fbpixel

Search icon
Search
The Crown: Αναστάτωση έχει φέρει στο Buckingham η κυκλοφορία της 4ης σεζόν με την πριγκίπισσα Diana
ARTS & CULTURE

The Crown: Αναστάτωση έχει φέρει στο Buckingham η κυκλοφορία της 4ης σεζόν με την πριγκίπισσα Diana

Η αποτύπωση μιας σκληρής προσωπικότητας του Κάρολου και η ιδιαίτερη σχέση της βασίλισσας με την Margaret Thatcher


Διανύοντας μια περίοδο γεμάτη αμφιβολίες, αλλά και νέα κοινωνικά δεδομένα, ένα θέμα που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας σκηνής των media, δεν είναι άλλο από την πρόσφατη κυκλοφορία της 4ης σεζόν της πολυσυζητημένης σειράς The Crown (τα νέα 10 επεισόδια είναι ήδη διαθέσιμα στο Netflix από την περασμένη Κυριακή). Είναι αλήθεια πως με σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ολόκληρο τον κόσμο «εγκλωβισμένο» στο σπίτι, η διέξοδος που προσφέρει ένα sitcom, που εξιστορεί ίσως μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ιστορίες στον κόσμο των royals, αυξάνει τη «δίψα» για παρακολούθηση και επακόλουθο σχολιασμό. 

4-RLk8p.jpg

To άξιο λόγου ωστόσο, στην εν λόγω καινούρια σεζόν της σειράς, συναντάται στο γεγονός πως η βασιλική ιστορία έχει φτάσει πλέον στην είσοδο της πριγκίπισσας Diana στο Παλάτι, στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο και όλα αυτά, τη στιγμή που η τότε Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Margaret Thatcher, διαθέτει στα χέρια της τα ηνία του κράτους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... 

Η ήρεμη δύναμη της Diana αποτελούσε πάντα την Αχίλλειο πτέρνα των Βρετανών, καθώς η λατρεία που έχουν στην αδικοχαμένη πριγκίπισσα φαίνεται πως θα συνεχίσει να δημιουργεί νέα ερωτήματα σχετικά με τη ζωή της στο Buckingham, αλλά και μετά από αυτό. Αυτό φαίνεται να είναι και ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» των royals αυτήν τη στιγμή, καθώς κάθε απεικόνιση του βίου της φέρνει νέα προβλήματα στο Παλάτι. 

3-3bOV4.jpg

Αυτήν τη φορά, η καταπληκτική και αρκετά νεαρή -μόνο 25 ετών- ηθοποιός, Emma Corrin, καταφέρνει να «εξαπατά» το βλέμμα και να θυμίζει εξαιρετικά σε κάθε αδέξια κίνηση και αμήχανη ματιά την πριγκίπισσα. Ξεκινώντας διστακτικά την είσοδο της στη σειρά -όπως ακριβώς και η Diana στο Παλάτι- απεικονίζει υπέροχα την ανάγκη της ίδιας για αγάπη και προσοχή. Κάτι που φαίνεται πως δεν πήρε ποτέ από τον σύζυγό της, πρίγκιπα Κάρολο, καθώς αυτός παρουσιάζεται απόμακρος, σκληρός -σχεδόν αναίσθητος- προς τη θέαση της καινούριας του αγαπημένης, αφού σύμφωνα με την ιστορία αλλά και τα βρετανικά tabloids είχε μάτια μόνο για την Camila.

Αυτό είναι κάτι που σύμφωνα με τα διεθνή μέσα φαίνεται να έχει ενοχλήσει βαθιά τη βασιλική οικογένεια και ιδιαίτερα τον ίδιο τον Κάρολο, καθώς μπορεί αυτός να μην αντιτίθεται δημόσια στη σειρά, ωστόσο φιλικά προσκείμενα δημοσιεύματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στον βρετανικό τύπο, υποστηρίζοντας εκείνον και στοχοποιώντας την διαδικτυακή πλατφόρμα για εκμετάλλευση της προσωπικής του ζωής. 

