fbpixel

Search icon
Search
The house of secret gardens: Μια πολυτελής κατοικία που συνδέεται άμεσα με τη φύση
INTERIORS

The house of secret gardens: Μια πολυτελής κατοικία που συνδέεται άμεσα με τη φύση

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Spasm design


Η συγκεκριμένη πολύ ιδιαίτερη ιδιωτική κατοικία στο Ahmedabad είναι κατασκευασμένη από πέτρα Dhrangadhra -την ίδια που χρησιμοποιείται σε πολλές από τις αρχιτεκτονικές αρχαιότητες της περιοχής. Η πέτρα αυτή έχει στίγματα, υφή και χρωματισμό των οστών, διατίθεται σε μπλοκ, πλάκες και σκόνη κι έγινε η προφανής επιλογή, προερχόμενη από κάποια λατομεία κοντά στο έργο. Ακόμα, έχει την ιδιότητα να γερνάει πολύ καλά -μιας και η κυψελοειδής δομή αυτού του ψαμμίτη συγκρατεί διακεκομμένα μικροσκοπικά κενά αέρα, ενεργώντας ως μονωτικό πλαίσιο. Αυτό το στοιχείο ήταν που οδήγησε στην ιδέα της επένδυσης ολόκληρου του σώματος του σπιτιού με την πέτρα αυτή, έτσι ώστε να δίνει την αίσθηση του μονόλιθου.

1-ZsYVs.jpg

Ο σχεδιασμός αυτός επιτρέπει τον εύκολο αερισμό και τη δυνατότητα μιας απρόσκοπτης σύνδεσης με τον εξωτερικό χώρο. Η πέτρα χρησιμοποιείται σε τεράστια τετράγωνα κάθετα για να σχηματίσει μια «περιφέρεια», ένα περίγραμμα προς τους κήπους και να πλαισιώσει τα όρια, να επιτρέπει τον αερισμό και να δίνει μια αίσθηση περιορισμού και κλίμακας. Αυτό το πλαίσιο επιτρέπει στο σπίτι να δείχνει πως «βυθίζεται» στο πράσινο.

Από την είσοδο έως τον κύριο όγκο της σκάλας, οι διάδρομοι της κατοικίας είναι έτσι διαμορφωμένοι, ώστε να αυξάνεται η αίσθηση της περιήγησης ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Ακόμα και εξωτερικά, το σώμα του σπιτιού είναι προσβάσιμο μέσω ανερχόμενων σκαλοπατιών από μασίφ πέτρα, που οδηγούν σε μια υπερυψωμένη στέγη στον κήπο. Συνολικά, προωθείται η χρήση των εξωτερικών χώρων, που βρίσκονται σε άμεση πρόσβαση από όλο το σπίτι. 

Στο Ahmedabad, μερικές φορές το φως είναι πολύ έντονο και σκληρό, γι' αυτό και δημιουργήθηκαν πιο σκοτεινές επιφάνειες σε τοίχους και δάπεδα, ώστε να μειωθεί η έντονη αντανάκλαση του φωτός. 

2-S8pvD.jpg

Οι αυλές που διευκολύνουν τη συμβατική κίνηση του αέρα αποτελούν σημαντικό μέρος του παθητικού ελέγχου του κλίματος στο σπίτι, τα πέτρινα πτερύγια, οι τραχιές περικοπές προκαλούν επίσης, περιστασιακές σκιές, δημιουργώντας έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο ρυθμό σκιών και φωτός. Οι εσωτερικοί χώροι είναι διακοσμημένοι με πλούσιες επενδύσεις από ξύλο που περιέχουν ντουλάπες και μεγάλα πολυτελή μπάνια.

Τα έργα τέχνης της κατοικίας ανατέθηκαν σε τοπικούς καλλιτέχνες, ενώ πολλά αντικείμενα έχουν σχεδιαστεί από το studio SPASM συγκεκριμένα για αυτό το έργο, ώστε να εξυπηρετούν τον τρόπο ζωής, τις φιλοδοξίες και τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Ένα έργο, στο οποίο η αρχιτεκτονική είναι εμπνευσμένη και αντανακλά έναν σύγχρονο τρόπο ζωής και κουλτούρας.

Οι κήποι σχεδιασμένοι σαν επέκταση των χώρων διαβίωσης, ωριμάζουν με τα χρόνια και είναι λες και «ζωντανεύουν» με τον κινούμενο ήλιο, τα αεράκια και τη βροχή που ποτίζει το σπίτι με το φρέσκο ​​άρωμα της ξηρής γης που ξεδιψά...

3-epkYY.jpg

Ο σχεδιασμός της κατοικίας υιοθετεί μια στρατηγική στεγασμένων και υπαίθριων δωματίων. Ο στόχος άλλωστε, ήταν να παραδοθεί από τους αρχιτέκτονες ένα σπίτι που επιτρέπει στους ενοίκους του να ζήσουν μια ζωή στην «αγκαλιά της φύσης», να αισθανθούν όλες τις εποχές, να διασκεδάσουν με την οικογένεια και τους φίλους τους και να χαρούν τις χαρές μιας καλής ζωής... με τέχνη, γλυπτική και αντικείμενα που συμβάλλουν στην ηρεμία του σπιτιού. Η αρχιτεκτονική σε αυτήν την κατοικία υπηρετεί την ομορφιά και την γαλήνη που οδηγεί στην απόλυτη εσωτερική ευτυχία.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας στη gallery!