fbpixel

Search icon
Search
The morning after: Πώς να αντιμετωπίσετε τις γιορτινές συνήθειες που επηρεάζουν την επιδερμίδα σας
FACE & BODY

The morning after: Πώς να αντιμετωπίσετε τις γιορτινές συνήθειες που επηρεάζουν την επιδερμίδα σας

Η party season πέρασε & εσείς πρέπει να επαναφέρετε το δέρμα σας


Οι γιορτινές συνήθειες που προηγήθηκαν μέσα στον Δεκέμβριο -ποτά, φαγητό, γλυκά, ύπνος με μακιγιάζ- επιβαρύνουν την επιδερμίδα και μας στερούν την αψεγάδιαστη και λαμπερή όψη που θέλουμε να έχουμε 24/7. Ωστόσο, εάν βρείτε ποιες είναι αυτές οι κινήσεις που προκαλούν αυτό το «ξέσπασμα» του δέρματος, τότε θα καταφέρετε να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε δερματικό πρόβλημα προκύψει. Εμείς συγκεντρώσαμε τις 3 πιο κοινές πράξεις της γιορτινής περιόδου που μπορεί να μας απομακρύνουν από το τέλειο και αλαβάστρινο πρόσωπο. Ανακαλύψτε τες και δείτε πώς θα τις καταπολεμήσετε!

1. The festive drinks

Η εορταστική περίοδος περιλαμβάνει την κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο με τη σειρά του έχει αρνητικές επιπτώσεις στα εσωτερικά όργανά μας, ενώ μπορεί επίσης να επιβαρύνει και το δέρμα μας. Έτσι, δημιουργούνται σπυράκια -συν αυτά του maskne που ακόμη προσπαθείτε να καταπολεμήσετε- και σας στερούν τη λεία όψη που θέλετε να έχετε. 

cdncliqueinccom-cache-posts-251780-flyby-hangover-remedy-pills-251780-1520629416797-main700x0c-84134f11f2df49dc9551f0c910aaa450.jpg

Σύμφωνα με δερματολόγους του εξωτερικού, το αλκοόλ είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους αφυδάτωσης της επιδερμίδας. Δεν έχει ουσιαστικά καμία θρεπτική αξία και αποστραγγίζει το δέρμα από τα φυσικά έλαια και τις θρεπτικές ουσίες. Η στέρηση της υγρασίας αυτής από το δέρμα θα το κάνει να φαίνεται πιο θαμπό, άτονο και ακόμη και πιο μεγάλο ηλικιακά. Επίσης, η βιταμίνη Α είναι μια θρεπτική ουσία που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι απαραίτητη για τα μάτια και το δέρμα. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει την ποσότητά της και να δημιουργήσει μια ανομοιομορφία στην επιδερμίδα.

How to: Βιταμίνη Α λαμβάνουμε είτε από προϊόντα με ρετινόλη είτε από τροφές που περιέχουν β-καροτένιο. Η χρήση ενός καλά διαμορφωμένου και σταθερού προϊόντος με ρετινόλη θα μειώσει εμφανώς και τις καφέ κηλίδες, τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τους μεγάλους πόρους που μπορεί να προκληθούν από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Η μαγεία της έγκειται στην ικανότητά της να επανεμφανίζει την απαλή υφή του δέρματος προσφέροντας ομαλότερη και ομοιόμορφη εμφάνιση. Plus, φροντίστε να επενδύσετε σε ενυδατικές μάσκες προσώπου που θα απομακρύνουν την αφυδάτωση από τη ζάχαρη που περιέχεται σε πολλά από τα ποτά που θα πιείτε αυτές τις μέρες.

2. Sleeping with makeup

Ως γνωστόν, η κούραση και η ανάγκη για ξεκούραση μπορεί να οδηγήσει μερικές από εμάς στο να αμελήσουμε να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας πριν πάμε για ύπνο. Φυσικά, πρόκειται για μέγα λάθος που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβαίνει. Η απουσία ντεμακιγιάζ φράζει τους πόρους και δημιουργεί μια ταλαιπωρημένη όψη, ενώ η αφυδάτωση είναι δεδομένη. Επίσης, αν φοράτε μακιγιάζ στο κρεβάτι, τα παλιά κύτταρα είναι ανίκανα να φύγουν και συνεπώς το δέρμα στερείται της λάμψης του. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να σηματοδοτήσει τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

How to: Συμπληρωματικά αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως το Superoxide Dismutase (SOD) που φιγουράρει σε πολλές ετικέτες beauty products έχουν ερευνηθεί καλά για να καταστείλουν τις ελεύθερες ρίζες που επηρεάζουν ιδιαίτερα την επιδερμίδα. Ακόμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε detox προϊόντα περιποίησης που θα κάνουν την απαραίτητη αποτοξίνωση στο δέρμα σας, όπως μάσκες, ενυδατικές κρέμες και ορούς. Και φυσικά, μην ξεχνάτε σε καμία περίπτωση να κάνετε πολύ καλό ντεμακιγιάζ!

hangover-girl-tips-galore.jpg

3. The hangover fry-up

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί συχνά σε κατανάλωση junk food και λαχτάρα για ένα πικάντικο πρωινό. Πολλοί δερματολόγοι πιστεύουν ότι η επιθυμία για φαγητό και η αύξηση της όρεξης είναι απλά μέρος της απόλαυσης πολλών ποτών. Πράγματι, το αλκοόλ προτρέπει τον εγκέφαλο να απελευθερώσει γαλανίνη, μια χημική ουσία που προκαλεί μια έντονη επιθυμία για λιπαρά τρόφιμα. Ακόμη και μετά από έναν καλό ύπνο τα επίπεδα γαλανίνης σας θα είναι υψηλότερα από το συνηθισμένο. Επίσης, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λιπαρών προϊόντων κακής ποιότητας μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα breakouts και τελικά να οδηγήσει σε ακμή, ειδικά εάν έχετε ακνεϊκή ή ευαίσθητη επιδερμίδα.

How to: Για να βεβαιωθείτε ότι θα σώσετε πραγματικά το δέρμα σας, απλώστε πάνω του έλαιο λιναρόσπορου που περιέχει υγιή λιπαρά, πλούσια σε ωμέγα 3, τα οποία είναι ευεργετικά για την ομοιομορφία στον τόνο της επιδερμίδας και την ενυδάτωσή του.