Διαλείμματα στο σχολείο, παιδικά parties, βαπτίσεις και δεξιώσεις: Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο και οι γλυκές και αλμυρές απολαύσεις τα συντροφεύουν σε μερικές από τις πιο δυνατές στιγμές της ζωής τους. Γι' αυτό, λοιπόν, αξίζει να αφιερώσετε μερικό από τον χρόνο σας και να τον αξιοποιήσετε φτιάχνοντας τις πιο funky συνταγές που σίγουρα θα ξετρελάνουν τους μικρούς σας αγαπημένους, αλλά και τους καλεσμένους σας σε περίπτωση που τις επιλέξετε για κάποιο event.
Ανακαλύψτε τες και δοκιμάστε να τις εκτελέσετε!
Cupcakes με ζαχαρόπαστα
Υλικά:
- 2 αβγά, μεσαία
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γρ. γάλα
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 20 γρ. κακάο
- 50 γρ. ζαχαρόπαστα κόκκινη
- 50 γρ. ζαχαρόπαστα λευκή
- 50 γρ. ζαχαρόπαστα πράσινη
- 50 γρ. ζαχαρόπαστα, γαλάζια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τις ειδικές θήκες σιλικόνης σε φόρμα για muffins ή σε ένα ταψάκι και γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τα 2/3 στις φόρμες σιλικόνης. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν. Απλώνουμε τη ζαχαρόπαστα με τον πλάστη πάνω σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή ανάμεσα από δύο λαδόκολλες με ζάχαρη άχνη μέχρι να έχει πάχος περίπου 0,5 εκ. Κόβουμε με τα κουπ πατ αστεράκια ή με τα στρογγυλά και απλώνουμε με το πινέλο λίγο νερό. Για να κολλήσουν τα κομμάτια της ζαχαρόπαστας μεταξύ τους. Καλύπτουμε τα cupcakes και σερβίρουμε.
Rainbow πίτσα
Υλικά:
- 450 γρ. κουνουπίδι
- 2 αβγά
- 150 γρ. αμύγδαλα, πούδρα
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 100 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 200 γρ. ντοματίνια
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές πορτοκαλί
- 2 κρεμμύδια
- 100 γρ. κουνουπίδι
- 1 ραντίτσιο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και τοποθετούμε μέσα 2 μεγάλα ταψιά για να ζεσταθούν, όμως από την ανάποδη πλευρά. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μπουκετάκια το κουνουπίδι χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το μεγάλο κοτσάνι. Χτυπάμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μέχρι να μοιάζουν με κόκκους ρυζιού και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά σε ένα βαθύ πιάτο και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κουνουπίδι. Ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου και την τριμμένη παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί (το μείγμα θα είναι αρκετά υγρό). Τοποθετούμε 2 μεγάλες λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας. Χωρίζουμε το μείγμα κουνουπιδιού στα 4 και σε κάθε λαδόκολλα απλώνουμε 2 μερίδες του μείγματος, σχηματίζοντας κύκλους διαμέτρου 16 εκ. και πάχους 5 χιλ. Προσεκτικά τοποθετούμε τις λαδόκολλες με τις βάσεις της πίτσας στην ανάποδη πλευρά από τα ταψιά που έχουμε βάλει στον φούρνο να ζεσταθούν. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα και να σταθεροποιηθούν. Αφαιρούμε τις πίτσες από τον φούρνο. Μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας στη βάση της κάθε πίτσας. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 5 λεπτά. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στο μπολ. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια, το ραντίτσιο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Διακοσμούμε τις πίτσες βάζοντας περιμετρικά ανά είδος κάθε λαχανικό. Ξαναβάζουμε τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά. Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Cloud bread
Υλικά:
- 3 αβγά
- 3 κ.σ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου ή μία μπανάνα
- 1/4 κ.γ. baking powder
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε ώσπου να γίνουν μαρέγκα μαζί με τη baking powder. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μούλτι τους κρόκους, την μπανάνα και τα χρώματα της επιλογής μας και τα προσθέτουμε στη μαρέγκα. Σε λαδόκολλα, απλώνουμε με ένα κουτάλι της σούπας «στρογγυλά συννεφάκια». Τέλος, αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο, ψήνουμε στους 150 βαθμούς, για 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Halloween sandwiches
Υλικά:
- 4 φέτες ψωμί για τοστ
- 4 φέτες τσένταρ
- 4 φέτες ζαμπόν
- Λίγα ντοματίνια
Εκτέλεση:
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά και ξεκινάμε να δημιουργούμε ένα κολάζ με αυτά, συνθέτοντας μια halloween φιγούρα. Κόβουμε το ψωμί του τοστ με τρόπο που να θυμίζει φάντασμα, όπως επίσης το ίδιο κάνουμε και με το τσένταρ και το ζαμπόν. Έπειτα, κόβουμε στη μέσα τα ντοματίνια και τα χρησιμοποιούμε για μάτια. Σερβίρουμε!