fbpixel

Search icon
Search
Τhe Big Deal: Η Ελλάδα μπαίνει σε μία νέα εποχή και το Facebook εξαγοράζει ελληνική startup
#GREEKSDOITBETTER

Τhe Big Deal: Η Ελλάδα μπαίνει σε μία νέα εποχή και το Facebook εξαγοράζει ελληνική startup

Μία σπουδαία συμφωνία με τεράστια σημασία!


Μία νέα σελίδα ανοίγει για την Ελλάδα και μία νέα, σπουδαία συμφωνία είναι έτοιμη να πάρει επίσημη μορφή. Η Meta Platforms, η μητρική εταιρία του Facebook, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την ίδρυση ελληνικής θυγατρικής εταιρίας, αλλά και για την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας προηγμένης ηχητικής τεχνολογίας, Accusonus. Με τη χώρα να έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να αφήνει πίσω της όσα προηγήθηκαν, ξεκινάει μία νέα εποχή, που περιλαμβάνει πολλές, σημαντικές συμφωνίες κι αναμένεται να προστεθούν ακόμη περισσότερες. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για όλη την Ελλάδα και μία κίνηση, που έχει τεράστια σημασία για το παρόν και το μέλλον της!

Η Ελλάδα μπαίνει σε ένα νέο μονοπάτι!

The big deal

2-PBNIx.jpg

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η Meta Platforms, Inc. είναι η μητρική εταιρία του Facebook, που ήταν αρχικά γνωστή ως Facebook Inc. Η μετονομασία της ανακοινώθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 2021 από τον Mark Elliot Zuckerberg. Εδώ και μερικούς μήνες -λοιπόν- ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποκτήσει η Meta Platforms πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στην Accusonus, προσφέροντας επιπλέον κεφάλαια για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της, ενώ επικεφαλείς της εταιρίας θα παραμείνουν οι ιδρυτές της Αλέξανδρος Τσιλφίδης, Ηλίας Κοκκίνης και Michael Tzannes. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, η δραστηριότητα της Accusonus στην Ελλάδα κι ειδικότερα στην Αθήνα και στην Πάτρα, όπου βρίσκονται τα γραφεία της, θα συνεχιστεί κανονικά και θα αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Στόχος του συγκεκριμένου deal, είναι η ελληνική startup να παρέχει τις λύσεις ήχου που απαιτεί ο κόσμος εικονικής πραγματικότητας ή metaverse που αναπτύσσει ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός. Μetaverse είναι όρος που περιγράφει τη σύζευξη της πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας με αποτέλεσμα την επαυξημένη πραγματικότητα στο πλαίσιο των κοινωνικών δικτύων. Η χρηματιστηριακή αξία της Meta στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει φτάσει ακόμη και στα 853 δισεκατομμύρια δολάρια και πλέον, ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί η Meta Hellas, θυγατρική με ελληνικό ΑΦΜ, που θα προσφέρει θέση εργασίας σε αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενους, την ώρα που παγκοσμίως, απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. Από τις αρχές του Σεπτέμβρη του 2021, στελέχη της Meta Platforms ήρθαν σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αξιολογηθεί η προοπτική της ίδρυσης μίας θυγατρικής εταιρίας στη χώρα, με φόντο μεταξύ άλλων και τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίες. Μετά από τις απαραίτητες επαφές που έγιναν, οι δύο πλευρές βρήκαν τη χρυσή τομή. Τι σημαίνει αυτό; Εφόσον ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος της συμφωνίας, μία ελληνική εταιρία θα τρέχει ένα σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας τεχνολογίας!

H αυτοκρατορία του Zuckerberg επεκτείνεται

1.jpeg

Ο Mark Elliot Zuckerberg ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες, τη δημιουργία μητρικής εταιρίας με την ονομασία «Meta», που βασίζεται στην ελληνική λέξη «μετά», παρουσιάζοντας το όραμά του για την κατάκτηση του νέου ψηφιακού κόσμου που παρατηρούμε να δημιουργείται μπροστά μας, το Metaverse. «Δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε αυτό το μακροπρόθεσμο όραμα και αναμένουμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας για τα επόμενα αρκετά χρόνια», ανέφερε η εταιρία τον περασμένο Οκτώβρη, ενώ ο ίδιος ο δημιουργός της, έχει σημειώσει σε επίσημες τοποθετήσεις του πως μέσα στα επόμενα χρόνια, η Meta δε θα είναι απλά μία εταιρία κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μια επιχείρηση που επικεντρώνεται στο metaverse. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία νέα πραγματικότητα, η οποία συναποτελείται από τον κανονικό κόσμο, το πεδίο της εικονικής πραγματικότητας κι αυτό της ενισχυμένης πραγματικότητας.

Όσον αφορά στην επιχειρηματική κίνηση που αφορά και την Ελλάδα, καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις της Meta Platforms, έπαιξε το γεγονός ότι η ώρα μας κατάφερε στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων να προσελκύσει επενδύσεις από τεχνολογικούς κολοσσούς του χώρου, όπως η Microsoft, η Amazon Web Services κι η Digital Realty, που εξαγόρασε την ελληνική Lamda Helix. Με οδηγό τα μεγάλα αυτά deal, ανοίγει μία ακόμη νέα, χρυσή σελίδα για τη χώρα, που αν μη τι άλλο προκαλεί χαμόγελα και γεννά αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη περίοδο...