2-P4JFu.jpg

Κατηγορώντας το Netflix για διαστρέβλωση γεγονότων που ανήκουν στο παρελθόν και τα οποία προκαλούν συναισθηματική «ζημιά» στη βασιλική οικογένεια, ο Κάρολος αλλά και ο Πρίγκιπας William όσο και η Kate Middleton παρουσιάζονται αρκετά ενοχλημένοι από τα όσα προβάλλονται στη σειρά. Από την αντίπερα όχθη, σκάνδαλο στο Ηνωμένο Βασίλειο και μια σπίθα προβληματισμού έχει δημιουργήσει η στάση των Meghan & Harry, οι οποίοι δεν δείχνουν να έχουν τοποθετηθεί και να διατηρούν φυσικά στο ακέραιο το συμβόλαιο τους με την πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος ο Harry έχει έρθει αντιμέτωπος με το Παλάτι, ακριβώς όπως συνήθιζε να κάνει και η μητέρα του, χαράζοντας τη δική του πορεία.

7-D5kDv.jpg

Από τη στιγμή της πρώτης γνωριμίας του ζευγαριού μέχρι και τον πολυσυζητημένο γάμο τους, αλλά και το κυνηγητό από τους paparazzi της εποχής, ο ρόλος της Diana φαίνεται ξεκάθαρος: Ένα κορίτσι που ήθελε να ζήσει, να αποφύγει τα στερεότυπα της εποχής και να «λάμψει» ανάμεσα στο πλήθος -πράγμα που κατάφερνε επιτυχώς, με την ολοένα και αυξανόμενη ανεπιτήδευτη γοητεία της.  

Η νεαρή Emma Corrin μαγεύει τον θεατή από την πρώτη στιγμή που εμφανίζεται στην οθόνη του, έτσι ακριβώς όπως συνήθιζε να κάνει και η Diana. Τα προσεγμένα έως και την τελευταία λεπτομέρεια σύνολά της, μέχρι τα καστανόξανθα κοντά μαλλιά της, η Corrin βάζει στον στόχαστρο το βλέμμα μας και προκαλεί με τα δικά της γαλανά παιχνιδιάρικα μάτια την προσοχή μας, που θυμίζουν τρομακτικά την πριγκίπισσα.

8-4NXBa.jpg

Σε αυτό το σημείο ωστόσο, πρέπει να γίνει αναφορά και στην εξαιρετική υποκριτική ικανότητα του Josh O'Connor, ο οποίος υποδύεται τον πρίγκιπα Κάρολο, δίνοντάς του μια μοναδική γοητεία που δύσκολα καταφέρνει να αποκτά στην πραγματικότητα. Η αυθάδεια και παράλληλα η προσκόλληση στα βασιλικά καθήκοντα και τους τύπους που χαρακτηρίζουν τον Πρίγκιπα της Ουαλίας γίνονται εμφανή από την πρώτη του σκηνή, ενώ οι μορφασμοί και ο χλευαστικός τόνος της φωνής του ταιριάζουν απόλυτα σε έναν άνδρα που φαίνεται πως δεν μπορούσε να πάρει στα χέρια του την ίδια του τη ζωή.

Queen Elizabeth vs Margaret Thatcher

1.png

Ως ένας άλλος αστερίσκος - υποσημείωση στην πλοκή, εμφανίζεται η σχέση της βασίλισσας Ελισάβετ με την τότε πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Margaret Thatcher. Το ταμπεραμέντο της αξεπέραστης ως Ελισάβετ, Olivia Colman, ενώνεται φανταστικά με την εξαιρετική βρετανική προφορά της Gillian Anderson, η οποία σε συνεπαίρνει από τα πρώτα λεπτά.

6-rdTsa.jpg

Δύο κυριαρχικές γυναίκες, που δείχνουν πως έχουν την ίδια λατρεία στην εξουσία και στην έννοια του καθήκοντος, που ωστόσο βρίσκονται στις δύο αντίπερα όχθες αυτής. Στα επεισόδια θα παρακολουθήσετε μερικούς από τους πιο captivated διαλόγους τους, που θα σας μεταφέρουν απόλυτα στο ιδιαίτερα εχθρικό κλίμα που επικρατούσε όταν αυτές οι δύο κυρίες συναντιούνταν.

Που τελειώνει η αλήθεια και ξεκινάει η μυθοπλασία λοιπόν...; Η απάντηση βρίσκεται στο χέρι σας!