fbpixel

Search icon
Search
Θα ήταν ο Shakespeare σήμερα καλός blogger;
LIFE & CAREER

Θα ήταν ο Shakespeare σήμερα καλός blogger;

Τα καινοτόμα προγράμματα Αγγλικής Φιλολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια είναι ό,τι ακριβώς αναζητάτε


Μήπως πιστεύετε κι εσείς ότι οι σπουδές στην Αγγλική Φιλολογία οδηγούν αποκλειστικά και μόνο σε καριέρα διδασκαλίας; Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Καινοτόμα προγράμματα Αγγλικής Φιλολογίας προσφέρουν πλέον αυτό που ψάχνει η αγορά. Όπως λέει μια έρευνα της Google (“Project Oxygen”, 2013), «οι απόφοιτοι της Αγγλικής Φιλολογίας συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο επιθυμητούς υπαλλήλους» σε μεγάλους οργανισμούς και εταιρίες.

Το «κλειδί» βρίσκεται στην λέξη «δεξιότητες», δηλαδή ικανότητες πάνω και πέρα από τη γνώση. Για να πετύχει κανείς σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις ικανότητές του. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όταν σπουδάζω μια επιστήμη όπως αυτή της Αγγλικής Φιλολογίας ετοιμάζομαι για επιτυχημένη καριέρα αλλά παράλληλα μαθαίνω να αντιμετωπίζω και τις απαιτήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου κόσμου.

Πώς το πετυχαίνουν αυτό τα καινοτόμα ακαδημαϊκά προγράμματα;

Προγράμματα όπως αυτό της Αγγλικής Φιλολογίας και Νέων Μέσων του ACT προσφέρουν στους σπουδαστές τους μια γκάμα μαθημάτων που συνδυάζει το παραδοσιακό με το καινοτόμο όχι μόνο σε επίπεδο ακαδημαϊκής ύλης, αλλά και στον τρόπο προσέγγισης και διαδικασίας. Οι σπουδαστές θα δουλέψουν σε ομαδικές εργασίες, θα ακονίσουν την κριτική τους σκέψη, θα μάθουν να επικοινωνούν, να επιχειρηματολογούν, να παίρνουν αποφάσεις. Με τις δυνατότητες που τους παρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι σπουδαστές θα γνωρίσουν τον Shakespeare αλλά παράλληλα θα αναρωτηθούν αν θα ήταν σήμερα ένας καλός blogger, και θα φτιάξουν και το προσωπικό τους blog ως μέρος του μαθήματος «Πώς επικοινωνούμε με τα Νέα Μέσα». 

anatolia.jpg

Θα επιλέξουν να πάρουν και ένα μάθημα πάνω στην διαφήμιση ώστε να δουν πώς αυτές οι 1700 λέξεις που εικάζεται ότι επινόησε ο Shakespeare βοηθούν να γίνει κάποιος επιτυχημένος κειμενογράφος. Μέσα από τα κείμενα της λογοτεχνίας και τις συζητήσεις στην τάξη θα εδραιώσουν τις προσωπικές τους αξίες και θα μάθουν να σέβονται τις αξίες των άλλων. Έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθήματα και από άλλα γνωστικά αντικείμενα, όπως μάρκετινγκ, Photoshop, δημόσιες σχέσεις, ιστορία και κινηματογράφος, οι σπουδαστές ουσιαστικά «χτίζουν» μια στέρεα βάση γνώσεων και δεξιοτήτων, που θα τους επιτρέπει να ελίσσονται και να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της εποχής, σε όποια δουλειά κι αν βρίσκονται.

Οι απόφοιτοι ενός τέτοιου τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας θα εξακολουθήσουν να γίνονται καλοί καθηγητές και καλές καθηγήτριες, Θα μπορούν να γίνονται όμως και πολλά άλλα.

ACT for a reason. Μάθετε περισσότερα για το Bachelor’s στην Αγγλική Φιλολογία και Νέα Μέσα του ACT.