fbpixel

Search icon
Search
The Holiday: 5+1 πράγματα που δε γνωρίζατε για μία από τις πιο iconic Christmas movies
ARTS & CULTURE

The Holiday: 5+1 πράγματα που δε γνωρίζατε για μία από τις πιο iconic Christmas movies

Fun facts που θα σας κάνουν να δείτε την ταινία με... άλλο μάτι!


Αν αισθάνεστε έναν κορεσμό μετά τις διαδοχικές εξόδους και τα parties, ήρθε η ώρα να οργανώσετε κι εσείς μία movie night που θα σας μείνει αξέχαστη, απολαμβάνοντας στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης στο σπίτι σας, παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Στολίστε τον χώρο σας με λαμπάκια, ανάψτε το τζάκι, ετοιμάστε light snacks και pop-corn και μπείτε στο απόλυτο winter festive spirit! Η αλήθεια είναι πως όλοι μας έχουμε συνδέσει την Christmas period με συγκεκριμένες ταινίες και μία από αυτές, είναι το "The Holiday". Ο Jude Law, η Cameron Diaz, o Jack Black κι η Kate Winslet μας κρατούν συντροφιά κάθε χρόνο, με τη ρομαντική comedy στην οποία πρωταγωνιστούν, να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις μας. Θέλετε -μήπως- να μάθετε τα μυστικά της συγκεκριμένης ταινίας; Εμείς σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε γι' αυτήν!

Gold casting, non-stop romance!

Kate & Jack

010-a7a08b74-381.jpg

Η Νancy Meyers, που είναι και η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τη μεγάλη επιτυχία, έφτιαξε δύο εντελώς διαφορετικά ζευγάρια. Το ένα από αυτά -ωστόσο- προέκυψε με... αρκετή δυσκολία. Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η πασίγνωστη σεναριογράφος δημιούργησε το ρόλο ειδικά για τον Jack Black, μετά την ερμηνεία του στον "Rock Academy", ωστόσο, αρχικά ο ηθοποιός δεν ήταν θετικός στο ενδεχόμενο να πρωταγωνιστήσει σε μία romantic comedy. Τι ήταν αυτό που τον έκανε να πει το πολυπόθητο «ναι»; Η παρουσία της Kate Winslet! Οι δύο ηθοποιοί είχαν μία άψογη συνεργασία, με την ηθοποιό να εξομολογείται μετά το τέλος των γυρισμάτων πως: «Πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου δύσκολο να ερωτευτεί κανείς τον Jack!». Όλα έγιναν όπως έπρεπε και το τελικό αποτέλεσμα ήταν μαγικό.

Five Star Guests

mv5bmtyzmdgymjc5m15bml5banbnxkftztywotc3ndc3-v1.jpg

Στο "The Holiday", η Cameron Diaz ενσαρκώνει την Amanda Woods, μία πασίγνωστη κι άκρως πετυχημένη trailer editor στο Hollywood. Τα... fake trailers γυρίστηκαν με τη βοήθεια δύο well-known mainstream ηθοποιών, της Lindsay Lohan, την οποία γνώριζε η Nancy Meyers από τη συνύπαρξή τους στο "The Four of Us" κι ο James Franco, ενώ κι ο Dustin Hoffman πραγματοποίησε μία guest εμφάνιση σε μία από τις πιο funny scenes της ταινίας, που λατρέψαμε. Η Winslet και ο Black βρίσκονται στο τοπικό video store, ο Miles ουρλιάζει -στην κυριολεξία- στην προσπάθεια του να... τραγουδήσει κι ο πασίγνωστος ηθοποιός, τον κοιτάζει γεμάτος απορία. Αγαπημένη σκηνή!

