιά μου σαν αυτά που έκανε η μαμά μου για μένα».
Τhe secrets
Αν θα έπρεπε κάποιος να ξεχωρίσει μια από τις δημιουργίες της, αυτές θα ήταν τα πολύ ιδιαίτερα plateau που ετοιμάζει. Μοναδικές και άκρως εντυπωσιακές πιατέλες που έχουν κυρίαρχο ρόλο σε κάθε πάρτι. «Η συμβουλή που θα έδινα είναι να χρησιμοποιείτε ποικιλία από χρώματα και σχήματα, να προσθέτετε μικρά φρούτα, όπως αχλάδι και λωτούς, για ιδιαίτερες διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως και βρώσιμα λουλούδια και βότανα για γαρνιτούρα. Προτιμάτε εποχιακά φρούτα και λαχανικά και προσφέρετε στους καλεσμένους σας οτιδήποτε αρέσει σ’ εσάς προσωπικά να τρώτε, όπως, για παράδειγμα, τα αγαπημένα σας τυριά. Και φυσικά, μην παρουσιάζετε στο plateau κάτι που δεν μπορεί να φαγωθεί».
TIPS & SECRETS
Τα must που πρέπει να έχουμε για ένα κάλεσμα στο σπίτι: κεριά, ρεσό, μεγάλες ξύλινες επιφάνειες -είτε κοπής είτε σερβιρίσματος- κι ένα μπαρ, όπου ο κάθε καλεσμένος σας θα μπορεί να ετοιμάσει τα signature cocktails της βραδιάς, καθώς και ποτήρια με σαμπάνια και ρόδι. Αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, «κλείστε» κάποιους επαγγελματίες να σας βοηθήσουν.
Party secrets
Το μυστικό για ένα πετυχημένο πάρτυ είναι καταρχάς μια προσεγμένη λίστα προσκεκλημένων, ενώ η οικοδέσποινα πρέπει να έχει τα εξής στο μυαλό της: Φορέστε κάτι με το οποίο αισθάνεστε άνετα και δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να προετοιμαστείτε. Μην αναλάβετε περισσότερα από ό,τι αισθάνεστε άνετα να φέρετε εις πέρας. Έτσι, αν το μαγείρεμα δεν είναι το φόρτε σας, απλά παραγγείλετε.
Favorite Do’s & Don’ts Tips
DO: Τοποθετήστε πολλά κεριά. Δημιουργήστε signature cocktails. Να χρησιμοποιείτε χριστουγεννιάτικα φωτάκια είτε μόνο γύρω από το μπαρ, είτε σκορπισμένα πάνω στα τραπέζια, γιατί προσθέτουν πραγματικά κάτι στην ατμόσφαιρα. Να παίζετε χριστουγεννιάτικη μουσική και να ενσωματώσετε δικές σας οικογενειακές παραδόσεις στην ψυχαγωγία της βραδιάς, επειδή οι άνθρωποι πραγματικά θέλουν ν’ ακούνε ιστορίες και να μαθαίνουν προσωπικές παραδόσεις.
DON’T: Μην αφήνετε πολύ μαγείρεμα για τελευταία στιγμή. Μην ετοιμάζετε πολλά ορεκτικά που απαιτούν χρόνο και προσοχή κατά τη διάρκεια του party. Μην ξεχάσετε το μέρος όπου οι καλεσμένοι σας μπορούν ν’ αφήνουν τα πανωφόρια και τα πράγματά τους κατά την άφιξή τους και μη φοβάστε να αγοράσετε τα γλυκά από ένα ζαχαροπλαστείο.
Blood Orange Mule - Συνταγή για το τέλειο xmas cocktail
Υλικά για 4 μερίδες:
- 120 ml χυμός από σαγκουίνι
- 60 ml χυμός από lime
- 240 ml vodka ή λευκή τεκίλα
- 360 ml μπίρα από τζίντζερ
- ζαχαρωμένα τζίντζερ, φέτες πορτοκάλι και lime για γαρνιτούρα
Εκτέλεση: Σε μια κανάτα, αναμείξτε καλά όλα τα υλικά. Βάλτε πάγο στο ποτήρι σας και απολαύστε το. Σημειώστε πως μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε τις αναλογίες ανάλογα με τη γλυκύτητα των φρούτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 144 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019