fbpixel

Search icon
Search
The Devil Wears Prada: Tα άγνωστα μυστικά από τους πρωταγωνιστές της πιο επιτυχημένης ταινίας για τη μόδα
ARTS & CULTURE

The Devil Wears Prada: Tα άγνωστα μυστικά από τους πρωταγωνιστές της πιο επιτυχημένης ταινίας για τη μόδα

Anne Hathaway και Meryl Streep μοιράζονται καλά κρυμμένες ιστορίες


Αποτελεί κατά γενική ομολογία ένα από τα πιο fashionable έργα που είδαμε ποτέ, μετρώντας εκατομμύρια οπαδούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη από το 2006, όταν και προβλήθηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το The Devil Wears Prada μπήκε στη ζωή μας αρκετά χρόνια πριν, ωστόσο μέχρι και σήμερα, πολλοί είναι αυτοί που το μνημονεύουν. 

meryl-streep-the-devil-wears-prada.jpg

Πρόκειται για μία ταινία που μας έδειξε από μέσα τον λαμπερό, αλλά και σκληρό κόσμο των περιοδικών, με τις Anne Hathaway, Meryl Streep κι Εmily Blunt να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ωστόσο, αν θεωρείτε πως γνωρίζετε τα πάντα γύρω από τη συγκεκριμένη ταινία, μάλλον κάνετε λάθος!

Συνεχίστε να διαβάζατε, για να μάθετε τα κρυμμένα μυστικά του έργου!

The story

First things first. Η ταινία κινείται γύρω από τη ζωή της Anne Hathaway, που υποδύεται μία νεαρή κοπέλα που μπαίνει σε έναν νέο -γι’ αυτή χώρο- και δοκιμάζει τις δυνάμεις της, καθώς εργάζεται ως προσωρινή γραμματέας σε μεγάλο γυναικείο περιοδικό. Η εκδότρια του Runway όμως, την οποία ενσαρκώνει η Meryl Streep, είναι κάτι παραπάνω από δύσκολος χαρακτήρας και πολύ σύντομα, της κάνει τη ζωή "κόλαση". Η Andy (Anne Hathaway) έχοντας δεχτεί αρκετή πίεση, αναγκάζεται να υιοθετήσει έναν νέο τρόπο ζωής και μεταλλάσσεται σε έναν δύσκολο χαρακτήρα, διώχνοντας μακριά τους δικούς της ανθρώπους, όμως στο τέλος έρχεται η μεγάλη ανατροπή. Ο ρόλος της Streep κι ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε τον χαρακτήρα της Miranda Priestly, αποτελούν μέχρι και σήμερα θέμα συζήτησης και δεν είναι τυχαίο ότι για τους fashion lovers η ταινία ανήκει στην κατηγορία των must see.

The secrets

  • Για να κάνει δικό της το ρόλο της Andy, η Anne Hathaway χρειάστηκε να δώσει μία αρκετά μεγάλη μάχη, καθώς βρήκε απέναντί της σπουδαίες ηθοποιούς, όπως η Kirsten Dunst, η Kate Hudson, η Scarlett Johansson κι η Natalie Portman κι ήταν αυτή που… επικράτησε. Μεγάλες “αντιπάλους” είχε όμως κι η Meryl Streep, καθώς το δικό της ρόλο διεκδίκησαν επίσης οι Glenn Close, Michelle Pfieffer και Catherine Zeta-Jones. Ωστόσο, στη δική της περίπτωση τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά, καθώς όπως έχει σχολιάσει: "Δεν είχα πρόθεση να παίξω την Anna Wintour. Με ενδιέφερε η θέση της στο περιοδικό της. Ήθελα να πάρω επάνω μου, τα βάρη που είχε εκείνη". Τελικά, ήταν αυτή που πήρε το ρόλο κι εκ του αποτελέσματος, μπορούμε να πούμε πως ήταν η κατάλληλη επιλογή.
mv5bmjexnja2nju1mv5bml5banbnxkftztcwnjaynzgymw-v1-sy1000-cr0-0-1510-1000-al-00.jpg