The Houses

winter-movie-the-holiday-vicki-archer-1200x700.jpg

Στην ταινία, όλα ξεκινούν όταν η Amanda κι η Iris παίρνουν την απόφαση να αλλάξουν -για λίγο- τη ζωή τους και να περάσουν τις ημέρες των γιορτών μακριά από όλους κι από όλα, σε μία δύσκολη περίοδο γι' αυτές. Η λύση έρχεται από το HomeExchange.com, ένα website που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Ωστόσο, αυτό που ίσως δε γνωρίζετε είναι πως το ίδιο ισχύει και για τα δύο σπίτια που απολαύσαμε στην ταινία. Η τεράστια, Hollywood villa της Amanda βρίσκεται πράγματι στο Los Angeles, αλλά πρόκειται ουσιαστικά για ένα studio, ενώ η βρετανική κατοικία της Iris δημιουργήθηκε μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες! Το σπίτι καταστράφηκε μετά το τέλος των γυρισμάτων, ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι οι fans της ταινίας μπορούν να επισκεφτούν τη μικρή πόλη του Shere, για να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα στο The White Horse. Και ποιος ξέρει; Ίσως εκεί γνωρίσουν έναν άλλο Jude Law...

Improvised Scenes

zzz8pecnnvm.jpg

Η Nancy Meyers αγαπάει τους αυτοσχεδιασμούς και δεν τους φοβάται. Δε θέλει να μένουν όλοι πάντα πιστοί στο σενάριο και ζητάει από τους ηθοποιούς να είναι αυθεντικοί. Αυτό συνέβη και στο «The Holiday». Για παράδειγμα, ο χορός της Iris κατά την άφιξή της στο Los Angeles είναι μία προσθήκη, που έγινε καθαρά από την Kate Winslet, ενώ οι περισσότερες από τις ατάκες του Jack Black και της Winslet στην σκηνή του video store ήταν αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού. Ακόμη κι η παρουσία του Dustin Hoffman εκεί, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία σύμπτωση! Ο πασίγνωστος ηθοποιός του Hollywood γευμάτιζε σε ένα μέρος που βρισκόταν πολύ κοντά στο set και δεδομένου ότι διατηρεί μία πολύ καλή σχέση με την Nancy Meyers, κλήθηκε να πάρει μέρος στη σκηνή, όταν έγινε αντιληπτός από τους ανθρώπους του cast.

Cameron Diaz & Exercise

8457482b1191fbbb90ea27748bc0b021.jpg

Η αλήθεια είναι πως η Cameron Diaz ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που βρίσκονται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, διαθέτοντας ένα αψεγάδιαστο σώμα. Ωστόσο, αυτό που σίγουρα δε γνωρίζαμε είναι ότι ο ρόλος της Amanda Woods χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια και... γυμναστική. Αυτό υποστήριξε η ίδια η ηθοποιός, σημειώνοντας λίγο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων σε συνέντευξή της, πως το τρέξιμο στο χιόνι, ο χορός αλλά κι η σκηνή, όπου παράτησε το σύντροφό της, τη δυσκόλεψαν ιδιαίτερα και κατανάλωσε αρκετή ενέργεια, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα παρομοίωσε όλα αυτά, με ένα... mini workout! Εσείς τι λέτε;

Jude Law's Favorite Persons

2277791772-79f6cab47f-b.jpg

Ποια πιστεύετε πως ήταν η αγαπημένη ηθοποιός του Jude Law στην ταινία, η Kate Winslet ή η Cameron Diaz; Η απάντηση είναι, καμία από τις δύο! No! Ο Βρετανός ηθοποιός, «ερωτεύτηκε» την Miffy Englefield και την Emma Pritchard, τα δύο μικρά κορίτσια, που υποδύθηκαν τις κόρες του. Η Sophie κι η Olivia, οι κόρες του Graham, ήταν αυτές που έκλεψαν την παράσταση και το παραδέχθηκε κι ο ίδιος. «Σαν πατέρας τριών παιδιών, ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έπαιξα αυτό το ρόλο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Jude Law, ενώ δεν έκρυψε πως οι σκηνές του μαζί τους, ήταν οι αγαπημένες του. Fun fact: Στην πραγματικότητα, η μία κόρη του ονομάζεται, Sophia κι η άλλη, Iris!