Μερικά χρόνια πριν δύο φίλοι, ο Ron Simpson και ο Julien Zaal, ονειρεύονταν να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο εστιατόριο με βασικό πρωταγωνιστή το αβοκάντο. Με προσεκτικά βήματα κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τελικά το όνειρό τους κι έτσι το 2017 το εστιατόριο The Avocado Show άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Σύντομα έγινε το talk of the town και το πρώτο διάστημα ήταν σχεδόν αδύνατον να βρει κανείς διαθέσιμο τραπέζι. Μέσα σε λίγους μήνες οι φωτογραφίες με τα περίτεχνα πιάτα τους στα social media άρχισαν να γίνονται viral, σε παραπάνω από 60 χώρες, διαδίδοντας ταχύτατα τη φήμη του.
The menu
Σχεδόν όλα τα πιάτα που θα βρείτε στο μενού έχουν ως βασική πρώτη ύλη το νόστιμο και υγιεινό φρούτο. Λαχταριστές κρέπες με φρούτα και αβοκάντο, δροσερά smoothies με εξαίσιες γεύσεις και συστατικά που θα σας χαρίσουν ενέργεια, καθώς και το ιδιαίτερα δημοφιλές The Burger Bun, όπου το αβοκάντο αντικαθιστά ουσιαστικά το ψωμί, είναι μερικές μόνο από τις γευστικές επιλογές που θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε. Last but not least, το στήσιμο των πιάτων θυμίζει πραγματικά μικρά έργα τέχνης, που λυπάται να χαλάσει κανείς, και το περιβάλλον του εστιατορίου χαρακτηρίζεται από πολλούς με μία μόνο λέξη ως «ινσταγκραμικό».
The restaurants
Με πολλές χιλιάδες followers στα social media και φανατικούς πελάτες, η επιτυχία τους οδήγησε γρήγορα στο να προσθέσουν άλλα δύο εστιατόρια στην αλυσίδα τους. Ένα στην καρδιά των Βρυξελλών, και λίγο αργότερα ένα ακόμα στο Άμστερνταμ.
Μέσα στους ερχόμενους μήνες θα εγκαινιάσουν μάλιστα τρία νέα εστιατόρια, στη Μαδρίτη, το Λονδίνο και το Παρίσι.
Οι δύο ιδιοκτήτες ακολουθώντας το μότο “With great power comes great responsibility” ταξίδεψαν σε μακρινούς προορισμούς όπως στη Χιλή, το Μεξικό, το Περού και τη Νότια Αφρική, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τους προμηθευτές τους και να είναι σίγουροι όχι μόνο για την ποιότητα της πρώτης τους ύλης, αλλά και για τη βιωσιμότητά της.
The eco-friendy plan
Η κοινωνική ευθύνη των παραγωγών που τελικά συνεργάστηκαν, τόσο προς τις κοινότητες των περιοχών τους, όσο και προς τον σεβασμό για τη φύση, αποτέλεσε για τους δύο επιχειρηματίες βασικό κίνητρο για την επιλογή συνεργασίας. Όμως, η ευαισθητοποίησή τους δε σταμάτησε εκεί. Σε συνεργασία με την εταιρία Nature’s Pride γύρισαν ένα μικρό ντοκιμαντέρ σχετικά με τη βιωσιμότητα του αβοκάντο στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Πιο συγκεκριμένα, το 2018 θέλοντας να φέρουν το αβοκάντο ακόμα πιο κοντά στον κόσμο, έφτιαξαν μαζί με την αγαπημένη τους food creator, Colette Dike, ένα βιβλίο με 40 διαφορετικές συνταγές για εντυπωσιακά και νόστιμα πιάτα, το οποίο μπορεί κανείς να παραγγείλει μέσω του e-shop τους.
Εάν είστε λάτρεις του αβοκάντο και βρεθείτε σε ένα από τα εστιατόρια της διάσημης αλυσίδας κάποια στιγμή μελλοντικά θα νιώσετε πως προσγειωθήκατε στον απόλυτο γευστικό παράδεισο, που θα εξιτάρει όχι μόνο τον ουρανίσκο σας, αλλά ταυτόχρονα και την αισθητική σας! Και αν οι συγκεκριμένοι ευρωπαϊκοί προορισμοί δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σας, μην ανησυχείτε, μιας και ο μεγάλος στόχος των ιδιοκτητών είναι να δημιουργήσουν από ένα The Avocado Show σε κάθε πιθανή πόλη. Και να τη γεμίσουν με γεύση και χρώματα!
Δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό στη gallery.
Φωτογραφίες: The Avocado Show media & press