fbpixel

Search icon
Search
The French way: Εύκολοι τρόποι για να εντάξετε τη γαλλική κουλτούρα στην καθημερινότητά σας
WELLNESS

The French way: Εύκολοι τρόποι για να εντάξετε τη γαλλική κουλτούρα στην καθημερινότητά σας

Do it like French girls


Λίγη γαλλική φινέτσα, απλότητα και στιλ... ίσως είναι αυτά που λείπουν από την καθημερινότητά σας. Αυτά που θα σας μετατρέψουν σε πιο ήρεμες προσωπικότητες, με πολλές δόσεις φινέτσας και κομψότητας. Υιοθετώντας λοιπόν μικρές και απλές συνήθειες από τη γαλλική κουλτούρα, μπορείτε να αλλάξετε και να βελτιώσετε το δικό σας lifestyle. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε πώς θα το καταφέρετε αυτό ανά διάφορα πεδία της ζωής σας. 

Fashion

1-X6yP9.jpg
  • Capsule Wardrobe

Η γκαρνταρόμπα σας θα πρέπει να αποτελείται από κάποια βασικά και αγαπημένα κομμάτια που σας ταιριάζουν και συνδυάζονται εύκολα και αρμονικά μεταξύ τους. Για να πετύχετε το παριζιάνικο στιλ και την κομψότητα, προτιμήστε κλασικά ρούχα με ποιοτικά υφάσματα. Το all time classic λευκό πουκάμισο, το little black dress, ένα blazer σακάκι, μία pencil φούστα κι ένα μεταξωτό μαντήλι είναι μερικά must – have items για κάθε γυναίκα.

    • Say yes to overdress

    Δε χρειάζεται να έχετε κάποια ιδιαίτερη περίσταση για να ντυθείτε καλά. Ακόμα κι αν πηγαίνετε μία βόλτα ή για ψώνια δώστε την πρέπουσα σημασία στην εμφάνισή σας κι επιλέξτε ένα casual chic outfit αντί για τον κλασικό συνδυασμό t-shirt και jeans. Προτιμήστε ένα jersey φόρεμα με ένα ζευγάρι μοντέρνα flats ή εμπλουτίστε το σύνολό σας με ένα φουλάρι και μία κλασική τσάντα τύπου Chanel.

    • Comfort over style

    Το στιλ και η κομψότητα είναι δύο στοιχεία απόλυτα συνυφασμένα με τη γαλλική κουλτούρα. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπερισχύουν έναντι της άνεσης. Επιλέξτε outfits που είναι άνετα και πρακτικά, όπως ένα υφασμάτινο παντελόνι με ένα πουκάμισο ή με ένα fashionable sweater και μία oversized τσάντα. Ολοκληρώστε το look με όμορφα και stylish flats και mules αντί για ένα ζευγάρι ψηλές γόβες.

    Beauty

    2-jXVRa.jpg
    • Less is more

    Η απλότητα είναι το μυστικό. Ακολουθήστε μία ελαφριά skincare ρουτίνα που θα σας προσφέρει απαλότητα, φρεσκάδα και λάμψη. Όσο για το makeup look σας μην υπερβάλλετε, ώστε να πετύχετε ένα φυσικό και κομψό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε μία βάση στον τόνο της επιδερμίδας σας κι επιλέξτε ένα χαρακτηριστικό του προσώπου σας όπου θα δώσετε έμφαση, τα μάτια ή τα χείλη.

      • Statement lips

      Όταν σκεφτόμαστε ένα Parisian girl, το απόλυτο χαρακτηριστικό είναι τα χείλη της. Απογειώστε το makeup look σας με καλοσχηματισμένα, bold χείλη. Τα κλασικά juicy κόκκινα χείλη αποτελούν ένα διαχρονικό must αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή. Μπορείτε να τονίσετε και να δώσετε έμφαση στα χείλη σας και με άλλες αποχρώσεις όπως ένα βαθύ burgundy ή ένα vivid pink.

      Diet

      4-B4Ewj.jpg
      • Fresh meals & wine

      Ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο της γαλλικής κουλτούρας είναι η διατροφή. Φροντίστε τα γεύματά σας να είναι σπιτικά, προσεγμένα και φτιαγμένα με φρέσκα και αγνά υλικά. Ακολουθήστε μία ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή και μην ξεχνάτε να συνοδεύσετε τα γεύματά σας με ένα ποτήρι καλό κρασί.

      • Small local spots

      Ακόμα κι αν δεν έχετε τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να προετοιμάσετε εσείς οι ίδιοι το φαγητό σας δε χρειάζεται να καταφύγετε στην εύκολη λύση. Βρείτε μικρά τοπικά καταστήματα που προσφέρουν ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις και μία cozy ατμόσφαιρα, ώστε να απολαύσετε το γεύμα σας στο έπακρο. Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο όταν κάθεστε στο τραπέζι και να απολαμβάνετε τη στιγμή, ένας καλός τρόπος να το πετύχετε είναι να αφήσετε το κινητό σας στην άκρη και να συγκεντρώνεστε στο γεύμα σας.

        Daily habits

        3-K5jll.jpg
        • Talk less, listen more

        Μία καθημερινή συνήθεια που μπορείτε να αναπτύξετε είναι αυτή του καλού συνομιλητή και ακροατή. Αποφύγετε το small talk και ξεκινήστε μία ευχάριστη συζήτηση. Το βασικό όμως είναι να δίνετε την πρέπουσα σημασία στον συνομιλητή σας, να τον ακούτε πραγματικά και να μην περιμένετε μόνο να μιλήσετε εσείς. Με αυτόν τον τρόπο θα αναπτύξετε τα social skills σας και θα είστε πιο ευχάριστοι και flexible στις κοινωνικές σας αλληλεπιδράσεις.

          • Don’t rush

          Για να εντάξετε το γαλλικό lifestyle στην καθημερινότητά σας υιοθετήστε έναν πιο αργό τρόπο ζωής. Διώξτε το στρες και τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς από την καθημερινή σας ζωή και δώστε χρόνο ώστε να απολαμβάνετε ακόμα και τα πιο μικρά και απλά πράγματα. Ακόμα και αν έχετε μία δουλειά ή υποχρέωση να ολοκληρώσετε, φροντίστε να αφιερώσετε τον κατάλληλο χρόνο, ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς άγχος και βιασύνη.