fbpixel

Search icon
Search
The Denim Rules: Οι κανόνες styling στα τζιν της νέας σεζόν
THE LOOK

The Denim Rules: Οι κανόνες styling στα τζιν της νέας σεζόν

Το τζιν θα είναι ξανά το key-item της συλλογής μας


Οι τάσεις και όσα θα μας απασχολήσουν από την fall/winter '21 έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Ένα από τα κομμάτια, που παρατηρούμε ότι παραμένει κλασική αξία, δεν είναι άλλο από το διαχρονικό τζιν. Μπορεί να έχει «επιβιώσει» και να έχει αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο μέσα στις δεκαετίες, ωστόσο πολλές φορές του «πάει» η ανανέωση. Ο τρόπος για να το αναδείξετε; Μα φυσικά να το συνδυάσετε με τον σωστό τρόπο, να ακολουθήσετε τις τάσεις της νέας σεζόν, να το επιλέξετε στο hot colours του ακολουθώντας τους απόλυτους denim rules που σας παρουσιάζουμε παρακάτω. 

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να είστε in fashion, day ot night!

1. The trends 

Αν δεν έχετε ήδη ένα στη συλλογή σας, τα high waist denim pants θα γίνουν η ιδανική επιλογή σας για τη φθινοπωρινή περίοδο. Χαρακτηρίζονται από κομψότητα χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλετε ιδιαίτερη προσπάθεια για να τα αναδείξετε. Έχετε τη δυνατότητα να τα φορέσετε από το πρωί μέχρι τη βράδυ, από τις εμφανίσεις στο γραφείο μέχρι τη βραδινή σας έξοδο για φίλους. Για ευέλικτα σύνολα αρκεί μόνο να τα συνδυάσετε με το λευκό σας πουκάμισο -προτιμήστε τα puff sleeves ή τα oversized για πιο updated looks- και ολοκληρώστε μ' ένα ζευγάρι sneakers ή μπαλαρίνες για να ακολουθήσετε το στιλ των Γαλλίδων. Όσον αφορά τα αξεσουάρ επιλέξτε μία τσάντα σε έντονο χρώμα, για να χαρίσετε δυναμική στην εικόνα σας.


High Rise Straight-Leg Jeans, Etro, Intervista

Vintage beach jeans, MAX&Co

2. How to style it 

Image source: @stealthelook

Το τζιν ύφασμα είναι το πιο πρακτικό και «αξιόπιστο» ύφασμα, το οποίο μπορεί να έχει μία γυναίκα στη γκαρνταρόμπα της. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, οι fashion experts και οι απανταχού fashionistas, μας προτείνουν με «κλειστά μάτια» να το φοράμε all the way. Δεν υπάρχει κάτι πιο μοντέρνο για την επόμενη σεζόν, από ένα total denim look. Ο πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος για να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο σύνολο είναι ένα denim suits. Τζιν σακάκι μαζί με παντελόνι θα χαρίσουν αρμονία και extra πόντους στην εικόνα σας. Παρόλα αυτά, αν ανήκετε στους τολμηρούς και επιθυμείτε να πειραματιστείτε με την εικόνα σας, τότε επιχειρήστε να συνδυάσετε δύο διαφορετικά κομμάτια ακόμα και σε αντίθετες αποχρώσεις. Διατηρήστε τα αξεσουάρ σε ουδέτερους τόνους και σχέδια για να λειτουργήσουν συμπληρωματικά. 


Saharienne denim jacket, Saint Laurent, Luisa.com
Denim shirt, See By Chloé, Mytheresa.com

3. The colours 

Έχετε αντιληφθεί τη σημαντικότητα που έχουν τα χρώματα σε ολόκληρη τη γκαρνταρόμπα μας. Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και στις αποχρώσεις του denim trouser. Αν επιθυμείτε να χαρίσετε μία πινελιά κομψότητας στα every day looks σας, τότε το γκρι και το ανοιχτόχρωμο μαύρο είναι οι ιδανικές επιλογές. Από την άλλη πλευρά, το λευκό προσδίδει φωτεινότητα, classy αισθητική και πολύ αισιόδοξη διάθεση. Όποιο χρώμα κι αν επιλέξετε από τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε άκρως fashionable outfits. Με το λευκό σχέδιο έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το πολυπόθητο total white, μαζί με άσπρα αθλητικά παπούτσια και t-shirt. 


Mom-fit jeans, Marella
Flared High Jeans, H&M

4. The sustainability 

Image source: @stealthelook

Η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μέλημα όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με τη μόδα. Το τζιν ανήκει στην κατηγορία των υφασμάτων που ξοδεύουν πολλές πηγές ενέργειας για να κατασκευαστούν. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές της Greenpeace, για τη δημιουργία ενός denim παντελονιού χρειάζονται περίπου 7000 λίτρα νερό. Ευτυχώς όμως, πλέον, υπάρχουν πολλά νέα brands που προσπαθούν διαρκώς να αποφύγουν αυτή την οικολογική καταστροφή στοχεύοντας στην παραγωγή βιώσιμων jeans. Είτε πρόκειται για την ανακύκλωση του νερού ή των υφασμάτων, είτε για τη χρήση βιολογικού βαμβακιού δεν είναι λίγα τα trademarks που έχουν φέρει με διάφορους τρόπους το θέμα της οικολογικής καταστροφής στο προσκήνιο. Γι' αυτόν το λόγο, φροντίστε να επενδύετε σε βιώσιμα τζιν παντελόνια. Οι επιλογές πλέον είναι πολλές!


Embroidered organic mid-rise slim-leg jeans, Stella McCartney, Net-a-porter.com
Straight leg jeans, Nanushka