  • Σήμα κατατεθέν της Miranda, ήταν αναμφίβολα τα μαλλιά της, ωστόσο η Meryl Streep έπρεπε να… παλέψει για να έχει λευκά μαλλιά κι όχι γκρι. "Ήταν πολύ άσχημο! Αισθανόμουν στενοχωρημένη στο trailer. Τους άκουγα όλους να διασκεδάζουν και να γελάνε κι ήταν σαν να έχω κατάθλιψη. Ίσως είναι αυτό το τίμημα του να είσαι αφεντικό", ανέφερε η έμπειρη ηθοποιός, θέλοντας να περιγράψει όσα βίωσε.
  • Στην αρχή, η Patricia Field δυσκολεύτηκε πολύ να πείσει διάσημους σχεδιαστές να δώσουν τα κομμάτια τους στην ταινία, υπό το φόβο της Anna Wintour. Όπως αποκάλυψε ο παραγωγός της ταινίας, David Frankel, η Miuccia Prada ήταν η πρώτη που είπε το "ναι", γνωρίζοντας ότι δε θα υπήρχε κανένα απολύτως θέμα από τη μεριά της σιδηράς κυρίας της βιομηχανίας της μόδας και αρχισυντάκτριας της αμερικάνικης Vogue και στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλοι.
  • Η Meryl Streep παραδέχθηκε πρόσφατα δημόσια, πως ένα από τα πράγματα που τη «σημάδεψαν», ήταν η μεγάλη ανταπόκριση από το ανδρικό κοινό, αφού βγήκε η ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες. "Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου, που ήρθαν τόσοι πολλοί άνδρες σε μένα και μου είπαν ότι ήξεραν ακριβώς πως αισθανόμουν στην ταινία. Άνθρωποι που διοικούσαν μεγάλες εταιρίες κι επιχειρήσεις, μου έλεγαν ότι κανείς δεν μπορεί να τους καταλάβει πραγματικά. Ήταν πολύ δύσκολο να βλέπω έναν άνδρα να μου λέει ότι αισθάνεται έτσι".
wyrqurgnumzawyclqqwaw7z2sq.jpg

  • Ένα από τα ερωτήματα που υπάρχουν μέχρι και σήμερα, είναι το αν θα υπάρξει το sequel της ταινίας. Σύμφωνα με τον Frankel, δεν έχει γίνει καμία τέτοια κουβέντα. Ο παραγωγός της ταινίας έδωσε προσφάτως τη συγκεκριμένη απάντηση, ωστόσο δεν έκλεισε οριστικά αυτό το κεφάλαιο και μένει να φανεί αν όντως θα υπάρξει συνέχεια. Το πιθανότερο σενάριο όμως είναι να μη συμβεί αυτό.
  • Ο Adrien Grenier, o ηθοποιός που υποδύθηκε τον σύντροφο της Andy, Nate, τον γνωστό σε όλους για την κάθε άλλο αλλά παρά υποστηρικτική συμπεριφορά του προς την ίδια, εκμυστηρεύτηκε ότι έμεινε έκπληκτος όταν άκουσε για πρώτη φορά την αντίληψη ότι ο χαρακτήρας του ήταν ο πραγματικός «κακός» της ταινίας. «Ίσως επειδή εκείνη την εποχή δεν ήμουν ούτε εγώ ώριμος ως άντρας, όπως και o Nate, δεν μπορούσα να δω τις αδυναμίες του». Η αλήθεια είναι πως ο Nate δεν είχε μεγαλώσει όπως η Andy... εκείνη χρειαζόταν περισσότερα από τη ζωή και το κατάφερε. Δεν μπορούσε να την στηρίξει όπως ήθελε, επειδή ήταν ένα εύθραυστο, τραυματισμένο αγόρι». Ενώ συνέχισε λέγοντας, «Εκ μέρους όλων των Nates εκεί έξω, ελάτε! Κάντε ένα βήμα παραπάνω!»

Τhe musical

Μπορεί να μην υπάρχει part 2 για την ταινία, ωστόσο το best seller μυθιστόρημα και κινηματογραφική επιτυχία, διασκευάστηκε σε musical και θα ανεβεί στο Broadway. Η παράσταση θα φέρει την υπογραφή του θεατρικού συγγραφέα, Paul Rudnick, ενώ τη μουσική επένδυση έχει αναλάβει ο Elton John. Η πανδημία πήγε την πρεμιέρα λίγο πιο πίσω χρονικά και το πολυαναμενόμενο musical θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση τον Ιούλιο του 2022, οπότε χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή…