fbpixel

Search icon
Search
The Jewellery Edit: Τα κοσμήματα που θα καθιερώσουμε τη σεζόν SS'24
TRENDS & CATWALKS

The Jewellery Edit: Τα κοσμήματα που θα καθιερώσουμε τη σεζόν SS'24

Στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos ανακαλύψαμε τα go-to jewellery pieces των πιο φωτεινών ημερών


Καμία γκαρνταρόμπα, όσο κομψή κι αν είναι, δεν είναι πλήρης χωρίς κοσμήματα, καθώς, ως γνωστόν, έχουν δύναμη μεταμορφωτική. Ιδίως στα καλοκαιρινά looks, όπου σιγά σιγά αφαιρούνται τα layers, o ευκολότερος τρόπος να δώσουμε την πολυπόθητη αναβάθμιση είναι μέσω κοσμημάτων που μετατρέπουν κάθε εμφάνιση σε ένα resort look - είτε πρόκειται για διακριτικά, είτε statement pieces. Φέτος, στα trends που ανέδειξαν τα catwalks εντάσσονται statement κολιέ, τα cuffs και γενικότερα τα layering από βραχιόλια και δαχτυλίδια.

Στο επίκεντρο της SS24 συλλογής θέτεται ως προτεραιότητα το αβίαστο στιλ, η ευελιξία, η υψηλή αισθητική, αλλά και τα κοσμήματα που προσθέτουν bonus πόντους σε κάθε καλοκαιρινό outfit. Η αναζήτηση όλων των παραπάνω με οδήγησε στο πιο οργανωμένο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Mediterranean Cosmos, όπου και ανακάλυψα τα πιο up-to-date jewellery pieces!

Ελάτε μαζί μου...


Stop 1: Pandora

image00013.jpeg

Αναζητώντας το ιδανικό statement necklace που θα αναβαθμίσει κάθε outfit, ενώ ταυτόχρονα είναι κατάλληλο για κάθε μέρα, δεν μπορούσα να μην επισκεφτώ το κατάστημα Pandora. Επέλεξα το συγκεκριμένο day & night themed charm κολιέ με βάση το χρυσό, που κάνει επίσης mix & match τα μέταλλα.

Stop 2: Loisir

image00009.jpeg

Υπάρχει κάτι τόσο διαχρονικό σε ένα bangle βραχιόλι, και φέτος που η boho αισθητική έχει επιστρέψει δυναμικά θα τα δούμε παντού. Πρόκειται για το must-have spring summer accessory που θα αναβαθμίσει κάθε beach, casual ή night look. Στο Loisir ανακάλυψα αυτό το εντυπωσιακό σετ με matching χρυσούς κρίκους που δεν αποχωρίζομαι κατά τη διάρκεια της SS' season.

Stop 3: Oxétte

image00029.jpeg

Τα statement σκουλαρίκια αποτελούν go-to κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και για αυτό δεν μπορούσαν με τίποτα να λείπουν από τη λίστα μου. Κατευθύνθηκα προς το κατάστημα Oxétte και κατευθείαν μου κέντρισαν την προσοχή τα συγκεκριμένα, γεωμετρικά σκουλαρίκια του brand Sunset Bis που είναι κατασκευασμένα με ασήμι 925 με ιδιαίτερο φινίρισμα μαζί με αστραφτερά κρύσταλλα σε διάφορα χρώματα. Σκοπεύω να τα εντάξω στις summer night εμφανίσεις μου αλλά και σε minimal resort looks.

Stop 4: Bejewel by Thalia Exarchou

image00008.jpeg

Το καλοκαίρι είναι στενά συνδεδεμένο με το evil eye είτε σε διακριτικές είτε σε πιο maximal προσθήκες. Φέτος, είναι all about making a statement και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ξεχώρισα το συγκεκριμένο σχέδιο του Very Gavello στα Bejewel by Thalia Exarchou. Σκοπεύω να το φοράω from day to night, από το πρωί στα minimal beach looks, μέχρι τις πιο επίσημες εξόδους.

Stop 5: Oro Vildiridis

image00001.jpeg

Προς αναζήτηση ενός timeless set που θα έχω στη συλλογή μου για πάντα, κατευθύνθηκα στο κοσμηματοπωλείο Oro Vildiridis. Η συλλογή 'Happy Hearts' της Chopard ήταν και θα είναι πάντα από τις αγαπημένες μου. Φέτος, το μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με το rose gold αποτελεί τάση στα high jewellery - ενώ ταυτόχρονα είναι και μια μοναδικά διαχρονική επιλογή. Επιλέξτε το κάθε piece ξεχωριστά ή ως σετ για να κάνετε ένα διακριτικό statement. 

Stop 6: Tempus Jewellery

image00020.jpeg

Ένα ακόμα timeless item δεν είναι άλλο από ένα διαμαντένιο βραχιόλι που μπορεί να συνδυαστεί σε κάθε επίσημο σύνολο, δίνοντας μια έξτρα λάμψη. Βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα στα Tempus Jewellery, ένα multi-layer πολυμορφικό piece που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέματα, παραμένοντας ταυτόχρονα στη minimal βάση που αναζητούσα. 

Stop 7: Tempus Watches

image00015.jpeg

Ένα κλασικό ρολόι δεν πρέπει να λείπει από καμία γυναικεία συλλογή καθώς εκτός από ένα απολύτως απαραίτητο item, προσδίδει και ένα quiet luxury essence που λατρεύω. Εννοείται κατευθύνθηκα προς τα Tempus Watches, καθώς παρέχουν μια μεγάλη ποικιλία για όλες τις προτιμήσεις. Διάλεξα ένα silver toned ρολόι της TISSOT με marble effect στο καντράν που σκοπεύω να κρατήσω στη συλλογή μου για πάντα. 

Stop 8: Swarovski

screenshot-2024-05-20-at-32448-pm.png

Τίποτα δεν ανανεώνει αυτόματα ένα look όσο τα minimal κολιέ σε layering εφέ. Όταν οι αλυσίδες και τα μενταγιόν γίνονται stacked, φέρνουν μια αβίαστη κομψότητα. Η καινούρια συλλογή στα Swarovski μου τράβηξε κατευθείαν την προσοχή, καθώς ήταν απολύτως summer inspired με θέμα το βυθό της θάλασσας και φανταστικές μαργαριταρένιες λεπτομέρειες. Πρόκειται για τα it pieces του καλοκαιριού!

Stop 9: Anna Maria Mazaraki

image00022.jpeg

Φυσικά, από τα jewellery essentials δεν θα μπορούσε να λείπει ένα διακριτικό κολιέ στον καλοκαιρινό συνδυασμό του τιρκουάζ με μαργαριτάρια - και το βρήκα στην Anna Maria Mazaraki. Πρόκειται για μια all time classic επιλογή για τις λάτρεις των χρωμάτων που θα συνοδέψει άρτια κάθε καλοκαιρινό look. 


Happy shopping!

Info: Mediterranean Cosmos, 11ο χλμ εθνικής οδού, Α/Δ Θεσσαλονίκης Ν. Μουδανιών, mediterraneancosmos.gr

Φωτογραφίες: Χριστίνα Δημητριάδου